Кошти Камінь-Каширського району не розміщені на депозитах

11 Липня 2017, 13:27
1264

Основна тема оперативної наради у голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, що відбулась 10 липня, – розгляд бюджетних питань. Зокрема, обговорили підсумки виконання місцевих бюджетів області (у Камінь-Каширському районі – в тім числі) станом на 1 липня та завдання із наповнення бюджету в липні поточного року.

За словами начальника департаменту фінансів облдержадміністрації Ігоря Никитюка, за перше півріччя 2017 року до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло 1 млрд 577,7 млн грн власних доходів або 113,4% до запланованого. Обласний бюджет виконаний на 108,3% із перевиконанням на 19,9 млн грн. Порівняно із відповідним періодом минулого року власні доходи загального фонду місцевих бюджетів зросли на 426 млн грн або на 37%. Позивна динаміка спостерігається в усіх зведених місцевих бюджетах, – повідомляють у Волинській ОДА.

– В області продовжується робота із залучення додаткових надходжень до місцевих бюджетів від розміщення тимчасово вільних коштів на депозитних рахунках банків. Протягом січня-червня цього року на депозитних рахунках у банківських установах було розміщено майже 925 мільйонів гривень тимчасово вільних коштів загального і спеціального фондів місцевих бюджетів. Як результат, місцеві бюджети області додатково отримали 29,5 мільйона гривень, у тому числі обласний бюджет – 13,2 мільйона гривень. Розміщені кошти на депозитах в усіх містах обласного значення, Заболоттівській, Зимнівський, Смолигівській, Дубівській, Прилісненській об’єднаних територіальних громадах та в усіх районах, окрім Камінь-Каширського, Ковельського, Локачинського, Рожищенського і Шацького районів, – повідомив Ігор Миколайович.

Відтак, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області дав доручення проаналізувати виконання місцевих бюджетів міст обласного значення, а також програм, що прийняті за умови використання коштів усіх бюджетів.

Слід також зазначити, що протягом травня-червня 2017 року працівники обласної державної адміністрації проводили щотижневі робочі наради із районними державними адміністраціями щодо питань забезпечення бюджетними асигнуваннями видатків на оплату праці працівників бюджетної сфери. Зокрема, наголошувалося на необхідності першочергового спрямування на цю статтю бюджетних витрат вільних залишків коштів місцевих бюджетів та коштів отриманих від перевиконання дохідної частини.

– Прошу всіх, уважно вислухавши зауваження та пропозиції Ігоря Миколайовича, взяти їх до уваги. Організаційне управління – оформити відповідні доручення та направити відповідні листи, аби за результатами першого півріччя детально проаналізувати стан справ із наповнення та використання місцевих бюджетів у кожному районі, сільській та селищній раді, об’єднаній територіальній громаді та у кожному місті. Все це робиться для того, щоб покращити ситуацію у другому півріччі. Зі свого боку, готові надавати всесторонню практичну допомогу, – наголосив Володимир Петрович.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром