Черченського сільського голову судили за ненадання відповіді на запит

15 Серпня 2017, 22:57
2640

Камінь-Каширський районний суд визнав винним голову Черченської сільської ради у ненаданні інформації на запит.

Про це йдеться у постанові суду, – пише «Доступ до правди».

Запитувач просив надати інформацію про рішення, протоколи сесій та штатний розпис сільської ради. У відповіді розпорядник зазначив, що цю інформацію можна знайти на дошці оголошень у приміщенні сільради.

Оскільки відповідно до ч. 2 ст. 22 ЗУ «Про доступ до публічної інформації» відповідь розпорядника інформації про те, що інформація може бути одержана запитувачем із загальнодоступних джерел вважається неправомірною відмовою в наданні інформації, то запитувач звернувся зі скаргою до Омбудсмана, який розглянув справу і передав її до суду.

Суд у постанові посилається на ч. 2 ст. 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Коментарі
16 Серпня 2017, 02:26
Цей зазнайкуватий чоловік ще має відповісти перед законом як посадова особа за свій саботаж при забезпеченні державних мобілізаційних розпоряджень та нормативних документів цього напрямку ще на початках воєнного конфлікту на Сході. І терміну давності за такі речі не існує, адже невиконання розпоряджень Головнокомандувача ЗСУ, а саме про це я веду мову, в умовах фактично воєнного часу, тягне за собою потурання, наслідування, ланцюгову реакцію іншими посадовцями та колегами війта. Цей факт, який мені відомий зі ЗМІ, це не покаране зло, міг негативно впливати на загальні українодержавницькі настрої громадян цього краю. Соколов свого часу справді мав успіхи в господарці, авторитет у громади, однак останні події, вочевидь, свідчать про безкарність людей, котрі думають, що тримають бога за бороду. Мовчать з цього приводу Дунайчук, Сус та й атошникам району, котрі таки мають моральне право й обов'язок опустити таких горе-лідерів на грішну землю. Тому район і пасе задніх щодо залучення військовозобов'язаних до лав ЗСУ, тому й настрої такі гнітючої на "канонических територіях" соколових та гундяевих...А ми бачимо лишень вину Порошенка! Кожному своє...
16 Серпня 2017, 12:17
Позитив з цього повідомлення це те що накінець громадяни почали користуватися своїми правами. Гірше того що як би пан Соколов по-інакшому дивився на ці речі то у нього рано чи пізно справи були б ще кращі аж до того часу коли у нього був би ОТГ, адже проти ОТГ у с. Черчі не виступають майже ніхто. Хотешівська сільська рада за, Котуш навіть Добренська й та не сильно опирається. Але ось через те, що пан Соколов є в деякій мірі естроградом у ці місцевості то йому та цій сільській раді не бачити ОТГ. Тепер інші будуть боротися тільки за посаду старости яка не несе великої користі для місцевих селян хоча й з цього місця можна багато чого зробити.
16 Серпня 2017, 14:32
Хто дасть мені відповідь на одне питання???Сільських голів вибирають люди.Чому всі бачать, що голова тупить у всіх сферах і мовчать або ж вибирають на ще один термін????в нас такі слабкі люди чи що???
17 Серпня 2017, 02:41
ну видно слабкі. а ще - не думаючі. живуть за течією. от і маємо те що маємо
17 Серпня 2017, 11:53
Тільки тоді, коли стане виконувати свою функцію громадянське суспільство влада буде служити людям. Ст.1 Конституцію набере сутності лише при реалізації ст.5.
17 Серпня 2017, 14:24
А що на районі є громадянське суспільство? Є громадяни, за паспортом та місцем постійного перебування та зі звичкою заглядати до рота владі та політикам, особливо які багато обіцяють. Головною ознакою громадянського суспільства є здатність людей до самоорганізації.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром