Який рівень радіації у Камені-Каширському був у червні

18 Липня 2017, 14:18
1319

Дозиметричний контроль за навколишнім середовищем є найважливішою умовою дотримання радіаційного захисту населення.

Фахівці лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів та відокремлених структурних підрозділів ДУ "Волинський ОЛЦ МОЗ України" щоденно проводять вимірювання потужності експозиційної дози на контрольних майданчиках населених пунктів, – повідомляє Волинський ОЛЦ МОЗ України.

За результатами проведених вимірювань, середні показники потужності експозиційної дози в червні становили:

  • м. Луцьк — 13 мкР/год
  • м. Горохів — 11 мкР/год
  • м. Камінь-Каширський — 12 мкР/год
  • м. Ківерці — 11 мкР/год
  • м. Ковель — 12 мкР/год
  • смт. Любешів — 11 мкР/год
  • смт. Маневичі — 12 мкР/год
  • м. Нововолинськ — 13 мкР/год

Таким чином, середньомісячні показники потужності експозиційної дози на Волині не перевищували природного фону по Україні.

 

 

Коментарі
18 Липня 2017, 18:27
"середньомісячні показники потужності експозиційної дози на Волині не перевищували природного фону по Україні": то який же маємо сереньомісячний природній фонд по Україні? З деяких даних він становить десь біля 15 кюрі і що це за контрольні майданчики в К-Каширську, дайте Нам його місцерозташування, може він знаходиться десь у кабінеті якогось там клерка? Якщо Ми знаємо, що К-Каширський весь усіяний плямами від аварії від ЧАЕС то яким є його законне розташування, якщо цей майданчик розташований у чистій зоні або й зовсім під цей майданчик провели якесь там часткове знезараження, наприклад забетонували. Чи є які критерії розташування такого майданчика та чи є у принципі науково вивіреним його розташування у тому місці для того щоб ці дані розповсюджувати на весь район. Крім того , чому це середьомісячна норма по Україні враз є більшою ніж середньомісячної норми у районах що піддалися у свій час радіації, чи є наукововивіреною такі статистичні дані для моніторингу навколишнього природного фону у Нашому прикладі.
18 Липня 2017, 19:10
Чоловіче, коли ти вже перестанеш демонструвати свою безграмотність та обмеженість в публічній площині? Невже важко загуглити, бо звісно що сам не тямиш, одиниці в яких вимірюється твій "природній фонД"? Де ти відшукав фонД в 15 кюрі? Саме поняття кюрі доволі абстрактне, воно визначене за розпадом 1 грама ізотопа Радію-226, в якій протягом 1 сек відбувається 3,7×1010 радіоактивних розпадів. А природній фон складає в середньому 10-20 мкР/год або в зівертах за одиницю часу. Більше того, експозиційна доза і забрудненість грунтів, а саме по цьому критерію район віднесений до Чорнобильської зони, не мають нічого спільного... Не лізь туди, де ти не можеш розібратися і зорієнтуватися у трьох соснах...
18 Липня 2017, 22:54
Камінь і нісенітниці. Цікаво, яким дозитметром проводять дослідження. Старенькі побутові прилади "Бела" і "Прип"ять" показують трохи більше (17-19 мкР/год). Але на те вони і побутові, хоча й мають газорозрядні лічильники в якості детектора (у "Прип"яті" аж два).
19 Липня 2017, 00:58
"Чоловіче, коли ти вже перестанеш демонструвати свою безграмотність та обмеженість в публічній площині?": я також про те саме оскільки як не братися однозначно в публічній площині, інший може сказати те саме що й Ви пане, мовляв Ви нічого не тямите й ось природній фонд також "ГОВОРИТЬ" ПРО ТЕ, ЩО У ВАС ніякої радіації немає. Тому у принципі я питаю, чи є Ваший "природній фонд" показником забрудненості району який як будь-то постраждав від аварії від ЧАЕС оскільки тут говорять про якусь радіацію.....
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024