Дунайчук зробив заяву щодо російської провокації

12 Липня 2017, 14:41
1809

Опублікували звернення голови Камінь-Каширськоїї райдержадміністрації Валерія Дунайчука у зв’язку з проведенням Всесвітнього фестивалю молоді і студентів Російської Федерації.

Про це йдеться на сайті РДА. У зверненні йдеться:

«Сьогодні питання інформаційної безпеки є вкрай важливими для нашої держави. Відтак, насамперед, необхідно тримати руку на пульсі та впроваджувати відповідні заходи, аби протистояти протиправним посяганням на інформаційний простір України, зуміти захистити населення від негативного інформаційного впливу.

З 14 по 22 жовтня 2017 року Російська Федерація планує проводити Всесвітній фестиваль молоді і студентів. У програмі фестивалю заплановано відвідини іноземними делегаціями тимчасово окупованої внаслідок збройної агресії РФ території України – м. Севастополя (Україна) та м. Сімферополя (Автономна Республіка Крим, Україна). Більше того, в офіційних повідомленнях організаторів фестивалю ці українські міста зазначаються як частини регіонів Росії.

Все це є грубим порушенням державного суверенітету України, законодавства України, загальновизнаних норм міжнародного права, у тому числі Статуту ООН, Резолюцій Генеральної Асамблеї ООН «Територіальна цілісність України» A/Res/68/262 від 27 березня 2014 року та «Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь» A/Res/71/205 від 19 грудня 2016 року, Бакинської Декларації та Резолюцій Парламентської Асамблеї ОБСЄ, а також інших багатосторонніх міжнародних договорів, сторонами яких є Україна та Російська Федерація.

В той же час, згідно зі статтею 10 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», в’їзд громадян України на тимчасово окуповану територію України і виїзд із неї допускається лише через контрольно-пропускні пункти. А порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї тягне за собою відповідальність, передбачену Кодексом України про адміністративні правопорушення та Кримінальним кодексом України.

Гадаю, що Всесвітній фестиваль молоді і студентів на території країни-агресора – це велика провокація, яка ігнорує загальновизнані норми міжнародного права та законодавства України. Саме тому вважаю неприпустимим брати участь в даному заході.

Дорогі земляки! Пам’ятаймо, мир, суспільна злагода та цілісність України – то найвищі блага, які нам необхідно відстояти. Бережімо нашу Батьківщину!»

Коментарі
12 Липня 2017, 18:32
Ця заява чи звернення Дунайчука - це піар - булька з носа облдержадміністрації .Тобто,в Луцьку чомусь вирішили , що хтось із волинян чи навіть(!) поліщуків якогось дива попреться аж до окупованого Криму чи в расєю на цей нікому непотрібний фєстіваль.<br/>Гунчик написав своє Звернення , в нашій камінській РДА це зверення трохи змінили - і приписали Дунайчуку . Сміх та й годі ))) Чому ж РДА раніше мовчала і не засуджувала наприклад недавню російську хакерську атаку ,яка дійсно зачепила і наш район?? <br/>Як були тупі колишні комсомольські кадри - так і лишились ...
12 Липня 2017, 19:24
У цілому правильна й патріотична позиція громадянина України Дунайчука, котрий справедливо бачить у запланованих і організованих Кремлем вояжах російської молоді в окупований Крим зухвалу та викличну поведінку Росії напередодні і в рамках перевиборів Путіна у 2018 році. Це також елементи інформаційної війни Росії проти України, які потребують уваги нашого народу. А от саме &quot;звернення голови Камінь-Каширськоїї райдержадміністрації &quot; у такій формі та, основне, змісті, виглядає дещо дивно. І не вина у цьому Дунайчука, котрий в силу своїх повноважень та підготовки з малою ймовірністю знає про оті реєстраційні коди типу A/Res/68/262, різні там бакинські міжнародні декларації тощо, бо це не його, даруйте, парафія. Він же не є відомим блогером, міжнародником, державним діячем, врешті - політиком такого рівня, аби у Москві прислухалися до таких звернень. Це розраховано на внутрішнього споживача, можливо для популяризації БПП. Інша справа, що районна державна адміністрація, депутати районної ради, котрі репрезентують більше ніж 60 тисячну громаду, можуть схвалити те чи інше політичне звернення, заяву з пропозицією до центральної влади, особисто Президента України, який відповідає за зовнішню та міжнародну політику держави. А голова РДА бути організатором такої акції. Ну, але, як тре, то тре, порадили - нема питань. Тут вдало зауважили, що колишні форми і методи роботи ще живіші всіх живих. <br/>Голова РДА має купу обов'язків, важелів і можливостей щодо формування у районі антиокупаційної та антиімперської політики &quot;старшого&quot; брата - москаля. У першу чергу, це організація роботи з людьми на місцях, у селах щодо поліпшення мобілізаційної готовності призовників, популяризації контрактної служби в ЗСУ, покарання посадовців, що порушують чинне законодавство в питаннях оборонної та мобілізаційної роботи тощо, врешті, підвищення ефективності господарювання та створення економічних умов для інвестицій в районі. Я не кажу, що у районі нічого цього не робиться, Дунайчук за останні роки значно виріс як керівник, але оцим &quot;своїм&quot; зверненням, як на мою скромну думку, він таки вийшов за рамки своїх повноважень та посадових обов'язків...
12 Липня 2017, 20:49
Чомусь ця &quot;цілому правильна й патріотична позиція громадянина України Дунайчука &quot; проявляється по вказівці &quot;зверху&quot; після того як проявилась подібна &quot;позіція&quot; у його &quot;старшого брата&quot; Гунчика .Бо в інших випадках голова камінської РДА сидить як вош в кожусі ))
12 Липня 2017, 21:54
А може це Гунчик в Дунайчука, як у свого &quot;кума&quot; і протеже, взяв собі ідею, аби попіаритися? Хто зна... ))
12 Липня 2017, 22:27
Ха-ха))
12 Липня 2017, 22:48
Риба гниє з голови, у шоколадного царя є теж така звичка замилювати очі
12 Липня 2017, 22:49
Коня кують, а ветеринар лапу суне!
13 Липня 2017, 13:35
Маємо приклад повної некомпетентності і непрофесійності органів виконавчої влади на обласному та районних рівнях. Абсолютно безпредметна заява, яка однозначно не матиме ніяких наслідків. Ні покращення, ні погіршення. Чому немає заяв з приводу антидержавної діяльності священників УПЦ МП? Чому немає заяв з приводу уникнення від військової служби? Чому немає заяв з приводу відсутності українського телебачення на значній території області? Чому немає заяв з приводу антиукраїнських телеканалів «Інтер», «Україна». Чому немає заяв з приводу переваги «рускої попси» над українською піснею в розважальних закладах? Чому немає заяв з приводу мовного суржику вчителів та державних службовців, депутатів всіх рівнів? Чому немає заяв з приводу поширення вчителями українських шкіл ідеології байдужості до проблем держави, терпимості до «руского» засилля в українській культурі, зневажливого ставлення до рідної мови, до історії українського народу?
13 Липня 2017, 17:29
Тому що Гунчик і порох не робили подібних заяв ..Шо не ясно?))
14 Липня 2017, 15:32
Подібні заяви це робити хорошу міну при поганій погоді. Як би Волинська обласна рада була б &quot;Гунчикова&quot; то ця заява пройшла би через Облраду, а так у принципі ця уся державна вертикаль бореться зі усіх сил для того щоб залишитися у пам&quot;яті обивателя читай виборця для того щоб нагадати Їм, що мовляв Ми ще також існуємо. Уся державна вертикаль усе робить для того щоб врешті-решт усістися через деякий час у крісла новостворених ОТГ тому подібні заяви можна тільки зараховувати як піар-акції, оскільки конкретної роботи не тільки в Області але й нашого району катма. Нічого нового хорошого як відбирати місце під сонцем у інших вони не придумали. Така їхня робота на жаль.
14 Липня 2017, 17:22
Можна погодитись, але зауважу, що Гунчик є очильником обласної адміністрації, а не обласної ради.
14 Липня 2017, 22:14
&quot;Дунайчук зробив заяву щодо російської провокації&quot;. З заявленого дійсним і реальним є тільки &quot;зробив&quot;.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024