Іван Крулько: Наступні вибори до парламенту повинні відбутися на пропорційній основі

31 Серпня 2017, 13:00
1131

Народний депутат України (фракція «Батьківщина») Іван Крулько під час ефіру на телеканалі «ZIK» наголосив, що Верховна Рада має ухвалити новий закон «Про вибори народних депутатів на пропорційній основі» вже цієї осені, щоб зробити наступні вибори чесними і виключити корупційну мажоритарну складову.

Парламентар нагадав, що, йдучи на вибори, всі політичні сили обіцяли ухвалили цей законопроект одним із перших, але за майже три роки цього так і не зробили.

«Якщо цей документ не ухвалять цієї осені, то і наступного року ніхто його не ухвалюватиме. Адже розпочнеться виборча кампанія. Вона вже й зараз почалась», – прогнозує народний депутат.

За його словами, великі шанси бути проголосованою у новому політичному сезоні є у освітньої реформи.

«Батьківщина» голосувала за освітню реформу в першому читанні і подала пропозиції до другого читання. Частина цих пропозиції профільним комітетом врахована. Тож цей законопроект є найбільш підготовленим,  щоб бути проголосованим», – зауважив він.

Що ж стосується пенсійної реформи, то, на думку Івана Крулька, вона проходитиме у парламенті складно.

«Щодо пенсійної реформи профільний комітет не працював у режимі другого читання. Наша партія  подала поправки до цього законопроекту на близько 50 сторінках. Якщо уряд і комітет дослухаються до наших логічних зауважень, то шанси дати старт пенсійній реформі збільшаться», – уточнив політик.

Представник «Батьківщини» вважає, що мінімальні шанси і в медичної реформи.

«Доступ навіть до тієї якості медичних послуг, які маємо зараз, буде обмежений для великої категорії українських громадян. А якщо обмежується доступ, особливо соціально незахищених, до отримання первинної допомоги, бо будуть закриватись на місцях ФАПи, буде знищена сільська медицина. Складно сказати, що це реформа. Якщо це реформа в мінус, то це не реформа, на яку ми очікуємо», – пояснив він, додавши, що цю реформу вперше в історії парламенту готував не профільний комітет, а комітет з питань соціальної політики.

Окрім того, серйозним її недоліком, на думку політика, є те, що реформу реалізовуватиме міністр у статусі виконуючого обов’язки, а не повноцінний міністр охорони здоров’я.

«Це дуже великий недолік і відповідальність коаліції», – наголосив Іван Крулько.

Відповідаючи наостанок про  скасування  депутатської недоторканості, парламентар нагадав, що «Батьківщина» підтримує цей законопроект.

Коментарі
31 Серпня 2017, 19:47
Батьківщина-смердячий політичний труп, на який взагалі не варто звертати уваги
31 Серпня 2017, 21:45
А що в нашому політикумі не смердить ??? Може БПП ,чи риг"анали,чи ляшки з кроліками ------все Г"ВНО!!!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024