Діалог про віру: як ставитись християнину до мироточення та кровоточення ікон та що означають ці символи?

03 Липня 2017, 09:22
3433

Традиційно в рамках рубрики "Діалог про віру" духовні наставники нашого району відповідають на запитання читачів. Цього разу наші читачі пригадали, як у 2008 році в селі Мостище Камінь-Каширського району замироточили сім ікон та поцікавились:

Як ставитись християнину до мироточення та кровоточення ікон? Та що означають ці символи, і чи від Бога вони? 

Відповідає: декан Камінь-Каширського району, настоятель Свято-Миколаївського храму, протоієрей Володимир Мицько.

«Це дійсно надприроднє чудо. А проявами надприроднього чуда - є проявами Бога. Зазвичай, найбільший сплеск мироточення ікон завжди припадав перед випробуваннями. Мироточінням Господь говорить, що люди стали байдужими й далекими від Бога і, що «Я тут є, покайтесь та ідіть за мною...».

А Господь навертає нас різними методами. Іноді проблемами, хворобою, війнами і такими чудесами, як мироточення чи кровоточення ікон. Він своїм тілом на хресті визволив наше життя від гріха, тому що взяв всі гріхи світу на себе.

Щоб підсилити нашу віру,  Він посилає нам такі явища та хоче, щоб ми врятували свою душу через покаяння».

Зазначимо, що свої запитання священику ви зможете надсилати журналістам Район.Камінь-Каширський:

1) на електронну пошту - [email protected];

2) в соціальні мережі: у профіль Facebook.

Коментарі
03 Липня 2017, 20:51
Шановні, скажіть, будь ласка, а яке взагалі відношення Володимир Мицько має до села Мостище? Там храм і священик канонічної Української Православної Церкви, можливо потрібно було б звернутися із цим питанням до місцевого батюшки?
03 Липня 2017, 21:03
питання не про Мостище. а про ікони загалом
03 Липня 2017, 21:40
В рамках рубрики "Діалог про віру" було б цікаво дізнатися про погляди на одне і теж питання представників різних релігійних організацій. Це можливо?
03 Липня 2017, 21:41
Раз пішла така п"янка, то дивіться у фізиці поняття "парціальний тиск", а не до московського батюшки звертайтесь (він фізики не знає).
03 Липня 2017, 21:59
Парціа́льний тиск (від лат. partialis — частковий) — внесок газу певного роду в загальний тиск суміші газів і відповідає тиску, під яким перебував би газ, що входить до складу газової суміші, коли б він один займав об'єм, рівний об'ємові суміші при тій же температурі.
03 Липня 2017, 22:53
а тепер використайте цю інформацію, наприклад, для пояснення факту витікання живиці з соснової дошки
04 Липня 2017, 12:46
В Мостище священник так званої УМОВНО української православної церкви , точніше - московського патріархату. І канонічність цього так званого московського патріархату теж умовна. <br/>А видно цю псевдоукраїнську і псевдоправославну церкву та її адептів по таких тупих і агресивних коментах. Чомусь вони вважають себе майже монополістами на православ'я в Україні і християнство у світі!
04 Липня 2017, 12:55
Зате в столиці цього так званого московського партіархату чомусь лежить непохований за канонічними православними традиціями мумія злійшого ворога православ'я і християнства ,головного більшовика-терориста Лєніна . І глава РПЦ Кіріл-Гундяєв навіть не проти цього ... <br/>Як це поясните , адєпти-гундяєвці ?
04 Липня 2017, 14:12
Саме таку поведінку цих промосковських попів я і мав на увазі.. Вони вважають вже й озера власністю гундяєвського патріархату..<br/>Але чомусь на цьому сайтєгу цю новину розміщувати не спішать...
04 Липня 2017, 14:12
..і цілком імовірно , що й ці коменти повидаляють..
04 Липня 2017, 14:53
Факт, що мав місце на озері в селі Осівцях, дуже наглядний приклад культури наших полішуків у питаннях віри. І євангельські баптисти і православні вживають слово &quot;християни&quot;, але чи вони ними є...? <br/>п.Ага, я схильна думати, що існування цього сайту дуже важливе для терену району і модератор цього сайту - молода людина, яка росте як професійний журналіст, вчиться бути толерантною до різних думок, навіть, коли вони йдуть в розріз із його, має можливість показати нам всім зріз нашої ментальності, вираженої у наших коментах. Час змінює все і &quot;сайтєг&quot;, і коментаторів, і середовище))
04 Липня 2017, 19:31
Як бачите, я був правий - ваш комент з посиланням про розборки московського попа з баптистами було видалено !
04 Липня 2017, 20:25
Так бачу, але моє посилання не по темі, модератор мав право його видалити, не ображаюсь :-))
05 Липня 2017, 01:35
Дякую! Подивившись зрозуміла, причину видалення мого посилання.
05 Липня 2017, 10:33
))<br/>&quot;Час змінює все і &quot;сайтєг&quot;, і коментаторів, і середовище))&quot; -середовище &quot;руского міра&quot; існує і тут ((
05 Липня 2017, 10:39
І воно не міняється - таке ж саме тупе і агресивне.. Причому претендує на монополію православ'я та християнства , розраховуючи на неосвіченість та необізнаність людей...
05 Липня 2017, 14:18
Шановні користувачі, усі посилання на інші джерела будуть видалені. Такі правила користування. Дякую за розуміння.
05 Липня 2017, 16:06
Щодо канонічності РПЦ на території Полісся, то ця канонічність освячена Кремлем та його відомими вже у всьому світі структурами давно і продовжується далі. Руки цієї &quot;святості&quot; вже сягнули далеко, аж до Франції, навіть США - маю на увазі втручання у виборчий процес Президентів, аби мати там свої к(дб)анонізованих представників чи хоча б прихильників. Щодо боротьби за &quot;канонічну&quot; приналежність Лебського озера, то, дивлячись на цю комедію та фарс, інакше не скажеш, напрошується єдиний висновок - люди хочуть підмінити віру у Бога ритуальністю. Ритуальна обрядовість значно простіша за справжню віру, вона не потребує особливих чеснот, теологічних знань, переконань, часто навіть мова не йде про &quot;обліко-моралє&quot; її учасників. А частині людей навіть приносить свої дивіденти - від наближеності до жерця Ритуалу до сякої -такої копійчини з таці чи хоча б проскурки і салату з приуроченої трапези. Ну і, звичайно, така людина при ділі, ніби й трішки святіша від інших, принаймні так собі думає, небога...Пригадайте штатних плакальщиків у Раків-лісі, котрі не минали жодного похорону, точніше жалобного обіду, хоча за життя з покійником не завжди й вітались, яких пристидав публічно місцевий батюшка Смолярчук. Чиясь &quot;приватизація&quot; Богом даного на віки озера, території чи іншого об'єкту релігійного культу через підміну віри показушним ритуалом часто веде до конфесійного і громадського протистояння, яке може перерости у значно серйозніші і триваліші речі...Відтак, монополія на істину, у т.ч. і щодо трактування мироточення ікон, є скоріше від лукавого, аніж від істини та віри. Адже існують конфесії, котрі спілкуються з Богом без посередників - попів, отців, падре, ребів, мулл та інших проповідників їхньої віри та символів віри - ікон чи інших рукотворних образів та ідолів. Такими вони стали після того, як їхні пращури переконалися в поколіннях, що віра і ритуал - це різні речі, більше того - часто ритуал витісняє або підміняє собою віру ...
05 Липня 2017, 17:06
Так ви ж про цей фактично міжконфесійний конфлікт , що відбувся недавно в нашому районі , тупо мовчите(( Зате інші волинські сайти та користувачі Фейсбуку з Камінь-Каширська про це давно написали і розмістили відео! <br/>&quot;Усі посилання на інші джерела будуть видалені. Такі правила користування. &quot;- тоді чого самі копіпастите з такої групи &quot;На районі в Камені...))&quot; на Фейсбуку ??
06 Липня 2017, 03:09
цікаво у хріна написано
14 Липня 2017, 20:38
&quot;Ритуальна обрядовість значно простіша за справжню віру&quot;: взагалі то Ви шановний навіть не маєте право висловлювати для Нас такий висновок хіба що для себе якщо Ви сто відсотковий атеїст або сто відсотковий іудей то це точно, але поскільки я Маю сумнів у тому що Ви є цим атеїстом то я скажу так, що Ви й іншим скажете те саме що ритуальна обрядовість немає нічого спільного до віри? Як би я був спеціалістом з релігієзнавства то я сказав би але оскільки я є простим і подекуди навіть більш &quot;невіруючим&quot; чим інакшим то все-таки скажу Вам що обряд у першу чергу це і є віра оскільки якщо обряду немає то залишаються слова на стіні на якій тут же пишеться що Бог є любов. Тому як Ті , і як і Ті у цьому випадку шукали у першу чергу свого обряду через те, що якщо обряду не існує то і не існує щонайменше народності, а що вже говорити про народ, націю. Тому якщо хто Мене запитає то все-таки я стою у першу чергу на &quot;обрядовості&quot; цих селян через те, що Вони проходили цим обрядом на який вони наполягають слава богу протягом не останніх трьохсот років але принаймі більш як п&quot;ятисот від того часу коли Їх уперше згадали на цьому місці і тут шановний, Московський патріархат не причому. Шановні при чому тут Московський патріархат коли народ вийшов. НЕ трогайте людей оскільки Вони є носіями у першу чергу культури як хто тут назве української у першу чергу, а не Московсього патріархату. Тим більше, озеро до недавна було у їхньої власності адже Вони у свій час викупили його у пана, до цього часу озеро для Них як кварта прохолодної води у їхньому домі. І ось собі уявіть для себе, що чужий припхався у їхні володіння. Тут справа не в Московському патріархаті, а в першу чергу менталітеті селянина який рахує свою землю як свою вотчину. Не даром земля ця українська і за неї воюють на Сході кращі ЇЇ сини.
12 Серпня 2018, 19:29
ікона це витвір мистецтва яке нагадує про Бога вона на рівні картини і не більше
10 Вересня 2018, 23:38
ікона це витвір мистецтва нарелігійну тему і більш нічого святого поклонятись її гріх
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024