Пропозицію створення Камінь-Каширського госпітального округу знову проігнорували

04 Серпня 2017, 17:46
2002

В МОЗ знову проігнорували позицію Волиньради щодо кількості госпітальних округів.

Про це повідомляють на сайті Волинської обласної ради.

До Української асоціації районних та обласних рад надійшов проект розпорядження Кабміну "Про затвердження переліку госпітальних округів у Волинській області". Цей проект потребує узгодження з всеукраїнськими асоціаціями місцевого самоврядування, тому й потрапив до УАРОР.  Асоціація просить обласну раду висловити свою позицію з цього питання до 8 серпня цього року.

Проектом розпорядження передбачено утворити на Волині три госпітальні округиз центрами в Луцьку, Ковелі та Нововолинську.

До Луцького госпітального округу пропонується долучити всі заклади охорони здоров'я, які надають вторинну медичну допомогу на території м. Луцька, Горохівського, Ківерцівського, Луцького, Маневицького  та Рожищенського районів.

В Ковельський госпітальний округ пропонується об'єднати заклади м. Ковеля, Камінь-Каширського, Ковельського, Любомльського, Любешівського, Ратнівського, Старовижівського, Турійського та Шацького районів. Госпітальний округ з центром в Нововолинську об'єднуватиме заклади м. Нововолинська, м. Володимира-Волинського, Володимир-Волинського, Іваничівського та Локачинського районів.

Нагадаємо, що обласна рада неодноразово розглядала питання про госпітальні округи на своїх засіданнях. Зокрема, на 10 сесії 2 лютого, було прийнято рішення "Про звернення Волинської обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров`я України та народних депутатів України від Волинської області". Депутати визначилися, що в нашій області повинно бути 8 госпітальних округів з центрами в Луцьку, Ковелі, Нововолинську, Любомлі, Камені-Каширському, Маневичах та в Ратному.

Після того, коли офіційний Київ не погодився на ці пропозиції, відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення,охорони здоров’я, материнства та дитинства, на якому було рекомендовано створити на Волині 5 госпітальних округів з центрами в Луцьку, Ковелі, Нововолинську, Любомлі та Камені-Каширському.

В той же час, у пояснювальній записці МОЗ йдеться про те, що проект розпорядження щодо госпітальних округів на Волині не  містить ознак дискримінації та   співпадає з позицією Волинської ОДА.

Коментарі
04 Серпня 2017, 21:40
Якщо МОЗ ігнорує позицію Волинської облради з Його населенням то Волинська облрада та Його населення може проігнорувати МОЗ з його урядом. Тоді подивимося хто від цього виграє.
04 Серпня 2017, 22:15
«Процес створення госпітальних округів не прив’язаний до жодного дедлайну. Але покаранням для тих областей, які не створили госпітальних округів, буде відсутність інвестицій. Інвестиції просто не прийдуть у ті області, де не буде відповідного переліку потреб на розвиток оптимізованої мережі тощо».<br/>Таку заяву зробив заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк, виступаючи в Українському кризовому медіа-центрі, під час обговорення теми «Медреформа та децентралізація: що отримають об’єднані громади у процесі створення госпітальних округів?» : <br/>отже немає Госпітального округу немає розвитку медичної галузі в регіоні. Будемо розвивати таким чином Ковель оскільки Йому ще замало наших грошей, лісу та &quot;квасу&quot;. Будемо інтенсивними методами доставляти до Ковеля своїх немічних бабусь та дідусів й потому самим можна вже переправлятися до Їх, чекають Нас і Наших грошей. Там і пан Гунчик з того матиме свій зиск оскільки він туди одним розчерком пера переправив на майбутнє хворих та немічних яких подекуди будемо возити і в тому числі за власні кошти оскільки де ж там Вони наберуть транспорту та фінансів коли у день доведеться аж із трьох районів доставляти то на операцію то на гіпс із зламаними кінцівками. Якщо Ви віддасте до Ковеля Госпітальний округ то це вважатиметься останній розчерк пера в забиту бочку нашого регіону тому Вам слід дійсно усім молитися тільки московському патріархату оскільки у цю мить Ви тільки й можете сподіватися на москву чого власне й добивається пан Гунчик.
05 Серпня 2017, 02:26
Камінь бачить такі зв&quot;язки, які простолюдин навіть уявити не може (госпітальний округ-Гунчик -Москва).
05 Серпня 2017, 20:36
справа не в Камені. а в тому, що влада тупо ігнорує потреби населення. життєво необхідні потреби.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром