Камінь-каширським безробітним розповіли про ризики нелегальної трудової міграції

16 Серпня 2017, 11:54
1083

У рамках інформаційної кампанії, спрямованої на роз’яснення та запобігання негативних явищ, пов’язаних з торгівлею людьми, в Камінь-Каширському районному центрі зайнятості відбувся семінар для безробітних «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».

Захід проведено за участю профорієнтатора центру зайнятості та фахівця із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, – повідомляє Волинський регіональний центр зайнятості.

Присутні отримали інформацію про стан трудової міграції в Україні, її переваги та ризики, ознайомились з видами торгівлі людьми, проблемою дитячої найманої праці і її формами.

Акцентовано увагу безробітних на основних ризиках нелегальної трудової міграції, а саме: порушення прав людини, руйнування родинних стосунків, примусова праця, торгівля людьми й інші. Саме особи-мігранти, молодь, діти, жінки є найбільш уразливими категоріями до торгівлі людьми.  

Під час семінару безробітних ознайомили з можливостями легального працевлаштування в Україні і за кордоном, умовами укладання та розірвання трудового договору, інформовано про правовий захист при перебуванні за кордоном. Адже обізнаність кожного громадянина є найкращим захистом проти шахрайства та незаконних дій.

 

 

Коментарі
17 Серпня 2017, 13:14
"Акцентовано увагу безробітних на основних ризиках нелегальної трудової міграції,": акцентувати увагу безробітних на ризики нелегальної трудової міграції це підтверджувати той факт що власна економіка/влада не може запропонувати своїм громадянам гідну роботу для того щоб громадяни могли прокормити свої сім"ї. Власне слід починати з себе через те, що неодноразово Міністр соціальної політики який нещодавно сказав буквально, що менше треба їсти говорив, що економіка держави більш як п"ятдесят відсотків перебуває в тіні й результат для Нас усім відомий. Якщо економіка в тіні це означає що працівник також перебуває в підвішеному стані. Тут вони говорять проо якісь ризики трудової міграції. Найбільший ризик сьогодні для гормадянина це той що перебуваючи у себе на батьківщині не може бути зареєстрованим як "білий" працівник у законний спосіб оскільки переважно уся кантора перебуває в корупційних зв"язках з чорними фінансами. Тому говорячи іншим по якісь там ризики нелегальної міграції то просто стає смішно від таких тверджень
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024