Великий Обзир: реорганізують школу

30 Серпня 2017, 19:42
4117

На засідання двадцять третьої (позачергової) сесії районної ради сьомого скликання зібралися у середу, 30 серпня, депутати. У роботі сесії взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, ЗМІ.

На розгляд виносилося питання про реорганізацію загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у І-ІІ ступенів села Великий Обзир, – повідомляють у РДА.

За словами доповідача, начальника відділу освіти райдержадміністрації Віктора Пася, це зумовлено тим, що в зазначеному вище навчальному закладі спостерігається зменшення учнівського контингенту (відсутні 10-11 класи), а загальна кількість учнів – 51.

Відтак, обранці громади підтримали проект рішення про реорганізацію школи у Великому Обзирі. Отож, керуючись законодавчими нормами у сфері освіти, даний процес відбудеться найближчим часом.

– Ми повинні забезпечити належні умови для здобуття школярами якісної освіти, – наголосив Віктор Іванович.

Коментарі
30 Серпня 2017, 23:37
Тільки одне питання? Отже добре попрацювали.
31 Серпня 2017, 12:13
А хто мені підкаже, що на практиці означають слова В. Пася "Ми повинні забезпечити належні умови для здобуття школярами якісної освіти"? Ну, реорганізують школу з середньої у восьмирічку, якщо спростити цей процес, вивільняться вчителі старших класів, можливо й навчальна площа приміщень збільшиться для молодшеньких, оскільки їм перейдуть кабінети, які займали старшокласники. А фінансування ж, мабуть, таки уріжеться, заступників директора буде менше? У чому суть "пакращення"?
31 Серпня 2017, 15:00
Одна бравада. Ось слова з газети "Полісся" про реформу початкової школи і в тому числі в К-Каширському районі: "За партами мають сидіти по одному. Зрештою, саме для реалізації останньої вимоги для Раків-Ліської школи потрібно придбати спеціальні парти. Кошти на це пообіцяла віднайти районна рада.": ця публікація відбулася десь за десять днів до 1 вересня. Учора була сесія районної ради з питань освіти. Сьогодні поки невідоме питання про фінансування проекту і в тому числі як тут говориться про те, що районна рада щось там пообіцяла. Отже якщо обіцяють, три роки ждуть. В районі у Нас найголовніший ждун - голова районної ради який родом із Раків Ліс.
31 Серпня 2017, 15:10
Юра іди і проспися, ти ж нічого корисного в своєму житті не зробив, ти тільки гавкаєш і не більше
31 Серпня 2017, 15:49
Тут гавкати чи говорити, балакати чи ще якимсь способом але обіцяних парт на перше вересня очевидно що немає і небуде. Тут не заслуга того самого Каденчука чи іншої особи про те що в районі говорять, а в районі районна газета говорить приблизно таке; за 10 днів до першого вересня, що мовляв у школу с. Раків Ліс районна рада пообіцяла віднайти гроші на парти першим класам які входять до комплексу реорганізацї середньої школи. Ось тобі і на - учора чи після вчора відбулася сесія з питань освіти тільки з одним питанням як реорганізувати школу у Великому Обзирі - це принаймі що можна прочитати на цьому сайті і ВСе. Питається що корисного у цій сесії навіть якщо громадяни дійсно перебувають на своїх посадах, щось роблять у своєму житті як тут дехто переймається за громадянина який подекуди, очевидно дописує на цьому сайті, відповідаємо - нічого оскільки це питання не стоїть архіважливим в комплексі перебудови середньої освіти. Це зовсім навпаки здаємо позиції які так чи інакше вчора мали достатньо підстав бути середньою школою. Здаємо позиції не тільки з тієї точки зору що скорочуємо, зменшуємо але й не налагоджуємо НОВЕ, що твориться зараз перед нами навіть тими особами які мають змогу це робити.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024