Дитсадок «Казка» вирішив не виконувати Закон України «Про доступ до публічної інформації»

03 Липня 2017, 21:00
5791 Джерело: https://vesti.dp.ua

Громадянин міста Каменя-Каширського Микола Придатко звернувся із запитом у дошкільний навчальний заклад №3 «Казка» та не отримав відповіді від розпорядника. 

Чоловік до 2016 року працював у дитсадку на посаді конюха та намагався дізнатися, кому був проданий кінь та майно разом з ним, що перебувало у комунальній власності на балансі відділу освіти.

Також Микола просив надати копію угоди купівлі-продажу коня, акт вибраковки з питання списання коня в ДНЗ «Казка» (висновок ветиринара) та копію звернення завідувача ДНЗ №3 «Казка» до відділу освіти Камінь-Каширської РДА з приводу продажу коня. До подання запиту чоловіка спонукала підозра у непрозорій схемі продажу тварини.

Свій запит чоловік відправив поштою. Проте завідувач ДНЗ №3 «Казка» Катерина Леснік проігнорувала його: чоловік говорить, що зворотній лист на його домашню адресу так і не надійшов, хоча лист пані Катерина отримала 25 травня, про що свідчить sms-сповіщення від Укрпошти. 

Відповідно до статті 13 Закону “Про доступ до публічної інформації” дошкільний навчальний заклад є розпорядником стосовно інформації щодо використання бюджетних коштів як юридична особа, що фінансуються з бюджету. Окрім того, заклад є розпорядником суспільно необхідної інформації. 

Відповідно до статті 6 цього закону не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умови отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно.

Таким чином відмова керівника закладу надавати відповідь на інформаційний запит є неправомірною. А громадяни залишають за собою право звернутися до суду чи представника Уповноваженого з прав людини на оскарження рішень, дій чи бездіяльності розпорядників інформації.

 

 

 

Коментарі
04 Липня 2017, 02:20
Як відомо "коні не винні...", а от люди мали б зрозуміти, що часи, коли М. Коцюбинський писав цей свій твір, змінюються і державне, себто народне, коритце вже потроху повертається до свого законного власника - народу. Відтак, право управління народним майном не дає права його власності чи привласнення. Тому, стаття ніби то й локальна, можливо, й дріб'язкова, однак принципова - є Закон, виконуй!
04 Липня 2017, 11:25
Заголовок абсолютно не відповідає дійсності . Не ДНЗ "Казка" проігнорував запит на публічну інформацію , а завідувачка цього закладу Катерина Леснік . Вона є відповідальною посадовою особою .Окрім неї відповідь повинен був дати ще й Віктор Пась як начальник відділу освіти Камінь-Каширської РДА.
04 Липня 2017, 11:28
Цей кінь разом із возом був проданий ще взимку чи навесні разом із возом жителю села Олександрія . А по документах його "списали" як дохлятину на утилізацію .Всі питання - до Віктора Пася як основного розпорядника рухомого майна (коня і воза).
04 Липня 2017, 12:43
А може тому коню в Олександрії набагато ліпше живеться в плані харчів та догляду?
04 Липня 2017, 14:05
Це достеменно невідомо , хіба спитати в коня )) Тим більше, що це був ще не старий кінь , як кажуть &quot;в повному розквіті конячих літ&quot; ))<br/>А от що Пасю і Лєснічіхи стало краще жити після продажу того коня - це очевидно і ймовірно..
04 Липня 2017, 14:15
Пора вже Пася як і того коня кудись здати за всі його махінації.
04 Липня 2017, 18:02
1. Коника з возом продали ще навесні, відтак було достатньо часу для оформлення і &quot;закріплення&quot; в облікових даних всіх документів та доказів, у випадку порушення чинного законодавства.<br/>2. Таке ретельне і грамотне в сенсі оформлення та витримки у часі оприлюднене звернення Придатка до Лєснік та Пася з повідомленням заявника через Viber про вручення свідчить про покрокову підготовку вирішення цього питання в юридичній площині, можливо і в судовому порядку.<br/>3. Якщо це не банальне зведення давніх стосунків між Придатком і Лєснік, то даний факт є свідченням зростання громадської гідності у місцевих людей і несприйняття зухвалості чиновників при вирішенні своїх шкурних питань. До такого зростання свідомості громади, як відомо, свого часу доклалася одна відома в районі жіночка, цікаво чи цього разу вона патронує викриття оборудки з дитсадківським Пегасом чи як там звали дітлахи гривастого.<br/>4. Очевидна роль у цьому й ЗМІ, котрі, висвітлюючи цей процес, що набирає обертів, стає інструментом відновлення справедливості та боротьби громади з дрібною корупцією у владі. Цей процес, якщо він перейде в офіційну площину і судову тяганину може бути тривалим у часі. Дай Боже, знаючи традиції нашої Феміди, аби до його завершення дожив кінь, як головний &quot;вєщдок&quot; у цій справі, бо вік його хоча ще не пенсійний, але й таки не молодечий...
04 Липня 2017, 19:26
Від початку і до кінця замовна стаття, яка до Микола Придатка немає жодного відношення. Чи, можливо, Микола Придатко забув місце свого проживання, коли друкував звернення, а тому потім дописав від руки? І про яку корупцію чи шкурні питання може йти мова ? Порушення, можливо, і були, але так чи інашке гроші від продажу тварини пішли на потреби тогож дитячого садка. Чи наша держава виділила хоч копійку на його ремонт чи обладнання ?
04 Липня 2017, 19:54
біхевіоризм
04 Липня 2017, 21:43
Місце проживання чи перебування Придатка справді цікаве, оскільки на скріні повідомлення на смарт отримано через 4G, а це про багато про що свідчить...
06 Липня 2017, 03:09
Мельницький Ф.І. на одній із сесій казав,що в них в школі коня з'їли вовки разом з водою.
06 Липня 2017, 03:10
разом з возом.
15 Липня 2017, 12:18
&quot;копію звернення завідувача ДНЗ №3 «Казка» до відділу освіти Камінь-Каширської РДА з приводу продажу коня.&quot;: справа в тому що відділ освіти не займається питаннями утилізації та й питаннями продажу коня, воза і так далі. Цими питаннями займається власник цього майна. Власником цього майна являється Міська рада і ключі до цього знаходяться в Мера. Тому тут очевидно пана конюха хтось не вірно проіформував про те й напрямок удару по завідуючій вибраний правильний оскільки питаннями Її тримання на цій посаді у принципі знаходиться у відділі освіти оскільки на цю посаду як і застереженнями на цій посаді знаходиться у відділі освіти і тільки через те, що відділ освіти дає рекомендації про ЇЇ призначення або звільнення через те, що це у першу чергу вона знаходиться на педагогічній посаді. Усі інші питання які так чи інакше пов&quot;язані з господарськими оборудками зав&quot;язані з Міською радою тому пан конюх вистрілив у бік завідуючої дитячого садочка майже в холостую. Даються очевидно взнаки Його молодість. Іншим разом краще, краще готуватися до цих подій і читати законодавство але це нічого зі часом молодість конюха переросте в щось більш варте уваги. Так тримати.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром