У Камені-Каширському говорили про реалізацію місцевих ініціатив

20 Червня 2017, 16:24
1106

Уже неодноразово на теренах Камінь-Каширського району проводяться заходи, присвячені тематиці реалізації Спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», який є надійним партнером у фінансуванні мікропроектів місцевих громад.

У понеділок, 19 червня, з цією метою у стінах районної ради вкотре зібралися сільські голови, керівники громадських організацій, координатори районного ресурсного центру громад, аби узагальнити реалізовані місцеві ініціативи під час третьої фази цього проекту та обговорити плани на перспективу, – повідомляють у РДА.

Зустріч відбулася в рамках фінального Форуму місцевого розвитку Камінь-Каширського району за участі координатора Волинського обласного ресурсного центру громад Ірини Бойко. Учасників Форуму привітав голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук.

– Похвально, коли є ініціатива громад і люди знають, що вони хочуть змінити чи вдосконалити в своїх населених пунктах, – вважає Валерій Савович. –  Однак, необхідно розуміти, що цей проект має достатнє регламентування щодо відбору мікропроектів, чіткі вимоги і умови надання коштів. Зрештою, як показує практика попередніх років, запровадження проектів на місцях спрямовані, в першу чергу, на самоорганізацію населення.

Довідка.

Протягом 2008-2017 років Спільний проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» підтримав понад 167 мікропроектів громад за напрямками: енергозбереження, енергоефективність, охорона здоров’я, водопостачання, а також 4 пілотних проекти економічного компоненту (сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи).

Коментарі
20 Червня 2017, 20:30
А чи могла б редакція сайту надати конкретнішу інформацію про цей захід і справу громадських ініціатив. А то складається враження, що повідомлення опубліковано лише тому, що привітав Дунайчук. Якщо вже про нього, то варто було взяти в нього інтерв’ю та написати, наскільки він тямит на питаннях залучення громади до вирішення її ж питань.
20 Червня 2017, 20:40
Текст новини - із посиланням на повідомлення РДА, усі деталі висвітлені настільки, наскільки подані прес-службою.
20 Червня 2017, 23:19
Абсолютно підтримую
20 Червня 2017, 23:29
"опубліковано лише тому, що привітав Дунайчук.": чому цей пан повинен для ВАс щось ще сказати крім того що сказав, адже ключове слово вже сказано, а саме про:" є ініціатива громад". Рано чи пізно влада в районі тільки буде спостерігати що діється навруги розводячи руки через те, що у них ніхто питатися не буде що робити і як робити.
20 Червня 2017, 23:44
Бо я так хочу. Бо хочу переконатись, що привітальник щось тямить з того, з чого вітав. А редакція мала б перейти на професійний рівень, аби позбутись рівня районного пліткаря.
21 Червня 2017, 18:23
Які ініціативи?<br/> В районі немає жодної ОТГ.<br/> Швидше навпаки, іде прямий саботаж будь-яких ініціатив.
22 Червня 2017, 00:08
&quot;Які ініціативи?<br/>В районі немає жодної ОТГ&quot;: чому Ви вирішили, що ініціатива це має бути обов&quot;язково ОТГ, ініціатива це щонайменше відкрийте &quot;Тільки разом&quot; і Ви побачите.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром