Створення ОТГ на Камінь-Каширщині: найрішучішими виявилися Сошичненська та Карасинська громади

04 Серпня 2017, 19:19
2320

Сошичненська та Карасинська громади об’єднуються.

За це вчора, 3 серпня, в присутності голови райдержадміністрації Валерія Дунайчука проголосували депутатські корпуси згаданих населених пунктів, – повідомляє перс-служба РДА. 

Напередодні також Валерій Савович взяв участь у сесіях сільських рад у таких населених пунктах району як Качин, Личини та Стобихівка, на яких аналогічно обговорювалося утворення Сошичненської ОТГ.

Вчора ж  депутати сільських рад Сошичного та Карасина засвідчили свою готовність до рішучих дій, заради того, щоб процес децентралізації влади активно втілювався в життя і на теренах нашого району.

– Це важливий практичний крок у впровадженні адміністративної реформи, - зазначив Валерій Дунайчук. – Дуже приємно, що ми його нарешті здійснили спільними зусиллями. Переконаний, тепер процес утворення громад відбуватиметься швидше. Районна влада буде максимально сприяти сільським радам в цій роботі, щоб ми мали змогу приступити до другого етапу реформи – зміни адміністративних меж району

Відмітимо, що подібну зустріч днями також провела і заступник голови райдержадміністрації Інна Бігун, яка з робочим візитом побувала у селі Воєгоща. Представники цієї громади зібрали сільські збори, щоб обговорити, які перспективи розвитку для села несе входження Воєгоща у склад Півненської об’єднаної територіальної громади.

 

Коментарі
05 Серпня 2017, 00:18
"щоб ми мали змогу приступити до другого етапу реформи – зміни адміністративних меж району": у принципі не правильний висновок голови РДА. Ні про які зміни адміністративних Меж району не припустимо, адже у цьому випадку Межі адміністративні району можуть або змешуватися або збільшуватися. Але коли Нові Червища заявляють про своє відчудження від К-Каширського району то Межі району можуть змінюватися тільки у меншу сторону й у принципі в такому разі Повіту Нам не бачити. Якщо голова РДА мав на увазі, що адміністративні межі в районі можуть змінюватися то вже інша справа, дійсно коли кілька сільських рад об"єднаються в так зване ОТГ то таким чином адміністративні межі в районі можуть змінюватися це так. Але слід кореспондентам краще слідкувати за словами голови РДА або сам голова РДА не тямить, вибачте на слові що говорить. Отже все-таки що мав на увазі голова РДА, адміністративні межі району можуть змінюватися чи адміністративні межі в районі можуть змінюватися просимо КОР. вияснити цю ситуацію додатково.
05 Серпня 2017, 02:28
За Хрущова змінювали райони і життя не зупинилося.
05 Серпня 2017, 13:09
Я думаю що ти в 100 раз менше тямиш як голова РДА. Ти тільки і можеш в інтернеті писати, а реальних твоїх дій повний ноль
05 Серпня 2017, 14:05
"За Хрущова змінювали райони і життя не зупинилося.": пережили Хрущова, переживем і Гройсмана не така вже й біда з Ним, а тим більше якщо не буде тут Повіту та Госпітального округу. Врешті-решт у свій час Хрущов побудував тут дороги та Центральну лікарню, хіба що на більше слід надіятися? Достатньо Нам і одного Хрущова, а Гройман з Порошенко нехай собі на Вінничні порядкують. Ось у чому проблема - у тому, що на Волинь ніхто й гляне оскільки народ інертний, непробивний приблизно так як ось тут про пана:"тобі що з жінкою погано живеться, що тобі все не подобається"; головне щоб з жінкою було добре про все інше нас не стосується. Примітивізм або угодництво до стану амеби. Проте й так, як би у воді не шуршало то й амеба не ділилася так і ТУТ.
05 Серпня 2017, 19:18
це хворі на голову наша влада..що? не мае чим більше зайнятися????..
05 Серпня 2017, 20:42
в нашого краю перспективи не райдужні. якщо так буде розвиватись район, то молодь буде покидати цю землю. молодь свідома і сучасна. залишаться хіба ті, хто буде мати в сімях велику народжуваність і отримуватиме від держави соціальні пільги на виховування дітей. у 1991 році думалось інакше.
05 Серпня 2017, 20:52
Проїдьтеся вулицями Каменя та подивіться які гарні будинки є. А за совка ж їх не було (хіба, що в Олійника на Торговій та Північука в Олексіїїці, але проти сучасних, то їхні будинки такі собі).
05 Серпня 2017, 22:25
"Я думаю що ти в 100 раз менше тямиш як голова РДА.": я думаю що голова РДА не потребує платних/безплатних суфлерів адже у свій час без суфлерів сказав після закінчення мітингу з приводу Повіту; "досить вже розходьтеся іншим разом свої мітинги проводьте у робочий час", мотивуючи таким чином "правильність" своїх слів в контексті "Ваших" мітингів, а отже у свою чергу опосередковано проігнорував резолюцію мітингу. Тепер шановний голова РДА почасти шукає підтримки своїх "підданих" так і не знаходячи Їх тут серед городян та своїх односельців. Сарказм цієї мови у тому, що навіть не тільки одна людина але й сотні можуть бути тут як тут говорять "чук тупуватий" тому так чи інакше реальних перемог вже не бачити й власне Я тут знову ні до чого. Далі поживем побачимо.
06 Серпня 2017, 15:12
Доповнення слід читати:".. не в робочий час".
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024