Клітицьк: взялися за ремонт дороги власними силами

10 Липня 2017, 09:19
3368

На Волині жителі Клітицької сільської ради власними силами взялися за ремонт дороги, що сполучає село Клітицьк з Каменем-Каширським.

Волиняни закупили матеріали, звезли всю техніку, яка в кого була і приступили минулої суботи латати відрізок асфальтованого шляху, який сполучає село Клітицьк з Камінь-Каширським. Старалися вони робити це за технологіями. Хіба що ями та вибоїни закладали не дорогим асфальтом, а більш доступним матеріалом – бетоном, – пише Волинь24.

Голова Клітицької сільської ради Степан Склезь пригнав свого трактора із причіпною грейдерувальною лопатою та особисто ним керував. Він пояснив, що ця дорожня артерія значиться на балансі служби автомобільних доріг. Не ремонтували її вже давно, певно з того часу, як збудували. Щодня цією стороною курсують великогабаритні вантажівки, які возять пісок, ліс та палети. Вони вже в окремих місцях так знищили цю дорогу, що не проїхати нею, як добре задощить. Через те, що вона проходить і за межами населеного пункту, сільрада напряму не має повноважень її профінансувати.

Щоправда, селяни знайшли вихід: вони зібрали по 200 гривень, закупили пальне та будівельні матеріали. Долучився до гарної справи у ролі спонсора і Камінь-Каширський держлісгосп на чолі з директором В’ячеславом Кузьмичем, адже поряд контора одного із його лісництв.

Зо два десятки місцевих чоловіків завзято працювали, навіть у неділю. Адже в селі що не день – то гаряча пора. Всі трудилися безкоштовно, долучилася і сільська молодь. І таким чином вони залатали ями цементом із щебенем на дорозі завдовжки близько двох кілометрів. Підрахували, що на кожні сто метрів ремонту дорожнього покриття витратили не більше кількох тисяч гривень. Якби такі роботи проводила дорожня служба, то це обійшлося б в десятки разів дорожче.

Ремонтні роботи селяни завершили аж біля рекреаційного пункту Дубицьк. Далі, як вони пояснили, територія міської ради.

«Сподіваємося, що влада Каменя-Каширського теж зможе мобілізувати своїх жителів, покаже приклад, як треба господарювати, та відремонтує свою частину дороги. Ми не хочемо нікому нічого доводити, просто хочемо, щоб все було справедливо і чесно. Щоб і ми, і жителі міста їздили нормальними шляхами», – пояснює один із ініціаторів ремонту цієї дороги Микола Кузьмич.

Коментарі
10 Липня 2017, 14:32
Кузьмич ворюга
10 Липня 2017, 15:35
Шановний пане голово! А скільки на території Вашої сільської ради зареєстровано пилорам та піщаних кар`єрі, що у Вас так "курсують великогабаритні вантажівки"?
10 Липня 2017, 22:37
Молодці! От би ще гуртом жителі району,поставили вимогу автодору та районній владі взятися за ремонт доріг, а також за контроль витрачених грошей. Тай взагалі укравтодор, певно найбільший злодій в Україні.<br/><br/>Васі.<br/>В чому проблема вантажівок? Може у тому, що вони використовують багато палива і відповідно є найбільшими платниками податку, який закладений в ціну палива? Чи можливо причина у підприємцях, які самі на себе заробляють і не чекають на соціальні виплати від держави?
10 Липня 2017, 22:41
Про Кузьмича! <br/>Апріорі, любий директор лісгоспу буде &quot;ворюгою&quot;, в тому числі і якби на цю посаду призначили пана Романа. Бо такі у Україні умови діяльності лісових господарств і міняти треба їх на горі. Це влада зробила з кожного працівника лісу злодія і відповідно влада несе за це відповідальність.
12 Липня 2017, 11:53
Ага ,&quot;бідний&quot; Кузьмич через рік як став керівником держлісгоспу , &quot;вимахав&quot; собі двоповерхову віллу за триметровим кам'яним забором біля магазину &quot;Південний&quot; ! <br/>Совпадєніє - не думаю !))<br/>І дарує джипи своїм родичам. Це теж совпадєніє ?)
15 Липня 2017, 20:19
Бачив я ту дорогу .Хоча так зробили ы то добре.
12 Вересня 2017, 13:04
Вася які фури??? чи для вас любе село відразу пов&quot;язане із розкраданням лісу? думаєте ті фірми які зараз працюють в районі калишнього льнзаводу утримують Клітицькі олігархи? не пишіть дурниць! і так само із кар&quot;єром селянам користі ніякої окрім ще бцльш роздовбаної дороги. перш ніж поливати багнюкою місцевих ви би спочатку взяли з них приклад
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024