Як пропонують видобувати бурштин в окремих селах Камінь-Каширщини

29 Червня 2017, 09:28
2100

Голова обласної ради Ігор Палиця та заступник директора КП «Волиньприродресурс» Анатолій Капустюк зустрілися з головами 7 сільських рад з Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького районів.

На цих територіях є родовища бурштину, спецдозволи на розробку  яких  отримало КП «Волиньприродресурс», – повідомляють у прес-службі Волинської облради.

Заступник директора КП «Волиньприродресурс» Анатолій Капустюк пояснив, що наразі підприємство працює над   проектами гірничих відводів і потребує домовленості з усіма учасниками  процесу.  «Сам проект гірничого відводу – довга процедура.  Частина земель – розпайована.  Для затвердження проекту гірничого відводу потрібні погодження з власниками паїв», – пояснив пан Капустюк.  Він повідомив, що підприємство заключатиме  договір оренди землі і братиме погодження  проекту гірничого відводу з кожним власником паю і готове запропонувати    найвищу ставку оренди – по    3 тис. грн. за гектар. Таких земель є 172 гектари.

Всі ці землі будуть використовуватися не одночасно. «Власники зможуть їх засаджувати і обробляти, а коли дійде черга до розробки, то  буде відшкодування втрат та  окремий договір при гірничій розробці території», – додає Анатолій Капустюк.

Між тим, Пнівненський сільський голова Сергій Ковальчук заявив, що частина  мешканців Полісся остерігається, аби на Волині не повторилася плачевна історія з видобуванням бурштину на Рівненщині. «Якщо ваші селяни підуть   мити каміння з помпами, то  так і буде, – вважає голова обласної  ради.  – Чим швидше ми пройдемо законну процедуру видобування бурштину, тим житимемо краще і спокійніше. Бандити йдуть туди, де господарює кримінал.  Люди повинні зрозуміти, що  наш шлях правильний і дасть кошти на  розвиток села».

Коментарі
29 Червня 2017, 20:32
Петрович у 1994 — закінчив Волинський національний університет імені Лесі Українки, спеціальність «Історія і право».
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024