У яких водоймах Камінь-Каширського району знайшли збудника холери

16 Серпня 2017, 19:47
4578

На Волині досліджують проби води відкритих водойм, бо холера знову дає про себе знати.


Про це інформує Волинський обласний лабораторний центр.

За даними ВООЗ загрозлива ситуація з холери у 2017 році склалась у Республіці Ємен, де на сьогодні зареєстровано спалах цього небезпечного захворювання: вже захворіло понад 200тис. осіб, з яких до 2000 померли, чверть з них – діти.

За інформацією ООН до кінця цього літа кількість захворілих на холеру у Ємені може сягнути 300тис.осіб, адже щодня виявляють до 5 тис. нових хворих на холеру.

У поточному році загострилась ситуація щодо холери в Україні. Так, при плановому моніторингу води відкритих водойм на наявність збудників інфекцій, що мають міжнародне значення, а саме на вібріофлору, 07.08.2017р виділено Vibrio cholerea O1 біовар Eltor серовар Ogawa» у районі пішохідного Інгульського мосту (м. Миколаїв, Центральний район).

Враховуючи зазначене та з настанням літнього періоду відпусток в області активізовано моніторинг об’єктів довкілля на  наявність збудників особливо-небезпечних інфекцій. Так, ДУ «Волинський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» посилює контроль за обстеженням хворих на гострі кишкові інфекції і холероподібні діареї на місцях та здійснює моніторинг обстеження води відкритих водойм області  на наявність збудників холери.

Протягом поточного року зареєстровано 1104 хворих на гострі кишкові інфекції, що є на рівні минулого року, важкі  форми не реєструвались.

З початку літа лабораторією ОНІ досліджено майже 390 проб води поверхневих водоймищ в місцях купання і відпочинку на наявність збудників холероподібних діарей. При цьому, вилучені не аглютинуючі холерні вібріони у 8 пробах: м. Нововолинськ (дамба), К. Каширський район (оз. Грудківське та річка Цир), Луцький район (оз. Гаразджа та Сирники) та смт. Ратне (шлюз). Такі результати можуть свідчити про ймовірність забруднення вказаних вище водойм (в т.ч. фекального походження), на що звернули увагу керівники згаданих вище районів.

Варто нагадати, що холера — гостра інфекційна антропонозна  хвороба, яку спричинюють холерні вібріони, має фекально-оральний механізм передачі інфекції, та нерідко характеризується розвитком тяжкої діареї, яка супроводжується значними порушеннями водно-іонного обміну, тяжким зневодненням організму, розладами гемодинаміки.

 

Читайте також: Підцир'я: у річці Цир виявили збудника холери

Коментарі
16 Серпня 2017, 23:00
Лебци серуни!
16 Серпня 2017, 23:43
Такого ставка засрали
18 Серпня 2017, 20:03
Камєнці теж серуть в свою річку
24 Грудня 2017, 20:54
Камєнці скільки можна срати гадити в р.Цир кидати сміття пливуть завжди ваші какахи. Схаменіться.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024