В УКРОПі пояснили, чому депутати Камінь-Каширської райради не з’явилися на сесію

13 Червня 2017, 10:10
3102

У Камінь-Каширському районі райдержадміністрація зацікавилася надрами. Тільки у 2017 році обійдеться це районному бюджету 140 тисяч гривень.

Увага до надр на Волині з боку держструктур особливо посилилася після створення в області з ініціативи голови Волинської облради Ігоря Палиці комунального підприємства «Волиньприродресурс». Саме «Волиньприродресурс» і отримав ліцензії на розробку родовищ бурштину, торфу та міді.  КП видаватиме дозволи на видобуток корисних копалин, а також контролюватиме видобуток інвесторами, – повідомляють у прес-службі Волинського УКРОПу.

Робота КП «Волиньприродресурс» дасть змогу забезпечити райони, села, селища реальними коштами.  Адже з тих коштів, які будуть заходити на комунальне підприємство, 25% має йти на користь села, 25% в районний бюджет і 50% –  в обласний. Таким чином вдасться самостійно вирішити чимало нагальних питань: будувати та модернізувати школи, дитсадки, дороги, електрифікувати та газифікувати населені пункти. Особливо актуальне це питання тепер, адже в Україні триває реформа децентралізації, в рамках якої створюють об’єднані територіальні громади. Ці адміністративні одиниці відтепер вже самі розпоряджаються своїми бюджетами.

Однак, вочевидь, легалізація видобутку корисних копалин  – не на руку представникам Президента України Порошенка.  Адже, легалізація видобутку корисних копалин перекриває канал надходження мільярдних тіньових грошей у Київ.

Тому і не випадково, що представники БПП усілякими способами намагаються дестабілізувати ситуацію щодо КП «Волиньприродресурс».

Поява  у порядку денному сесії Камінь-Каширської райради питання щодо Програми «Ефективне використання надр Камінь-Каширського району 2017 – 2020 роки» – ще одна спроба у перешкоджанні роботи «Волиньприродресурсу». Її розгляд відбувся днями на позачерговій сесії. У порядку денному загалом було лише три питання. Два з них стосувалися внесення змін до районного бюджету та затвердження ще однієї програми – «Програми матеріально-технічного забезпечення військових частин та підрозділів правоохоронних органів, забезпечення заходів територіальної оборони та комплектування військових частин, мобілізаційної підготовки та мобілізації в Камінь-Каширському районі на 2016- 2020 роки».

Зауважимо, що за півгодини до початку сесії скликали і бюджетну комісію. Однак, вона не відбулася, адже не було кворуму. Не було достатньої кількості депутатів і на початку самого сесійного засідання.

Як розповів голова фракції «УКРОП» у Камінь-Каширській районній раді Сергій Лях, про те, що 9 червня 2017 року скликається позачергова сесія, депутатів повідомили напередодні лише по обіді.

«Така практика «термінового» скликання сесій у нашому районі – традиція, –каже Сергій Лях. – Із 21-ої сесії лише 3 були чергові, решта ж – скликалися в авральному режимі. Із семи укропівців 6 депутатів, окрім мене, повідомили апарату райради, що на сесію прибути не зможуть. П’ятеро наших депутатів мали на те причини, пов’язані з виробничою необхідністю за основним місцем роботи, ще один перебуває на стаціонарному лікуванні. Аби зібрати кворум, апарат ради доклав максимум зусиль. Адже приблизно за годину у сесійні залі з’явилися двоє депутатів – Смітюк Василь та Вовк Сергій, які тут рідкісні гості. Додам, що пана Вовка бачили за півтора року цієї каденції лише на першому сесійному засіданні. Також привезли двох депутатів-педагогів, які у цей час перебували з дітьми на туристичному зльоті. Аналізуючи події, свідком яких став, вирішив покинути сесійну залу. Адже цілком очевидним був той факт, що так швидко кворум зібрався лише з однією метою – проштовхнути питання Програми щодо ефективного використання надр. Решту ж 2 питання можна було цілком розглянути на черговій сесії, яку обіцяли, до слова, провести у червні». 

Зауважимо, що того дня у сесійну залу «стягнули» лише 18 із 34 депутатів.

Як пояснила депутат Камінь-Каширської районної ради, голова Камінь-Каширського районного УКРОПу, помічник народного депутата Ірини Констанкевич Світлана Сидорук, розгляд Програми щодо ефективного використання надр відбувся з порушеннями. Адже питання щодо даної Програми не було розглянуте на жодній із комісій.

«Як до голови постійної комісії з питань депутатської діяльності та етики, дотримання прав людини, соціального захисту населення та учасників АТО, боротьби зі злочинністю та корупцією про розгляд питання щодо цієї Програми – ніхто не звертався. Так само не обговорювали її і на бюджетній комісії. Будь-яка Програма повинна мати паспорт, де чітко та конкретно будуть вказані усі дані, які лягають у її основу. Наприклад, у цьому випадку повинні бути, як мінімум, зазначені земельні ділянки, де залягають корисні копалини», – каже Світлана Сидорук.  

У загальних положеннях Програми щодо ефективного використання надр пояснюється: «В районі зосередженівеликі запаси корисних копалин:піску, глини, торфу, бурштину, міді, сапропелю. Виявлені поклади фосфоритів, освоєння якихпотребує інвестицій і можливе після більш детальних геологорозвідувальних робіт і дослідно-промислових досліджень. Всі ці природні надбання необхідно зберегти і бережливо, без нанесення шкоди навколишньому природному середовищу, використовувати для потреб людей».

Згідно із текстом Програми, її основна мета: «визначення сучасного рівня збалансованості в системі природно-економічного розвитку району та створення передумов для відновлення природних якостей території, забезпечення сталого функціонування антропогенних систем на принципах невиснажливого природокористування і спрямована на охорону та відтворення природних властивостей земельних ділянок, лісових і водних ресурсів, раціональне використання надр».

На думку розробників систематичний контроль за видобутком надр повинні здійснювати, так звані, мобільні групи. До їх складу начебто повинні увійти представники органів влади та громадськості. Розпорядником коштів по даній програмі значиться Камінь-Каширська райдержадміністрація.

Пропонується три статті фінансових витрат: технічне забезпечення; паливно-мастильні матеріали; утримання на інші поточні потреби, в т.ч. оплата рахунків щодо охорони надр Камінь-Каширського району та ін.

У 2017 році на реалізацію Програми запропонували запланувати 140 тисяч гривень, з яких 80 тисяч гривень – це витрати на пальне. У 2018 році суму хочуть збільшити до 160, у 2019 році – до 190 тисяч гривень.

«Функцію контролю, яку «приписали», так званим, мобільним групам, повинні виконувати правоохоронці, що передбачено чинним законодавством. Проаналізувавши зміст запропонованої Програми, можу сказати, що її назва абсолютно не відповідає її суті.  Тому на що спрямовуватимуть бюджетні кошти – питання без відповіді. На мою думку, дана Програма – це чергова спроба перешкоджання роботі комунального підприємства «Волиньприродресурс». Адже досі у нашої районної влади не виникало жодних ініціатив, аби за бюджетні кошти контролювати несанкціонований видобуток корисних копалин, – говорить Світлана Сидорук.

Нагадаємо, що наприкінці минулого тижня також з ініціативи голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика і згідно з його розпорядженням державне комунальне підприємство «Волиньторф» спеціально створена чиновницька комісія перевіряла на наявність техніки для видобутку торфу.

Кілька місяців тому ДП «Волиньторф» уклав договір про співпрацю з КП «Волиньприродресурс». Йдеться про те, що на ліцензованих площах КП державне підприємство зможе видобувати торф.

Читайте також: «Фракція «Укроп» проігнорувала сесію райради», – Віктор Сус

Коментарі
13 Червня 2017, 13:33
І сміх, і гріх. За совка стільки тих інженерів випустили, що хоч греблю гати. Тай нині ще дехто політехи закінчує. Була навчальна дисципліна "Технологія конструкційних матеріалів", в якій доценти з професорами стверджували, що самородна мідь-це надзвичайно рідкісне явище, а всі кольорові метали, в тому числі і мідь, виробляють за допомогою пірометалургійного або гідрометалургійного процесу з руди. Мідних руд, так як і руд будь-яких кольорових металів, є багато, але є поняття економічна доцільність переробки руди. Тому змішувати до купи торф і мідь, то цілковита нісенітниця та невігластво, як одесита І. Палиці так і камінських інженерів за освітою.
13 Червня 2017, 14:07
&quot;П’ятеро наших депутатів мали на те причини, пов’язані з виробничою необхідністю за основним місцем роботи&quot;<br/>Цікаво яка ж в укропських депутатів є виробнича необхідність?<br/>Написали б простіше, Палиця не дозволив... <br/>КП &quot;Волиньприродрусурс&quot; очолює бізнесмен Столяр..які ще можуть бути питання? І так все ясно для чого був створений КП &quot;Волиньприродресурс&quot;, щоб заробляти гроші для Палиці та Столяра, а не наповнювати бюджети сіл та району
13 Червня 2017, 16:35
Кріп, горо́дній чи паху́чий кріп (Anethum graveolens L.) (рос. укроп)— однорічна трав'яниста рослина родини окружкових.... Ой дивіться кріп або російською укроп однорічна рослина..... Куди ж дінетесь як партія розвалиться, хіба з району виїдете....Стидно буде за свої діяння.... А пані Козік з музичної призначено не за поданням РДА, що так зухвало нехтує сесіями, які скликаються за подаееям РДА? Чи може культура під укропом( Вакансії будуть, ой будуть.....
13 Червня 2017, 17:16
Таке враження, що на Волині та Поліссі у т.ч., впевнено утвердилася донецька практика колишніх регіоналів ведення гібридної політики та підкилимного адміністративного управління. Свіжий приклад із маніпулятивним захопленням Луцької міської ради, той концерт з тітушками, судами та інтригами поволі переходить на периферію, на районні рівні. Адже, з одного боку, тезис Ляха, що &quot;Із семи укропівців 6 депутатів, окрім мене, повідомили апарату райради, що на сесію прибути не зможуть. П’ятеро наших депутатів мали на те причини, пов’язані з виробничою необхідністю за основним місцем роботи, ще один перебуває на стаціонарному лікуванні&quot; та його сакраментальне - &quot;Аналізуючи події, свідком яких став, вирішив покинути сесійну залу&quot; - це розмова, як кажуть в Одесі, &quot;для бедных&quot;. З іншого - авральщина, поспіх, ігнорування думки профільних комітетів райради та інше свідчить про вмотивованість дій керівництва районної ради, нехтування елементарними вимогами до підготовки та проведення сесій та інституту самоврядування, як такого. Лях стверджує, що це система, а не поодинокий випадок. Все це разом - яскраво підтверджує, що ведеться жорстка підкилимна боротьба за фінансові потоки, за політичну і реальну владу, яка нічого спільного не має з розбудовою держави. Справжніх змін у владі не відбулося! Хлопці, котрі загинули в часи Революції гідності, на війні в ОРДЛО, якби могли, то, мабуть, волали б зі своїх могил - що ж ви робите, дорогі наші земляки? Чому ви обманюєте одні одних і людей, котрі за вас проголосували?Найкращими пам'ятниками для полеглих стала б ваша, шановні депутати, спільна і злагоджена праця на розвиток краю, розбудову держави, громади та населених пунктів. Візьміть приклад зі своїх сусідів - поляків, котрі у короткий термін реформували своє управління і політикум до конструктиву. А так, виходить, що поліщуками, як маріонетками, управляють невидимими нитками олігархи, ляльководи з обласного центру та столиці, обіцяючи за ці послуги доступ в майбутньому до коритця. І Сус, і Лях, якби вони вболівали за свій край, не робили б поспішності чи демаршу з сесії, а відкрито і з гідністю робили б свою роботу, на яку їх делегували люди. І тоді не було б цього маніпулювання перед людьми, у кого патріотичніша вишиванка. А так виглядає, що у обох сторонах, принаймні у голові, вона вишита щойно зеленими нитками...
13 Червня 2017, 20:18
Усі ці перипетії показають для Нас тільки одне що боротьба старого з новим продовжується. Тут тільки Нам слід визначитися, що ж є старе і що є нове. ПО-моєму все-таки якщо брати до уваги останні вибори до Парламенту України та вибори до Волинської обласної ради то нам слід все-таки думати, що результати цих виборів підкреслюється самими виборцями. Отже в зв&quot;язку із цим можна й визначитися, що нова політична сила &quot;Укроп&quot; разом із своїми однодумцями бореться зі старими фабулами типу &quot;Солідарності&quot; може ще &quot;Батьквщиною&quot;, відносно останнього не впевнений. Тут як не крий але децентралізації рано чи пізно бути, але децентралізація це не обов&quot;язково у районі три чи п&quot;ять ОТГ. Децентралізація може починатися навіть і з обласної ланки тим більше що Обласна рада рано чи пізно буде затверджувати цей порядок, розподілу ОТГ в області. Тому скажімо так, старі сили які бажають все-таки організувати цей процес, організації ОТГ на Волині підпадають в протиріччя між істинними господарями ситуації оскільки саме вони виграли останній раунд, принаймі тут на 23 окрузі. Ось тому й вчорашні намагаються вставляти палки в колеса видумуючі різні там комісії, перевіряючи підприємства на кшалт мають чи не мають бульдозера і тому подібне, що протирічить усім канонам вільного господарювання та підприємництва. Відносно того, чи треба чи не треба різні там комісії то слід сказати наступне, що дійсно на К-Каширщині організовувалися різні комісії але вони усі так чи інакше дублюють ті органи які мають саме за Законодавством працювати, у цьому випадку органи держгеокадастру які у принципі навіть не сформовані та яким ще навіть не дали тих повноважень які мають бути у них в таких випадках. Як не згадати наприклад сьогодні того самого інспектора праці який вже відсутній в районі чотири роки підряд та якому за законодавстом передбачено перевіряти та у принципі хоча б здійснювати фіскальну функцію з надання яких-небуть консультацій з питань Законодавства про працю. Отже скоріше всього, що Ми матимо таку комісію як і ті комісії які складалися, складалися й потім успішно розпадалися так і не виконавши своїх або чужих обов&quot;язків оскільки як МИ знаємо що комісії які створюються не мають ніяких для себе прав для здійснення Ними своїх так званих обов&quot;язків.
13 Червня 2017, 20:25
Волинська обласна рада нічого корисного для жителів області не зробила..тільки обіцяють і нічого не роблять нажаль
13 Червня 2017, 22:40
Хіба наші депутати обласноі ради від камінь каширька останнього скликання нічого не зробили то ви лукавите
13 Червня 2017, 23:16
Хаос, страхіття, ненависть, шалений крик і лють... Коли вже це все рухне і розсиплеться?
14 Червня 2017, 00:19
Чому в нас в районі так повільно йде ця децентралізація?Тому ,що ті &quot;сидуни - чиновники &quot; бояться втратити стілець під своєю дупою.Їм добре так як є,їм змін не треба.Боягузи!!!Думайте про землю своїх дітей і внуків ,а не про землю своїх батьків.Обєднуйтесь і все буде добре,&quot;бо в своїй хаті своя й правда...&quot;
14 Червня 2017, 00:38
&quot;Основною метою Програми є визначення сучасного рівня збалансованості в системі природно-економічного розвитку району та створення передумов для відновлення природних якостей території&quot;: по-моєму тут скоріше Є тільки основи пустомовленню та пустозвонству. Якщо припустити, що мета Програми є визначення сучасного рівня збалансованості та таке інше запитаємо у інших, а де в районі або принаймі в районній раді або навіть в інших державних структурах які розташовані в районі СПЕЦІАЛІСТИ які можуть ВИЗНАЧАТИ той самий рівень збалансованості і далі по тексту бла, бла і ше раз бла. Але гроші при цьому списуються і будуть списані. Звичайно навіть за примітивним поглядом на ландшафт можна визначити що тут чи там копають старателі й так би мовити портять природу. Але якщо наприклад ділянка видана в розробку підприємству тим самим підприємством Обласного підпорядкування то яким чином така комісія може щось там перевірити, а тим більше зробити висновок про надання шкоди природнім ресурсам якщо у тій комісії відсутній спеціаліст високого рівня, хіба що здогадуватися але потім писати паксвіллі до прокуратури для того щоб по своїй суті припиняти роботу й невідомо ще за якої причини. Це робити навчилися, недалеко був той час коли тиждень-другий подібна комісія приїзджала перевіряти на &quot;Волиньторф&quot; яким чином це підприємство реалізує своє право на підприємництво. Просто натуральний примітивізм. Тому маючи за плечима деякий досвіт в державному управлінні можу сказати, що це не той шлях яким можна піти. Можна по-іншому.
14 Червня 2017, 01:05
Аналізуючи останню хроніку подій якими методами укроп проводить роботу по всій області і зокрема у поліському районі, стає зрозуміла мета їхньої діяльності нічого спільного з паріотизмом їх не обєднує, а лише шкурні інтереси. Як не соромно після кривавих подій на Майдані скуповувати голоса на виборах за гроші, руйнуючи свідомість простих поліщуків сіючи зневіру у душах наших дітей.Ганьба місцевим партійцям, сором пристосуванцям.Мудрості українцям.
14 Червня 2017, 01:20
Світлано Макарівно, я не приховую того, що не є адептом УКРОПу з огляду на батьків- засновників цієї політичної сили, котрі, не дивлячись на їх тверду позицію на початках АТО щодо захисту свого бізнесу у Дніпрі, скоріше належать до олігархії та політичних шахраїв. Я також не є прихильником роздачі &quot;печеньок&quot; у вигляді подачок, дрібних ремонтів дахів тощо та &quot;безкоштовних&quot; путівок, перед виборами, як це мало місце на окрузі №23. Мабуть і Ви, аби на це була Ваша воля, скоріше б працювали на розбудову району, місцевої громади, хоча ще не всі це оцінюють нематеріальне в силу свого світогляду. І, звісно, не все від Вас залежить у формуванні політичної тактики та стратегії укропівців на Волині. Тим не менше, в ситуації, що склалася, я хочу запитати у Вас, чи справді так зійшлися зорі над Каменем, що одночасно всі 6 депутатів УКРОПу враз і зненацька стали &quot;пов’язані з виробничою необхідністю&quot; до такої міри, що не змогли прийти на сесію? Чи виправдовуєте Ви демарш Ляха з цієї сесії? Можливо чесніше сказати - ми не беремо участі у фарсі, який розігрується владними мужами району з іншої політичної сили!? Або - нам так порадили наші політтехнологи, наше політичне керівництво. Розумієте, приходить час, коли щире, відверте, часами гірке слово політика набагато важливіше і цінніше, аніж вставлених кілька нових пластикових вікон у школі чи ФАПі! Не хотів би того пафосу, але пригадайте слова Черчіля до свого народу: &quot;Я не можу запропонувати нічого, крім крові, тяжкої праці, сліз і поту&quot;. Ви можете не відповідати на це моє запитання - маркер, від того моя повага до Вас, як до небайдужої людини, своєї землячки, не зменшиться. Тим паче, що я на цьому сайті чимало сала залив за укропівську шкіру, але виключно зі своїх переконань, заявлених на початку цього комента. Та й набагато чесніших політичних партій, якщо чесно, в українському політикумі я, на жаль, не бачу. Але мій оптимізм, моя надія базується на неминучий громадський здвиг, на громадські організації та сили, котрі народжуються в суспільстві. Звиняйте, за це персональне звернення, але воно вмотивоване певними надіями та сподіваннями...
14 Червня 2017, 01:34
&quot;Хрін&quot; сказав:&quot;Світлано Макарівно, я не приховую того, що не є адептом УКРОПу&quot;, але Світлана Макарівна до Вас як може звертатися; шановний &quot;хроне&quot; і так далі по тексту. Слід вже трохи інакше &quot;Хрін&quot;, батько ти наший)))))).
14 Червня 2017, 01:52
&quot;мій оптимізм, моя надія базується на неминучий громадський здвиг, на громадські організації та сили, котрі народжуються в суспільстві.&quot;: сьогодні у мене також певний оптимізм але слід сказати, що цей оптимізм базується передусім дійсно на громадському здвигу й тому, що &quot;Укроп&quot; застосовує певні правила які можуть багато пояснювати, а саме на розбудові тих чи інших проектів на основі співфінасуванні тільки для того, що здвиг цей відбувається. А інакше він не може відбутися через те, що проста купівля-продаж голосів як тут заявляє пан &quot;хрін&quot; це противно та низько і так далі і тому подібне. Про те шановний (&quot;Хрін&quot;), Ви самі бачите що цей здвиг якщо він у першу чергу не має під собою фінансового підтвердження не може мати й активного виходу. Без фінансів не бачити нікому ні здвигу ні ніякої роботи у напрямку об&quot;єднання людей задля якихось політичних інтересів. Затямте собі, те що Ви говорите для себе та іншим, що мовляв &quot;Укроп&quot; продає, купляє, Ви тільки підтведжуєте собі й іншим позицію пустозвонів, пустозвонства які ніколи й нічого не можуть запропонувати й бажають того самого й від інших. Громадяни мають бути об&quot;єднанні задля чогось важливого у першу чергу серед свого оточення, а потім ставити для Них більші задачі - оце найголовніше.
14 Червня 2017, 01:56
Я можу відповідати за себе, якби я була в районі була б на сесії. Ніякої вказівки зверху ми не отримували жодного разу коли приймали рішення на сесії, тим більше йти чи не йти на засідання. Між собою обговорюємо питання, які розглядаються на сесії( на скільки встигаємо). Своїх колег депутатів поважаю (і не лише укропів). Правильно було б іти на сесію, але прийнявши рішення не йти Лях С .М. показав свою позицію до &quot;театру абсурду&quot;, і він був один, не відбулося засідання нашої фракції . Коли Сергій прийшов на засідання бюджетної комісії було всього 4 депутати, жодного питання не можна було взагалі виносити на розгляд сесії (це порушення Регламенту). В 10.00 було (за словами Ляха) всього 14 депутатів, наших справді не було, і якби він залишився на сесії, то це також не був би кращий вибір. Для людей що краще? Що важливого дали для людей важливі питання, які розглянули в таких умовах депутати(прийшли, почули, проголосували). А тепер хоч обговорення іде. Кожна помилка чогось вчить того, хто хоче навчитися.. Ми часто брали участь у фарсі, який відбувався на сесіях, і не тому, що хтось такий страшний і злий, просто суспільні відносини, свідомість не міняється за день чи за рік. Я Вам дякую за коментар, він без образ чи принижень, а найважливіше- я також оптиміст і &quot;моя надія базується на неминучий громадський здвиг, на громадські організації та сили, котрі народжуються в суспільстві&quot; і на прихід в політику і у владу молодих, з іншим мисленням, але ще потрібно все це поламати. Дуже чекаю на створення ОТГ, дуже шкода, що в нас це відбудеться у &quot;хвості поїзда&quot;. В УКРОПІ (як ів інших партіях) є немало гарних людей і багато з того, що ми робимо дає мені оптимізм, є й таке, що не подобається. Ідея рухає, але якщо вона відірвана від суспільства, то залишається лише ідеєю.
14 Червня 2017, 01:58
Ви мабуть таки добряче відстали від життя і не вловлюєте, що цей епістолярний штамп &quot;шановний(а)&quot; давно вже використовують двозначно, у т.ч. і для уїдливого чи й саркастичного відношення до особи, яку хочуть поставити на &quot;місце&quot;. Я шаную Світлану Макарівну перш за все, як небайдужу, грамотну, вдумливу людину не з райцентру, яка, вочевидь, таки щиро повірила у добрі наміри свіжоспеченої патріотичної партії в Дніпропетровську, котрий таки справді свого часу зупинив просування ворога вглиб України. Саме тому, я до неї й звернувся. Особистої критики С.М. з мого боку я не пригадую, хіба схарапудився коли на недалекоглядність своїх земляків, та й то з добрими намірами...)))
14 Червня 2017, 02:12
А в УКРОПІ я не по проханню патронів, а за проханням Ляха і Каденчука, Вони дуже порядні і гарні хлопці, а головне молоді, наполегливі. Я не шкодую за свій вибір. Сьогодні працюю з народним депутатом України Іриною Мирославівною- це прекрасна людина і справжній народний депутат. Тому мною рухає ідея- змінити нашу Україну на краще, робити корисні справи для наших людей, громад. Давайте всі будемо до цього долучатися. Але завжди маємо чути &quot;голос народу&quot; і ставати кращими. Не помиляється той, хто нічого не робить. А Україна вже змінюється і це радує і дає надію, що мої онуки будуть жити в європейській Україні.
14 Червня 2017, 02:15
Уточніть - за проханням якого Каденчука, бо, бороньбоже, люди подумають, що Юрія ))
14 Червня 2017, 02:16
&quot;Хрін - Каменю<br/>22:58 13.06.2017&quot;: по моєму верхівка яка розташована на Дніпровських &quot;пагорбах&quot; ніяким чином не впливає на рішення К-Каширської дільниці. По-моєму кожна така дільниця працює на ціле оскільки якщо моніторити інтернет то можна визначи, що їхні партійні осередки саме стараються іти в народ та Їм щось пропонувати. Сьогодні це активно цими осередками робиться. Ви ж самі це бачите. Наприклад БПП чи там &quot;Солідарність&quot; чи як там їх також стало використовувати принципи роботи &quot;Укроп&quot;у, &quot;Батьківщина&quot; вона в цейнтноті працює тільки коли на горі &quot;рак свисне&quot;, аж тоді. &quot;Свобода&quot; так би мовити піариться на своєму електоральному полі що у принципі правильно робить тут головне, щоб не скинути цифру яка для НИх більш-менш є привабливою. Усі інші працюють тільки на так би мовити регіональному полі і тільки для місцевих виборів в майбутньому як ото &quot;Наш Край&quot; якого потім між іншим завалять. Одним словом для того щоб запропонувати більший, загальноукраїнський проект &quot;Укроп&quot; має попрацювати внизу, що й успішно робить. Ось тільки у нього немає свого лідера, а це погано або принаймі не бажають його сьогодні підставляти. Можливо вони підуть з іншим у ва-банк, може. У цієї партії є майбутнє і я розкажу Вам як подібна політична сила в США правила приблизно двадцять років підряд та з якими пропозиціями.
14 Червня 2017, 02:36
&quot;Президент Петро Порошенко підписав Закон України &quot;Про оцінку впливу на довкілля&quot;, доопрацьований Верховною Радою з урахуванням пропозицій глави держави. Про це повідомляється на офіційному порталі президента. Згідно з повідомленням, закон встановлює правові та організаційні засади здійснення оцінки впливу на довкілля та забезпечує виконання Україною міжнародних зобов’язань у рамках Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті та Конвенції про доступ до інформації, участь громадськості в процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля.&quot;: ось у принципі перший Закон який дає більш-менш таке поняття як &quot;оцінка впливу на довкілля&quot; але виявляється Голова К-Каширської районної ради пішов далі президента та вирішив створити &quot;ПРОГРАМУ&quot; яка має у першу чергу моніторити або давати оцінку виливу на довкілля)))). Отже його так звана &quot;програма&quot; це суто піар-акція яка нічого не варта, але ж тут більше як президент. Слід ЇЇ направити до адміністрації на затвердження))))).
14 Червня 2017, 11:48
Розкажіть будь ласка чим керувалася партія при прийнятті в свої ряди комуніста Юрія Дмитррука?
14 Червня 2017, 13:18
Дякую, Світлано Макарівно, за дипломатичну відповідь, оскільки це також відповідь. Ці слова-комент я вчора написав одразу, коли з'явився Ваш коментар на моє прохання і ця моя відповідь була у стрічці. Нині ж вранці чомусь його не бачу, можливо це технічний збій, тому й повторююсь, аби не виникло враження про мою невихованість у спілкуванні чи полеміці, тим паче з людиною, котра у доступний їй спосіб дбає про добро громади. Можливо це адмін його прополов, бо він часто таке практикує до мене за легку критику чи побажання у бік сайту. Але, бігме, окрім подяки та сподівань на покращення стану справ у районі там нічого зайвого чи недозволеного не було! Така вже доля у бідного хрону при дорозі - хто йде той скубне для діла чи й просто так, а що вже казати про господаря грядки...))) Вас також, як політика, скубають кому не лінь. Але така вже карма публічної особи. Щодо Вас, то я дозволю собі нагадати слова з прекрасної пісні сябрів &quot;Піснярів&quot; &quot;Чырвоная ружа&quot;:<br/><br/>&quot;Чырвоная Ружа, не стой на дорозе!<br/>Не стой на широкой, хто йде, - той ломае.<br/>Не стой на дорозе, Чырвоная Ружа,<br/>Хто йде, - той ломае, хто йде, - той сшибае.<br/>За што, за што ядкое диво? <br/>За тое, за тое, як ты красива!&quot;<br/>...<br/>П.С. Не сприймайте це буквально, нічого особистого, окрім вранішньої лірики)))
14 Червня 2017, 17:13
укроп - партія шахраїв, які працюють не для людей а тільки для палиці. І захищають та лобіюють його приватні інтереси.
14 Червня 2017, 21:30
&quot;укроп - партія шахраїв, які працюють не для людей а тільки для палиці.&quot;: у принципі по-моєму будь-яку партію яка набирає силу можна визначити, що вона партія шахраїв; позаяк так було з партією &quot;Батьківщина&quot;, теж саме як і з &quot;Солідарністю&quot; та іншими. Отже та партія яка в місцевому середовищі набирає силу, представники інших які відходять або поступаються завжди коментують Ці сили як &quot;партії шахраїв&quot;. Тому для Нас усіх краще оцінювати Їх за стилем поведінки або принаймі за тією роботою яка проводиться для виборців. Але як правило де-які представники політичних сил які вряди-годи дописують до ЗМІ вибирають тих яких можна охарактеризувати стильним словом - &quot;ЖДУН&quot;. &quot;Ждунів&quot; передусім сьогодні і вибирають керувати в районі, такий сьогодні в районі нами й керує.
14 Червня 2017, 23:34
Може ліпше без русизму чекун, чекунка (майже, як чекушка)?
15 Червня 2017, 00:02
По- моєму на &quot;жо-&quot; звучить краще.
15 Червня 2017, 00:35
На &quot;жо&quot; краще звучить, коли на його початку добавити 3,14..., а українською це називається &quot;почекун&quot; !!!
13 Липня 2017, 14:11
Навіщо такі депутати нам? Не хочеш працювати то йди на всі чотири сторони...
13 Липня 2017, 14:15
Ірка пролізла у Верховну Раду за наші гроші як і сумнозвісний обіцяльник Ігор Єремеєв і що хочете? Гроші всьому голова.Що хотіли те й маєте...
13 Липня 2017, 14:20
А Сидорук буде підгавкувати бо останеться без роботи...Каденчусь про щось то думає на відміну від Ляха.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39