Камінь-каширців закликають не використовувати політичну символіку під час відзначення державних свят

17 Серпня 2017, 11:57
1751

До волинян загалом, і камінь-каширців зокрема, звернувся голова Волинської ОДА.

Він закликав краян не використовувати політичну символіку на державні свята, – повідомляють у РДА.

У повідомленні йдеться:

«Шановні волиняни! За кілька днів українській державі виповниться 26! Трохи більше, аніж чверть століття тому народові нарешті вдалося реалізувати давню мрію пращурів – створити власну державу. 24 серпня 1991 року народилася нова країна – Україна.

Нинішнє свято Незалежності, як і два попередніх, із присмаком гіркоти. На сході триває неоголошена війна й українське військо тримає оборону. Усвідомлюючи ціну власної державності, ми, ті, хто живе під мирним українським небом, у жодному разі не повинні дозволити розгорітися війні внутрішній. І День незалежності – головне свято для кожного українця – має відбутися під синьо-жовтим національним стягом, під покровом істинного патріотизму та любові до своєї землі, але без політичного присмаку, без заангажованих партійних гасел і лозунгів.

Волиняни в усі часи мали в серці те, що називаємо національним стрижнем, українським духом. Саме наш край став колискою повстанської армії. Саме волиняни в період Другої світової війни боролися з усіма режимами та окупантами, аби здобути волю, незалежність, а відтак і державу. Впевнений, що нині мої земляки, гідно оцінюючи подвиги вчорашні – дідів та сьогоднішні – синів, не дадуть чинити політичні чвари. Кожен прекрасно розуміє, що саме цього й саме в День незалежності очікує ворог – північний сусід.

Упевнений, Волинь не стане «картинкою» Кремля, бо її громада мудра. Одначе, керуючись народною мудрістю, дмухаємо на холодне й працюємо на випередження. Аби заходи, приурочені Дню незалежності України, на території області минули в спокої та без надзвичайних подій, працюють і громадські активісти, і правоохоронці, і представники силового блоку. Всі сторони, а також виконавча вертикаль та місцеве самоврядування, докладають максимум зусиль, аби був громадський порядок. Волинь – наша мала Батьківщина, наш дім, а тому кожен повинен докласти максимум зусиль, аби там панувала атмосфера миру та спокою і у будні, і у свята.

Відтак, закликаю жителів синьоокої Волині, зустріти день народження держави під проводом єдності та національної ідеї, відклавши політичні симпатії та антипатії. Цього дня всі ми станемо виключно під національні прапори та засвідчимо, що український народ – непорушний, і сила його в єдності!»

Коментарі
17 Серпня 2017, 17:25
Головне, щоб там не було тих, хто винний у розстрілі Небесної Сотні і загибелі сотень тисяч на Сході України.
18 Серпня 2017, 19:50
ПНХ ,гуня ))
19 Серпня 2017, 00:10
Саме наш край став колискою повстанської армії.": і саме на Волині найменша кількість Госпітальних округів для того, щоб до прикладу Північна Волинь не маючи де пролікуватися їздили до губернії за 150 кілометрів або принаймі до Ковеля за 60-80км. Що й не кажи гордість аж розпирає груди. Подохнути з таким прийдешнім Днем Незалежності ще й без політичних гасел які вже декому виявляється завоялежені чи то вже "завоняли".... згадаймо Ковель.
19 Серпня 2017, 01:03
«Саме наш край став колискою повстанської армії." – та НУ? Невже місцеві організували УПА? Щось не згадаю. « І саме на Волині найменша кількість Госпітальних округів» - то це про Волинь чи про Камінь-Каширський район, а по-друге, а в якій області вони вже є??? «Для того, щоб до прикладу Північна Волинь не маючи де пролікуватися їздили до губернії…» - куди, куди… до губернії? А це де? «…або принаймі до Ковеля за 60-80 км.» - Може краще про дороги варто поговорити та комфортабельні санітарні машини. Окружний госпіталь – це ж не ФАП!!! «Подохнути з таким прийдешнім Днем Незалежності ще й без політичних гасел які вже декому виявляється завоялежені чи то вже "завоняли".... згадаймо Ковель» - Ото б Путлін це прочитав чи його посіпаки-журналісти, та й б написали – «на конец то хахлы, в лице простого палишука з удивительной кличкой – «Камень», прозрели и положили на свой день незалежнасти». Одним словом, сЛАВА «бАТЬКІВЩИНЄ»!!!
19 Серпня 2017, 04:27
Міг би й не звертати на Ваші нотатки але про Наш край говорить очільник області, а не про К-Каширський район зокрема. Ви неуважні. Потім якщо наприклад матимо якісні дороги і добрі санітарні машини однаково я особисто не бажаю щоб Мене чи моїх рідних катали до Ковеля або до Луцька. Я бажаю, щоб Мене чи Вас лікували тут в К-Каширську у Нашому Госпітальному окрузі, а не в Ковелі наприклад тому, що лікує навіть не Ковель але лікує медичний персонал, лікар які в К-Каширську можуть бути набагато кращими ніж у Ковелі оскільки якщо буде лікувати Ковель то він не дасть тієї турботи яку може дати К-Каширський. Потім говорити про проблеми навіть на передодні Дня незалежності або у самий День це не означає продатися Путіну. Це нонсенс, абсурд через те що будемо говорити доти поки Їх не стане. І будемо говорити навіть різними словами й навіть тими кому покажеться не доречними, доти поки Цих проблем не стане або Їх буде менше. І Ваший сарказм тут не доречний або як бажаєте але однаково не доречний.
19 Серпня 2017, 17:39
Швець Зопалу написали дурницю, а тепер намагаєтесь виправдатись . Ви не бажаєте лікуватись в Ковелі, а хтось незабаром виявить бажання лікуватись в своєму селі. Ви хоча б знаєте, що таке госпітальний округ? Чи так як й інші місцеві патріоти думають не про медицину, а про збереження районного центру в Камені-Каширському, як і самого району. Спрацьовує радянська провінційність, підкріплена районними чиновниками, які бояться втратити посади. Але до чого тут День Незалежності? Якщо незалежність не задовольнила ваші потреби і амбіції, то це не означає, що вона нічого не варта. Незалежність здобувалась для людей, для нації, а не для незадоволених, що свою недолугість прикривають партійним прапором. Є один прапор – синьо-жовтий. А те, що Волинь є колискою УПА не означає, що волиняни повинні мати якісь особливі привілеї.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024