У «Камінь-Каширськагролісі» бережуть «медові традиції»

02 Липня 2017, 18:00
1500

Чому волинським лісівникам живеться з медом? Бо вони традиційно, крім основних лісогосподарських завдань, знаходять час, сили і бажання для створення пасік, піклування про бджіл, які віддячують солодким продуктом.

Волинь – єдина область, де збережено консервні цехи при лісгопах. Разом із перетертими з цукром ягодами, варенням, маринованими грибами, консервованим березовим соком та іншою смакотою у наших «Лісовичках» продається лісовий мед, – повідомляють у Волинському ОУЛМГ.

Сказати, що він користується попитом серед населення, не сказати нічого. Тож дуже часто споживачі навіть замовляють зайву баночку попередньо.

Зараз у лісогосподарських підприємствах, підвідомчих Волинському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, є близько 500 бджолосімей. Пасіки створені практично у кожному лісгоспі. В окремих – навіть по 2-3.

Медові традиції волинського лісу свято бережуть у державних підприємствах «Любомльське ЛГ», «Маневицьке ЛГ», «Ківерцівське ЛГ», «Колківське ЛГ»«Ратнівське ЛМГ», «Володимир-Волинське ЛМГ», «Старовижівське ЛГ», «Турійське ЛГ», СЛАП «Камінь-Каширськагроліс», «Ратнеагроліс», «Шацьке УДЛГ».

Коментарі
03 Липня 2017, 03:00
Телішевський, фундатор недеревинної корисності лісу на Волині, міжколгоспними лісами не завідував, тому незрозуміло про які традиції йде мова, тим паче і колгоспи з їхніми лісами з"явилися в 40-х роках минулого століття.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024