На які об’єкти у Камінь-Каширському районі спрямують держану субвенцію

10 Серпня 2017, 15:36
2421

Цьогоріч на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та реалізації 74 проектів для Волинської області передбачена субвенція з Державного бюджету місцевим бюджетам у  розмірі більше 25 млн 600 тис. гривень.

Об’єкти, на які цьогоріч планують спрямувати кошти стосуються галузі освіти, медицини, соціально-культурної сфери, розвитку інфраструктури. Перелік опрацьовано та проаналізовано спільно з місцевими органами влади, які й надіслали погодження щодо більшості проектів, – повідомляють у Волинській ОДА.

Так, станом на 4 серпня в область уже надійшло 21 331 тис. гривень, що становить 83% від передбаченої суми. Розпочали освоєння коштів у п’яти районах: Локачинському, Ратнівському, Камінь-Каширському, Володимир-Волинському, Іваничівському та Рожищенському.

Позатим, підготовлено лист щодо внесення змін до прийнятого розпорядження Кабінетом Міністрів України стосовно коригування назв окремих об’єктів, а також, враховуючи актуальність для соціально-економічного розвитку територій, заміни одних проектів іншими.

Вкотре голова облдержадміністрації Володимир Гунчик закликає ефективно використовувати  надходження із Державного бюджету, спрямовуючи їх на стратегічно важливі об’єкти, аби вирішити питання розвитку окремих територіальних громад, районів та області в цілому.



1

 

Коментарі
10 Серпня 2017, 19:36
Головне не дати Їм роздерибанити Їм гроші.
11 Серпня 2017, 11:49
Камінь певно Ви по собі судите, оскільки судячи з написаного всі чиновники і державні і місцевого самоврядування тільки і думають як нажитися на державних або комунальних коштах. А моральне задоволення ,скажімо від того ,що у місті з'явилась нова щебенева дорога чи тротуар, чи освітилася якась вулиця,тощо і ти до того причетний, цього бути не може?
11 Серпня 2017, 12:43
У Нас появляється як Ви говорите Нова білощебенева дорога переважно тільки у тих місцях де й проживають Ваші так звані:"всі чиновники і державні і місцевого самоврядування". Ось взяти наприклад орієнтовно заступника міського голови який живе здається на вулиці ім. Чапаєва яка й досі не перемейменована. Останній хіт це освітлення вулиці яка коштуватиме біля двохсот тисяч гривень. Потім підсипка цього району яка підсипалася у два чи три прийоми. Після того як район підсипався щебенем дітлахам ніде було гуляти оскільки розбиваються коліно, щиколотки і таке подібне, а отже слід вже зробити дитячу площадку. Добре що хоч тамтешні жителі трохи здається поскидалися й деяку роботу провели самі. Але переважно за кошти міської ради. Натомість вулиці які стоять десятиліттями стоять й до цього часу в грунті й будуть стояти ще довгий часпоки так зване:"всі чиновники і державні і місцевого самоврядування" не наситяться але як відомо наситися не моживо то вони стоятимуть такі вічно. Просто не хочеться говорити лишніх слів, турбувати Вас, щоб Ви ненароком "обідилися", а тим бліьше за той тротуар який коштує у два чи три рази як слід коштувати.
11 Серпня 2017, 17:48
В черговий раз Ви пишете неправду. Звідки у Вас інформація,що освітлення по вулиці Чапаєва коштувало міському бюджету 200 тис.грн? Звідки у Вас інформація,що влаштування тротуарів коштує у 2-3 рази більше ніж "як слід коштувати".Доведіть це твердження, а до того часу вважатиму Вас брехуном. Безумовно,що вартість будівництва тротуару є вищою ніж,коли його робить "дядько" у себе вдома,оскільки підрядні організації сплачують податки і в тому числі ПДВ,яке складає 20 відсотків вартості будівництва, ну а про освітлення вул.Чапаєва -це Ваше марення,залишу без коментарів. Ну і наостанок: міський голова проживає по вул.Коніщука, асфальт там був задовго до 2006 року(першого його обрання),секретар міської ради -по вул.Перше Травня,асфальт там був також задовго до 2006 року,заступник міського голови -по вул.Шабліовського,там взагалі грунтове покриття до цього часу(до чого тут вул.Чапаєва?). Щебеневі дороги будуються згідно програми соціально-економічного розвитку міської ради на 2017 рік,складеної на основі пропозицій депутатів,яких обрало населення, в межах наявних у міському бюджеті коштів.Єдине з чим згідний,то необхідність будувати в першу чергу щебеневі дороги на "старих" вулицях, ну але напевно тут питання має бути конкретно до депутата, того чи іншого округу, чому в нього така пропозиція по будівництву тієї або іншої дороги на його окрузі.Програма приймається не одноосібно головою, а консенсусом, тобто вона є компромісною,що задовільняє в більшій чи меншій мірі усіх депутатів.
11 Серпня 2017, 20:40
ПДВ - це не отмазка для суперзавищених цін, воно повертається, або ж взаємоперекривається
11 Серпня 2017, 20:45
Як погляд збоку. Коефіцієнт корисної дії нашої міськради, як керівників так і депутатів - максимум 20%. Пора на звалище.
11 Серпня 2017, 23:35
Ще один "всезнаючий"з'явився, ціни озвуч то "суперзавищені". І на слідуючі вибори вперед в кандидати в депутати, може виберуть,хоча сумнівно( інтелект аж пре з черепної коробки). Все як в тому анекдоті, де в попа дочка гуляща, а те що в нього син і дочки нема вже нікого не хвилює. Як коефіцієнт корисної дії визначається хоч знаєш, чи для тебе то вища математика? Як визначив то, що він аж 20 %. ПДВ ніколи не повертається всезнаючий ти наш.
11 Серпня 2017, 23:42
Уточненння:ПДВ повертається лише для експортерів продукції.
12 Серпня 2017, 15:49
КПД - это физика, а не математика, грамотный вы наш. Ну а насчёт цены на брусчатку, то в Луцке в среднем цена пешеходной 150грн. за квадрат( это кстати с ПДВ) , плюс 80 грн укладка, плюс максимум 100 грн сопутствующие материалы, и это всё уже с прибылью. А теперь, пожалуста, озвучте цену, по которой дерибаните вы. Судя по вашей узколобой черепной коробке - вы в теме.
13 Серпня 2017, 01:30
Ого,вже для спілкування української мови бракує? А чому я маю озвучувати ціни? До речі вони практично такі самі +-,залежить від товщини плитки та які підготовчі роботи виконуються, а також ще поребрик і бордюр мають свою ціну. Озвучувати ціну мають ті, які заявляють, що йде дерибан і вартість тротуару в 2-3 рази більша "як слід коштувати. Шановні "писаки"перед тим як нажимати клавіші і включати свою буйну фантазію треба вивчити те,про що пишеш. А от коли маєте стовідсоткову інформацію,що йде дерибан, то будь-ласка, звертайтесь у правоохоронні органи,вони розберуться. А до того перестаньте лжесвідчити і бути як баби базарні. ККД обраховується математично,як я не почув. Ну і ціни "завищені" по тротуару і по освітленню озвучте, відповідайте за свою писанину.
13 Серпня 2017, 02:17
Судя по хамской манере, этот писатель-аноним , зам.мера. Наслышан. Вместо дискуссий и махинаций, вы бы выложили реальную стоимость и разложили всё по полочкам. Этим простым способом избежите кривотолков. А то как там вы написали "всі чиновники і державні і місцевого самоврядування тільки і думають як нажитися на державних або комунальних коштах". Скажу вам - таки да.
13 Серпня 2017, 02:43
Одне бла-бла-бла. Відповідати за своє слова не вмієте. Про махінації можна конкретніше,а то лише одні звинувачення нічим не підкріплені та брехня. Перестаньте плюватися слиною, подавитись нею ненароком.
13 Серпня 2017, 02:58
Как там у классика; "А ты не воруй!" Вместо дискуссий и махинаций, вы бы выложили реальную стоимость и разложили всё по полочкам.
13 Серпня 2017, 03:15
Особисто я ніколи ні у кого нічого не крав, якщо можеш - доведи протилежне. Чому я маю це робити, хто звинувачує, той хай і розкладе. Даю підсказку-є такий закон про доступ до публічної інформації, звертаєшся у ВУЖКГ, посилаючись на його і вуаля-в 5 днів мають дати відповідь по будь-якому тротуару або освітленню вулиць чи будь-яких інших роботах.
13 Серпня 2017, 14:58
"ПДВ,яке складає 20 відсотків вартості будівництва": не тільки про це ПДВ але ось Вам як; чому наприклад тротуар по "1 травня" не було відкрито конкурсу як належить у цих випадках коли вартість робіт перевищує 200тис.грн, але просто передали цей підряд одній місцевій організації. Прицип порушений ось Вам і те від чого Ви намагаєтеся втікти, шановний. Де демократія, де законність. Крім того порушуючи дану тему Я й надалі буду наполягати на тому, що тротуари в К-Каширську та у його майбутньому ОТГ слід будувати господарським способом. Принаймі 20 ПДВ будемо економити або цих 20 ПДВ, насправді тільки 18 будемо перенаправляти у інші програми розвиту міста. Про те дискутувати про ці речі краще ніж просто мовчати. Гірше коли нічого не відбувається, не говорять, не пишуть тільки стрижуть купони. Цей час відходить.
13 Серпня 2017, 23:35
Каміню можна,щоб тротуари будувало комунальне підприємство (ВУЖКГ ),йому цього ніхто не забороняє робити,було б бажання та можливості. Господарський спосіб тут не пройде. У випадку з ВУЖКГ ціна робіт для міського бюджету не зменшиться,просто прибуток від цих робіт залишатиметься підприємству. Тендерні процедури для капітального ремонту розпочинаються з 1.5 млн.грн. згідно закону "Про державні закупівлі",а по вул.Перше Травня проходив таки капітальний ремонт тротуру, а не поточний, де дійсно 200 тис.грн-це тендер. І в тому,що роботи робило місцеве підприємство,зареєстроване тут- це добре,оскільки частина витрачених коштів повернеться у місцеві бюджети(міський,районний) у вигляді податків.Ну зрештою,якщо станете головою ОТГ ,то перевірите мої слова на практиці(будете наполягати на господарському способі)
14 Серпня 2017, 13:56
"йому цього ніхто не забороняє робити,було б бажання та можливості.": саме у тому коли ці роботи робить ВУЖКГ і є господарськими через те, що усі місцеві дороги на балансі у цього підприємства. Все інше з Вами згідний. Навіть у тому коли "Камінь" стане головою ОТГ ))))))).
14 Серпня 2017, 14:45
Господарський спосіб не передбачає отримання прибутку та сплату податків за роботи,виконані цим способом, тому ВУЖКГ не може виконувати роботи господарським способом,оскільки підприємство не може працювати собі у збиток.
14 Серпня 2017, 15:23
Господарським способом будувати можна, а тим більше ВУЖКГ й крім того виробляти тротуарну плитку. Господарським способом не означає, що підприємство буде працювати собі в збиток оскільки тут питання не тільки принципу через те, що ті кошти які збираються у Наших платників податків не можуть дерибанитися кінець-кінців по-між так званого високого начальства яким є на сьогодні ті котрим "довірили" район та місто. Потім заробляти для підприємства це не означає заробляти тільки мінімальну заробітну плату як виставляються де інде іншими подібними підприємтвами або виставляючи на тендер підвищену заробітну плату з нарахуваннями на фонд оплати праці насправді ЇЇ не виплачують, тому тут справа не тільки економії але й результат свідомої чесної гри. Якщо громадяни довірять на виборах до К-Каширської ОТГ іншим не зааганжованим громадянам то результати нашого життя можуть бути іншими не такими до чого Ми усі звикли, якісно новими. Подекуди в інтернеті вже можна побачити як працюють люди.
15 Серпня 2017, 13:40
Покажіть що ви зробили в свому житі
23 Серпня 2017, 12:52
"Покажіть що ви зробили в свому житі": все пізнається в порівнянні з іншими тому якщо порівнювати наприклад з Мером то дійсно нічого але якщо порівнювати з іншими то де що зробив але гірше того й прикро що мені діставалися такі які до кінця буквально не давали зробити як слід, розпочинаючи ще з податкової коли на кону було три районних бюджети але натомість показали на двері.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024