Урочище озера Озюрко: 350 школярів демонстрували туристичні вміння

16 Червня 2017, 12:42
6456

Початок літа юні туристи зустріли в урочищі озера Озюрко, адже із 7 по 9 червня в лісовому масиві біля озера та в урочищі Лютне, поблизу міста Каменя-Каширського вирувало цікаве, насичене різноманітними змаганнями туристичне життя.

Станція юних туристів, за підтримки відділу освіти, проводила районний туристсько-краєзнавчий зліт-змагання серед учнівської молоді. Свої туристичні вміння і навички продемонстрували близько 350 учнів з 18 загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступеня та 9 шкіл І-ІІ ступеня, – повідомляють у СЮТур.

Туристський зліт став завершальним етапом та підсумком навчального року туристсько-краєзнавчої роботи школярів району. Згідно програми зльоту юні туристи долали дистанції комбінованого туристсько-краєзнавчого маршруту, показували свої вміння з техніки пішохідного туризму долаючи «Смугу перешкод», демонстрували вміння орієнтуватись на місцевості у вигляді 4-х етапної естафети та показували свої туристські навички у конкурсах: «Туристської пісні», «Краєзнавчої вікторини», «Туристського побуту» і «В’язання туристських вузлів».

У перший день учні брали участь у комбінованованому туристсько-краєзнавчому маршруті. Долаючи дистанцію учасники виконували спеціальні завдання  на контрольних пунктах. Юні туристи демонстрували вміння орієнтування на місцевості за картою, виконували спеціальні завдання – тести з долікарської допомоги і краєзнавства, вимірювали висоту та відстань до об’єкту, знаходили азимут. Найкраще подолали дистанцію маршруту та набрали найбільше балів за виконання завдань на маршруті команди шкіл сіл: Раків Ліс, Пнівне, Воєгоща, Підцир’я, Теклине, Клітицьк, Видричі та НВК № 2 міста.

У другий день відбувались командні змагання з техніки пішохідного туризму. Туристи долали «Смугу перешкод», яка складалась з різноманітних підйомів, спусків, траверсу, навісної переправи, транспортування «потерпілого». Спортсмени продемонстрували хороший рівень підготовки.  Найсильнішими у даному виді стали школярі сіл Раків Ліс, Теклине, Видричі, Видерта та НВК № 2 міста.

Досить видовищною була 4-етапна естафета зі спортивного орієнтування. Найкращими орієнтувальниками стали команди шкіл: Раків Ліс, Теклине, Воєгоща, Піщане.

З великим азартом та невтомною жагою до перемоги змагалась учнівська молодь кожного дня. Така насичена програма зльоту давала можливість кожній команді проявити себе з кращого боку. Результати підводились окремо серед старшої та молодшої вікових груп. За результатами всіх випробувань статус найсильніших підтвердили минулорічні переможці старшої та молодшої вікової групи - юні туристи села Раків Ліс (тренери: Карпік С.М., Філюк В.В.), ІІ місце в молодшій групі вибороли юні туристи ЗОШ с. Теклине (тренер Нивчик В.М.), у старшій групі срібними призерами стала команда НВК №2 міста (тренер Кузьмич Л.П., Тищук І.С.), ІІІ місце у молодшій групі зайняли юні туристи НВК №2 міста (тренер Пась О.В.), а серед старших заслужене ІІІ місце зайняла команда ЗОШ с.Пнівне (керівник Лебич А.Д.). Переможці та призери були нагороджені кубками і грамотами,  а їх тренери –  подяками відділу освіти. Найкращі команди у кожному виді змагань та в своїх вікових групах отримали дипломи станції юних туристів.

Гуртківці школи села Раків Ліс, що показали найкращі результати на зльоті, захищають Камінь-Каширський  район на 62-му обласному туристсько-краєзнавчому зльоті, що проходить в с.Гаразджа, Луцького району з 14 по 18 червня, тож побажаємо успіхів нашим туристам.

Станція юних туристів висловлює щиру подяку начальнику відділу освіти Пасю В.І. за фінансову підтримку, начальнику Камінь-Каширського відділу поліції ГУНП у Волинській області Чиху В.І. за чергування працівників поліції і забезпечення правопорядку та начальнику УДСНС Багнюку А.М. за чергування працівників рятувальної служби.





















 

Коментарі
16 Червня 2017, 18:39
ВСе люксове але одне-однісіньке НО! Чому дітлахи в сандаликах, шортах та босоніш у такий небезпечний перед кліщами час? ТО де тепер начальник " УДСНС Багнюку А.М".
16 Червня 2017, 20:49
Каменю, а ви досі в чоботах біля Озюрка відпочиваєте? А пірнаєте в галошах? Ну щоразу плюне в бочку з медом... Чи на вулицю носа не каже?
16 Червня 2017, 22:18
Директори і тренера не позортесь в резинових шляпанцях,кутіть нормальне взуття!!!А ти .Оксано,вчудила знову. Який несмак....ЧЕРВОНІ балетки під спортивні штани....
17 Червня 2017, 19:25
Це не балетки, а лабутєни)) Разбіраться нада)) Жінка цілого начальника відділу освіти має хароший смак ))
17 Червня 2017, 19:57
Камінь має рацію. Знайшов я минулого року двокілограмового білого гриба біля Озюрка та й ліг сфотографувати таку красу з вдалого ракурсу, а вдома намацав "гульку" (кліща). Мав на собі бельгійські військові штани, в яких затягуються мотузочком низ штанин, але не допомогло.
17 Червня 2017, 23:15
"Знайшов я минулого року двокілограмового білого гриба біля Озюрка": то де ж тут Ваший той двохкілограмовий!!!!! Приховуєтеся від краян? На ФБ є група: "Гриби України".
18 Червня 2017, 02:26
Надіюсь, що скоро буду в Камені. А гриб таки мав під 2 кільо.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024