Камінь-Каширська районна рада ігнорує запити журналістів про ремонт сесійної зали

10 Липня 2017, 16:46
3084

Камінь-Каширська районна рада не відповідає на запити журналістів про ремонт сесійної зали. Про це повідомляє журналіст Богдан Ліпич, пише сайт  "Доступ до правди".

Запитувач просив надати інформацію, що стосується ремонту сесійної зали в адмінприміщенні Камінь-Каширської районної ради у 2016 році.

У запиті журналіст намагався уточнити, на які потреби були витрачені кошти, і просив долучити до відповіді відповідні нормативно-правові акти, зокрема, розпорядження голови районної ради. Також журналіст цікавився інформацією про виділення коштів на ремонт сесійної зали у 2017 році (а саме на придбання системи голосування). У третьому запиті просив надати копію Регламенту районної ради, оскільки не знайшов відповідного документа на сайті.

Запити надіслані на адресу електронної пошти [email protected] 1 червня 2017 року, але райрада дотепер не надала офіційної відповіді.

Окрім того, Богдан розповідає, що намагався подати запит в усній формі, що чітко регламентовано частиною 3 статті 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

“Запит на інформацію може бути індивідуальним або колективним. Запити можуть подаватися в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача”.

За словами журналіста, голова Камінь-Каширської районної ради Віктор Сус відмовився приймати такий запит і вимагав подати його в письмовій формі.

«Доступ до правди» намагався з’ясувати, чи отримала районна рада запити й чому не відповідає, але на електронні листи і дзвінки у раді не відповіли.

Зазначимо, що відповідно до пункту 5  статті 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації» не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умови отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно.

Стаття 20 цього закону передбачає, що розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п'яти робочих днів із дня отримання запиту, а стаття 23 надає право на оскарження рішень, дій чи бездіяльності розпорядників інформації. Зокрема, за відмову в задоволенні запиту на інформацію, відстрочку задоволення запиту на інформації, ненадання відповіді на запит на інформацію, надання недостовірної або неповної інформації та несвоєчасне надання інформації. 

Коментарі
10 Липня 2017, 21:36
Та з цього приводу вже є досвід. Читайте Романвич. Вона, коли їй не надали відповідь на її запит, звернулась зі скаргою на імя Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Після цього все надали
10 Липня 2017, 22:32
Ліпич такий же журналіст, як і Пташник. Два чоботи пара.
10 Липня 2017, 23:01
А Сус думає ,що він місцевий царьок ,і йому до лампочки ваші звернення і закони.Куди схотів - туди й потратив "дєнєжку",кому яке діло?!А був би чесний - відчитався б перед виборцями.
11 Липня 2017, 13:56
Ліпич як Пташник, а Пташник як Анонім
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024