Викладачі з Каменя-Каширського їздили в Естонію

14 Червня 2017, 16:21
1613

У рамках проекту «Досвід Естонії для підтримки реформ професійної освіти в Україні. Волинська область» з 29 травня по 6 червня відбувся навчальний візит в Естонію педпрацівників ПТНЗ Волині.

Поїздка майстрів виробничого навчання та викладачів із ДПТНЗ «Камінь-Каширське ВПУ», Торчинського, Старовижівського, Любомльського професійних ліцеїв, Луцького центру ПТО, Колківського ВПУ розпочалася 2-денним семінаром, організованим SA Innove «Зв’язок програм навчання із змінами в суспільстві і на ринку праці», який дав узагальнюючу уяву про нову систему навчальних програм, ключові компетентності неперервного навчання, оцінювання за результатами навчання, планування цілей та результатів навчання, структуру проведення державних екзаменів, – повідомляють у Камінь-Каширській РДА.

Протягом тижня учасники навчалися у школах-партнерах: Валгамааському, Іда-Вірумааському центрах професійної освіти, Олустверсьській школі обслуговування і сільського господарства, Талліннському механічному училищі, Талліннській школі обслуговування, де ознайомились із навчальними закладами, їх базою, реалізацією модулів у навчальному процесі, відвідали уроки, підприємства, місця практики, вивчали навчальні плани, шкільні програми навчання, організацію навчального процесу як для учнів, так і для дорослого населення.

Також волинські педагоги мали можливість ознайомитись із культурою естонського народу: відвідали ряд музеїв, взяли участь у майстер-класах, побували на заходах, присвячених Дню захисту дітей та відкриттю театрального сезону.

Наступним етапом для профтехосвітян Волині буде створення програм з окремих професій, заснованих на модульній основі за методологією, перейнятою у естонських партнерів. Навчання за експериментальними програмами в профтехзакладах області розпочнеться уже з цього навчального року.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром