Мед – на всі випадки життя

09 Липня 2017, 10:23
1852

Мед – унікальний продукт подарований природою: найкраща панацея від застуди, безсоння та просто поганого настрою.

Подорожуючи сторінками історії, спостерігаємо цікаві факти: відомий математик Стародавньої Греції, Піфагор стверджував, що дожив до старості завдяки тому, що постійно вживав мед, а видатний лікар Авіценна зауважував, що мед – найкраще джерело для збереження молодості, – пише сайт Живи активно.

Мед виробляється бджолами за допомогою квіткового нектару, який вони збирають і переробляють за допомогою діастази, що міститься у них в собі. Нектар або оброблений сік бджоли складають у стільники, де триває процес перетворення в мед.

Мед легко перетравлюється, містить суміш фруктози і лактози, яка легко засвоюється організмом.

Основний склад меду:

Йод

залізо

калій

магній

фосфор

фолієва кислота

вітаміни В2 і В6

Не слід забувати про антибактеріальні та противірусні властивості, не дарма, як тільки відчуваєш, що занедужав, відразу споживаєш мед як ліки.

Лікувальні властивості солодкої речовини не зліченні: допомагає загоїти невеликі рани та опіки, поліпшує кров. Люди, які страждають діабетом, медом замінюють цукор, але попередньо потрібно радитись з лікарем.

Також мед ідеально підходить тим, у кого високий холестерин. Корисним мед буде людям, які займаються спортом або працюють в режимі нон-стоп, він здатний додати сил організмі та пробудити приховані запаси фізичної сили.

Усунути безсоння можна, якщо випити на ніч гарячої води з медом, тільки мед краще запивати водою.

Жінкам відомо, що мед є чудовим косметичним засобом. Він може використовується для різних домашніх масок: допомагає поліпшити кровообіг, зволожити і омолодити шкіру обличчя і тіла.

Потрібно пам’ятати, що при всіх чудодійних властивостях, мед може викликати алергію та завдати шкоди організму. Надмірне споживання меду може викликати алергічну реакцію, його з обережністю слід давати дітям. Особливо малечі до 2- х років, оскільки організм дитини немає можливості чинити опір особливим бактеріям, які знаходяться в меді.

Вважається, що мед є небезпечний у нагрітому стані. Медики радять не додавати мед у чай, а їсти мед і запивати чаєм, так само не розчиняти в гарячій воді, а запивати мед водою.

Не зберігайте мед більше року, він може втратити багато лікувальних властивостей, але при цьому зростає відсоток вмісту сахарози.

Маски для обличчя на основі меду (не застосовувати людям з алергією) Живильна маска для сухої шкіри обличчя. Вміст маски: 1 чайна ложка меду, 1 яйце. Результат: Маска освіжає, тонізує і розгладжує шкіру. Мед очищує, тонізує, розгладжує і освіжає, насичує шкіру корисними речовинами, усуває сухість і лущення. Яйце містить багато активних компонентів. Наприклад, рибофлавін, вітамін А, В, біотин і ін. Спосіб приготування: В невелику ємкість, помістити мед та розбити яйце, ретельно перемішайте. Спосіб нанесення: Наносите субстанцію на обличчя масажними рухами. Особливо корисно робити маску для шиї і зони декольте. Тримати маску 20-30 хвилин і змити прохолодною водою.

Маска для швидкого росту волосся. Всім відома маска для волосся із гримучою гірчицею, так от, з медом вона діє ще ефективніше. Вміст маски: 1 ст. л. гірчичного порошку; 1,5 ст. л. – кефіру; 1 жовток; 1 ч. л. будь-якої олії (оливкова, кокосова, або просто соняшникова); 1 ч. л. меду. Результат: Волосся почне швидше рости, міцним, здоровим і блискучим. Спосіб приготування: Ретельно перемішайте між собою всі інгредієнти. Спосіб нанесення: Суміш наносять на корені волосся на 30-40 хвилин і змивають теплою водою. Щоб маска діяла ефективніше, одягнути шапочку для душу та вкутати голову рушником.

Коментарі
10 Липня 2017, 02:38
Мід беруть у вулику. За вітчизняною і радянською літературою винахідником вулика рахують українця Прокоповича, а іноземці винахідником вважають зовсім іншу людину. Цікаво було б почути думку фахівців.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024