Серед політиків Тимошенко – лідер довіри українців

28 Серпня 2017, 12:39
1314

Уже тривалий час у різноманітних рейтингах політичних партій першість тримає ВО «Батьківщина».

Лідер цієї політсили Юлія Тимошенко також регулярно посідає першу позицію щодо президентських уподобань громадськості. Як пише газета «Вечірні вісті», про це свідчать дані останнього опитування, проведеного Центром «Соціальний моніторинг», Українським інститутом соціальних досліджень ім. О. Яременка та Інститутом аналізу та прогнозування.

Як з’ясувалося, лідеру ВО «Батьківщина» довіряють 24,5% респондентів. Другий за рівнем довіри українців – Анатолій Гриценко («Громадянська позиція»). Далі йдуть Олег Ляшко (РПЛ), Вадим Рабінович («За життя»). Чинний Президент України Петро Порошенко – на п’ятому місці.

Згідно з результатами дослідження, якби вибори відбувалися найближчої неділі, то участь у голосуванні взяли б 66,7% українців, не голосували б 28%, вагаються із відповіддю – 5,3%. Респондентів також запитали, за кого б вони віддали свій голос, якби наступної неділі відбувалися президентські вибори. Найбільше – 13,6%  тих, хто піде на виборчі дільниці, підтримають лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко. Майже стільки ж опитаних  проголосували б за ВО «Батьківщина» на виборах парламенту. Загалом прохідний бар’єр до Верховної Ради долають лише шість політичних партій – «Блок Петра Порошенка «Солідарність», партія «За життя», Опозиційний блок, Радикальна партія, «Громадянська позиція».

Водночас на запитання соціологів, чому громадяни готові підтримати ту чи іншу партію, 38,3% респондентів назвали причиною свого вибору довіру до лідера політсили. 23,7% опитаних переконані, що їхня партія-фаворит обстоює інтереси пересічних українців. 18,5% підтримують програму обраної партії. Для 11,9% головним чинником є патріотична ідеологія політсили, спрямована на захист держави.

Інтерв’юери поцікавилися думкою респондентів щодо того, чи повинна наша держава скасовувати мораторій на продаж сільськогосподарської землі. 71% зазначили, що ринок землі відкривати не можна, 16,4% громадян відповіли «так», 11,9 % – вагаються із відповіддю.

Далі опитуваних запитали, наскільки важливим для них особисто є запровадження безвізового режиму з Європейським Союзом. 48,8% відповіли, що «безвіз» справді важливий. До речі, 39,4% респондентів не збираються оформлювати біометричні паспорти, необхідні для того, щоб скористатися безвізовим режимом.

Також опитувані розповіли про ставлення до пенсійної реформи. Так 4,7%  – за підвищення пенсійного віку та страхового стажу, 88,3%  – проти цього, 7% –  не визначилися. Наостанок респонденти розповіли, як оцінюють боротьбу влади з хабарництвом: негативно – 41,7%, позитивно – лише 10,8%, скоріше позитивно – 10,6%, скоріше негативно – 28,3%, вагаються із відповіддю – 8,6%.

Коментарі
28 Серпня 2017, 15:53
"партія «За життя"": партія за життя через те, що це партія Рабіновича у якого кілька місцевих ЗМІ які у свою чергу формують думку громадян? Це така сама партія як партія "Солідарність" президента Порошенка та інших подібних й тому не дивно, що БЮТ та Тимошенко стоїть на першому місті як особа яка системно говорить про права громадян тому тут нічого дивуватися про те, що такі особи як Порошенко та Рабінович та декілька ще осіб ділять електоральне поле України тому рано чи пізно за системою побудови систематичних розсіювань Тимошенко може стати президентом якщо тільки Вони не об"єднаються проти Неї ще раз.
28 Серпня 2017, 17:21
Якщо згідно цього "соцопитування" Рабінович випереджає Ляшка, то мені нема потреби коментувати приму-балерину ЮВТ та ціну цього "бізнес-опитування". Ляшко відстає в "рейтингу", бо пошкодував даремно пускати гроші на вітер. Не допоможе Юлі ні нова "коса" до Дня Незалежності України, ні відстоювання, до речі правильне, мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Вона свої інтриги та коси вже відплела, своє відсиділа/відлежала, тепер на черзі - ще вибавити внучку Єву, принаймні до того доки мале позбавиться потреби у памперсах. )) Єдине, що скажу - не гнівайтесь на політичну рекламу, гроші та рейтинги заробляють хто як може і вміє...
28 Серпня 2017, 17:28
"свої інтриги та коси вже відплела, своє відсиділа/відлежала,": як би не знати, що загар отриманий десь на "багамах" то можна стверджувати, що ці жилаві руки Їй дісталися на буряках десь на Херсонщині.)))))
28 Серпня 2017, 23:47
Це замовне опитування для ідіотів .Зокрема і для тих, хто його тут обговорює ))
29 Серпня 2017, 02:00
ЗлодЮлю на трон !!!
29 Серпня 2017, 13:54
"Як з’ясувалося, лідеру ВО «Батьківщина» довіряють 24,5% респондентів. Другий за рівнем довіри українців – Анатолій Гриценко («Громадянська позиція»). Далі йдуть Олег Ляшко (РПЛ), Вадим Рабінович («За життя»). Чинний Президент України Петро Порошенко – на п’ятому місці". - Популізм, обіцянка з повітря зробити рай на землі завжди сприймається на ура серед тих, хто не вміє самостійно організувати своє життя. Тобто, серед колгоспників. Людина самостійна ніколи не проголосує за духовного голодранця, якою є Юля, а надто Рабінович, пані Лчшко та істеричка, що розпродувала майно ВСУ на посаді міністра при Ющенкові, Гриценко.
29 Серпня 2017, 21:42
На жаль ,шановний , ідійотів ,що проголосують за юль,ляшків та гріценків є набагато більше ніж думаючих самостійних людей...
30 Серпня 2017, 01:08
От Юля таки зможе зупинити війну за два-три дні, як дехто вимагає цього з Поршенка. Я навіть у цьому не сумніваюсь. Для цього їй лишень треба буде підписати Мінський мир, у якому передбачити окремий статус Лугандонії, федералізацію України, яку пропонує "Український вибір" відомого кума, поновити і розвинути її газовий контракт за 2009 рік з обов'язковим "брав- не брав - плати", узаконити російську другою державною і відновити "справедливість" - перенести осідок Московського Патріарха у Київ, як це перед війною пропонував Кірил(Гундяєв). Знову доляр буде по 10-15 грн., мож буде вільно їздити на зарібки до Росії і навіть повернути старі назви міст та вулиць. Перші два роки відновлять тільки основні пам'ятники Леніну у твердинях "русского мира", а решту вже - опосля. І ми всі поволі станемо молодіти...То, чому ж неї не підтримати? Тільки дайте клич і не те, що 24% вона набере, цілих 42 і навіть з хвостиком...
30 Серпня 2017, 01:22
"Тільки дайте клич і не те, що 24% вона набере, цілих 42 і навіть з хвостиком..": Ви чим від неї відрізняєтеся? Вона соціалістичним популізмом, а Ви націоналістичним?, то яка від цього різниця чи так чи так все-одно Ви усі ставите людей під одну лінійку або Ваші погляди відрізняються не набагато інакше. Вона за соціалізм з людським обличчям, Ви за національну ідею та націоналістичну державу яку сьогодні не побудуєш через те, що Ваша національна ідея закінчується рівно на кордоні з Польщею. Думаю майбутній президент буде прагматиком та демократом або принаймі хочеться щоб таким був.
30 Серпня 2017, 19:39
Питаєте, "..., а Ви чим від неї відрізняєтеся?" Я би вам сказав чим я відрізняюсь від Юлі, але цей сайт можуть читати діти. А ще я відрізняюсь тим, що на відміну від вас я не їжджу по Росії на заробітки і через це не маю гібридного світогляду! Де я казав чи писав, що я виступаю за "націоналістичну державу"??? Назвіть статтю, дату і час мого коментаря та процитуйте його! Те, що я відстоюю Україну як суверенну і незалежну державу, котра визнана світом і її цілісність після здачі ядерної зброї гарантована провідними країнами світу і вашою Росією у т.ч., абсолютно не означає, що я розглядаю націоналістичний устрій і є правим радикалом. Я завжди виступаю за європейські цінності і європейські стандарти справедливості, а серед них є право титульної нації на свою державну мову та її вільне використання у всіх сферах життя. І останнє. Юлину ідеологію "за соціалізм з людським обличчям" я не знаю і знати не хочу, оскільки її основна ідеологія - маніпуляції, обман і популізм... Вона, в силу своїх давніх зобов'язань перед Росією, змушена займатися вашим "соціалістичним популізмом", ото і вся мова!
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром