У РДА обговорили захист прав дітей

24 Липня 2017, 17:50
1588

Про захист прав дітей говорили сьогодні, 24 липня, на апаратній нараді в райдержадміністрації.

Про це повідомляє прес-служба РДА.

– Станом на перше 1 липня 2017 року на профілактичному обліку перебуває 66 дітей, з них: 65 проживають в 22 сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, – начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Степан Сидорчук. – На первинному обліку служби у справах дітей станом на 1 липня перебуває 28 дітей-сиріт, 33 дитини, які позбавлені батьківського піклування, 2 дітей-інвалідів. В сім’ях опікунів, піклувальників на території району проживає 29 дітей. Протягом звітного періоду у 2017 році на облік було поставлено 13 дітей, 3 з яких влаштовано в інтернатні заклади, інші сім’ї.

Степан Сидорчук розповів також, що працівниками служби проводиться відповідна робота щодо запобігання бездоглядності, попередження правопорушень та злочинів серед неповнолітніх, їх соціального захисту. Спільно з працівниками правоохоронних органів, працівниками РЦСССДМ вживаються заходи щодо своєчасного виявлення дітей, які проживають в сім’ях, де батьки не приділяють належної уваги вихованню дітей.

Порядз цим зазначено також, що у 2017 році розроблена районна цільова Програма забезпечення житлом та соціальним захистом дітей сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування і осіб з їх числа на 2017-2021 роки. Дана програма передбачає забезпечення соціальним житлом дітей перерахованих категорій, після завершення їх перебування у відповідних закладах, дитячих будинках сімейного типу, прийомній сім’ї або після завершення терміну піклування над такими дітьми.  

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром