Будівництво школи у Стобихівці – не на часі, – ОДА про сільський протест

02 Вересня 2017, 11:20
3234

Батьки стобихівських школярів заявили, що не пустять дітей до школи, поки у селі не збудують новий навчальний заклад. Про це вони сказали безпосереднього голові обласної адміністрації Володимирові Гунчику, який 1 вересня відвідав село Осівці.

Однак у Волинській ОДА пояснюють – ситуація не критична і вирішити її можна, однак – поступово, повідомляє «Волинь24».

Про це у коментарі «Волинь24» розповіла начальник відділу інформаційної політики Волинської ОДА Світлана Головачук.

«Сьогодні голова їздив подивитись на будівництво школи у селі Осівці, яку зводять за кошти Державного фонду регіонального розвитку. Пізніше туди приїхали люди зі Стобихівки і сказали, що не пускатимуть дітей до школи, бо вона в аварійному стані, вимагали збудувати нову», – розповідає чиновниця.

З її слів, голова ОДА Володимир Гунчик пояснив селянам, що наразі в області є 38 шкіл, які перебувають у значно гіршому стані, тому будівництво нового навчального закладу у Стобихівці – не на часі. Тим більше, що на будівництво нової школи потрібно мінімум 2-3 роки і 40-60 мільйонів гривень.

Кілька років тому на зведення школи у Стобихівці вже виготовляли проектно-кошторисну документацію, однак нині вона не відповідає реаліям – занадто дороговартісний проект. 

«Місцева влада готова вирішувати проблему силами власного бюджету. Так, вже добудовано кілька класних кімнат, вони готові переобладнати їдальню. Тимчасово це питання можна вирішити, а коли буде змога, говоритимемо про новий навчальний заклад», – наголошує Світлана Головачук.

Крім того, каже посадовиця, наразі не можна говорити про те, що стан школи аварійний і стеля загрожує обвалитись дітям на голови.

«Зрозуміло, що за таких умов ніхто не пустив би дітей на навчання. Виконавча влада обстежує навчальні заклади перед 1 вересня і є люди, які відповідають за їх стан», – додає вона.

 

Коментарі
02 Вересня 2017, 16:09
<p>до дупи протести, х.. вони там зроБлять</p>
02 Вересня 2017, 16:38
Агов, де ви? Комент цього ОлеНя м'ягший за гіперпосилання на якийсь інший сайт, наприклад про історичні факти, який видаляється майже моментально?
03 Вересня 2017, 00:16
В тій твоїй Стобихівці розкрадання лісу вже як професія .Цим вже займаються навіть школярі.. на фіга їм школа , якщо все одно старшокласники з 8-9 класу вже майже не ходять туди ,а їздять вночі валити ліс і завозять на пилорами? <br/>&quot;Цілком реально зробити ремонт цієї дороги «навпростець». Але стобихівці не пристають на такий варіант.&quot; - ну так ,вони будуть красти і різати на палети державний ліс , набивати собі кишені , не платити НІЯКИХ податків , а від держави вимагають будувати їм школу , бо вони бач &quot;размножаються&quot;!
03 Вересня 2017, 12:42
То дурна мова. Яке відношення конституційне право на освіту має до розкрадання лісу? Лісом мають займатись правоохоронці. А з районного та обласного освітянського начальства треба «шкуру здерти». Вони гірші за розкрадачів лісу, бо разом з Гунчиком добивають рештки освіти на Волині, чим продовжують утримання людей у неуцтві.
03 Вересня 2017, 14:01
Ти думаєш ,якщо у Стобихівці побудують нову школу , то там учні будуть вчитись? Ха-ха )) так само будуть вночі їздити в ліс ,пиляти і везти на якусь із пилорам в селі .Бо там відразу ж їм дадуть гроші ! А безплатні знання нікому не потрібні. <br/>Якби ці стобихівські пилорами не &quot;кришувались&quot; з києва , то би від них і сліду не лишилось.. Дай Боже ,щоб ця Стобихівка попала в якусь нормальну ОТГ , де із такими &quot;хитровидовбаними&quot; повелись як належить : нема податків - немає школи! За освіту своїх дітей повинні нести відповідальність їхні батьки , сплачуючи ПОДАТКИ , щоб потім мати ПРАВО щось вимагати від влади.. За їхнє розмноження ніхто не повинен платити гроші на дурняк!
03 Вересня 2017, 14:13
У назві цього повідомлення є слова: &quot;...ОДА про сільський протест&quot;. Якщо прочитати його у переносному сенсі, взявши за основу, що &quot;ода&quot; - це хвалебний вірш, пісня комусь (чомусь) і їй притаманні урочистість і патетичність у висловленні почуттів, то це якраз ОДА нам всім. Ви конституційне право громади на освіту відділяєте від &quot;права&quot; громади на крадіжки, мовляв, це різні речі і їх треба ставити у різні ментальні куточки. Формально, десь воно так і є, бо не всі громадяни безпосередньо крадуть суспільний ліс. Але ж вони все одно є опосередкованими учасниками цих крадіжок, оскільки змирилися з цим ганебним явищем, толерують цю наругу над іншою статтею Конституції про недоторканність чужої власності, надр і багатств держави. Ви пишете, що &quot;Лісом мають займатись правоохоронці.&quot; Якби вони цим не &quot;займалися&quot;, а працювали відповідно до своїх посадових обов'язків, то давно б це безчинство було ліквідоване. Чи хтось думає, що без &quot;даху&quot; у селі існувало б чи не півсотні НЕЗАРЕЄСТРОВАНИХ пилорам? Це ж кого за лохів у районі тримають? Для чого у РДА посада інспектора з екології з державною зарплатнею і пенсійним забезпеченням довічно? Для чого існує спеціалізована прокуратура? Чим займається дільничний та місцеві депутати? Правильно, як ви пишете - вони &quot;лісом займаються&quot;, дахують цей стан. При цьому, ще ж як вип'ють чарчину чи й без неї, на чому світ стоїть мажуть дьогтем вище керівництво держави. Держава - це ми, якщо ми громада, а не &quot;население&quot;! Ви уявляєте хоч на хвилю такий стан у Польщі? Я розумію, що людям потрібно за щось жити, нема робочих місць тощо, однак спиляти дерево й продати - цього вистачить на дуже короткий термін. У цій ситуації, що склалася, якщо у районі ще залишились хоч якісь здорові сили, що не &quot;займаються лісом&quot;, потрібно проблему, порушену стобихівчанами перед губернатором, винести на розгляд районної сесії. Ось там і проспівати &quot;оду&quot; для кожного - від освіти до пеньків, лісників, правоохоронців та власників незаконних пилорам. І чому не ввести квоту на кількість таких ліцензійних підприємств відповідно до запланованих об'ємів рубки лісу? Якщо дійсно є можливість законно рубати якусь частку лісу, то всі ці речі мали б набрати офіційного характеру зі сплатою податків, обліком трудового стажу працівником тощо. До сесії я би взяв аналіз, хто з нереєстрових пилорамщиків ще й отримує &quot;дитячі&quot; гроші з бюджету, хто з них має &quot;інвалідність&quot;, зареєстровані на бабусь буси, ліві гуральні та інші перли. Якщо ж не зазирнути у це &quot;дзеркало&quot; сьогоднішнього нашого стану, не оцінити стану справ і не виставити правильного діагнозу - люди залишаться і без лісу, і без школи, і без нормального майбутнього на цій території. Чудес на світі не буває...
03 Вересня 2017, 16:21
Вам сліпить очі лісокрадійство і тут же ш бачите, що ці злодійські ноги ростуть від районного начальства. Якби не втомились писати, то додали б обласне та київське. Так було б правильніше. А ще б правильніше, якби згадали або погодились з твердженням, що «кабінети» від столиці до села переповнені неуками, нуворишами – продуктом суспільства, а надто школи. Школа випустила неука, а тепер неук, усвідомивши себе «пупом», бачить «в носі» школу, закон, порядок. Якщо вже така нетерпимість до цього села, то виголосіть пропозицію – обнести село колючим дротом і перетворити на гетто. Нехай вони там із своїми незареєстрованими пилорами милуюся, поки остаточно не деградують і не виздихають.
03 Вересня 2017, 16:41
&quot;Школа випустила неука, а тепер неук, усвідомивши себе «пупом», бачить «в носі» школу, закон, порядок.&quot; -то виходить ШКОЛА винна ,що воно виросло неуком і усвідомило себе &quot;пупом&quot; ? Цікава і тупа логіка: всі винні що дітки ростуть дурнуватими ,окрім рідних батьків ,які за цих &quot;діток&quot; отримують від держави (точніше з наших податків!!) соціальні виплати ,але натомість самі ніде ні хера не працюють ! зате деруть горло ,щоб їм будували школу ,в яку їхні дітки ходити не будуть..Бо ж поїдуть в ліс, спиляють-вкрадуть сосну,завезуть на пилораму - і &quot;зароблять&quot; грошики .. А батьки за ці грошики їх ще й похвалять і натякнуть ,мовляв &quot;на хера в ту школу ходити...&quot; <br/>Ось така стобихівська &quot;пєдагогіка&quot; із &quot;діалєктікою&quot;...
03 Вересня 2017, 17:02
Дуже вигідну позицію, я вам скажу, ви зайняли - в крадіжках лісу та незаоблікованих пилорамах винувате &quot;обласне і київське начальство&quot; і не нижче! То вже кажіть прямо - вказівка Поршенка та й годі. Це ж які слухняні люди пішли на Поліссі, їм кажуть з Луцька чи й Києва - будуй пилораму-дві, пиляй ліс ночами, продавай, вози мені бабло, і народ слухає. Дуріть-дуріть себе далі, на горизонті результат вже бовваніє. Я не хочу з вашої подачі полемізувати - чи школа винувата у неуках, чи неуки і запроданці винуваті у занепаді освіти. Як школа може функціонувати і давати результат незалежно від стану справ у державі і громаді? Де у нас можна застосувати знання? Можливо у вітчизняній науці, яку очолює столітній Президент НАНУ? Чи у лісі, на пилянні дубів і сосон, що бачили ще генерала кавалерії Олексія Брусилова та пережили Другу Світову війну? Кивати на верхи чи на низи - це ховати очі у пісок. Якщо неможливо стовідсотково впильнувати крадіжки лісу, які були у незначній кількості завжди, то незаконні пилорами порахувати і закрити їх можна та треба. За одне, при закритті повилазять &quot;опікуни&quot; різного роду та масті. Колись у розмові у Камені я зачепив цю тему з людиною, яка в темі всього цього. Так от він мені сказав, що як тільки складено протокол на пилораму, одразу ж з'являється дзвіночок з будинку навпроти Білого дому у Камені - типу, та то ж така бідна сім'я, та вони ж пропадуть з голоду, розпочніть, можливо, з когось багатшого і т.п. Одразу ж стає зрозуміло хто &quot;патрон&quot; цього &quot;кулемета&quot;, яким заробляються гроші... Патрони були і будуть, якщо нема громади. А чи з Луцька вони, чи з Києва, чи з Москви - їм наплювати на місцевий люд, бо вони живуть у своєму задзеркаллі... З Москви й до цих пір учать вустами своїх ставлеників - &quot;не суди и судим не будешь&quot;!
03 Вересня 2017, 23:38
Щось ви так рознервувались, що у власних думках заплутались, як мокрий та голий в штанах. То хто ж є винуватим? Крадії лісу чи місцеве і столичне начальство? Це спір з репертуару – хто є первинним, курка чи яйце? З досвіду знаю, що крадіїв на Поліссі не люблять не тому, що вони крадуть, а тому, що ті мають можливість красти. Після кожної чергової революції відбуваються певні зміни. Хто не мав доступу до крадійства, ставши «революціонером» відсуває «колишніх» і продовжує ремесло попередників. Це про народ. Начальство в нас народне. Кожна нова генерація робить, те, що не могла раніше. Але про школу. Школа в нас не народна, а державна, тому про неї мають думати чиновники. Від Президента до Гунчика, і від Гунчика до місцевого освітнього чиновника. І тому не варто звертати відповідальність на народні злодійські маси, бо є визначений законом відповідальний. І нехай той відповідальний збудує нормальне приміщення, в якому діти почувались би нормально, приведе нормального вчителя, доб’ється разом з «народними» депутатами нормальної йому зарплатні, але вижене з роботи, якщо вчитель тупий або вчителює у перервах між етапами влаштування свого особистого життя. Якщо, Хріне, здатні відрізнити яйце від курки, то збагніть просту істину - з яйця можна зробити омлет, а можна курку. Курка може нести яйця, а може стати стравою. То ось в нас допоки «народне» начальству з дітей робить «омлет», а з вчителя «страву». Ось такий вам релятивізм.
04 Вересня 2017, 01:13
Це село завжди відрізнялося від інших своїм новориловим характером ще від часу Польщі або навіть від часу коли Совєти прийшли до влади. Найпізніше, здається десь з 56-го організований колгосп чи радгосп. У тих краях була робота УПА, люди мали свою гордість і майже, майже ніколи не підкорялися владі. Вони жили своїм життям. Запитайте скількох із цього села було страчено за зв&quot;язки з УПА та як жило село протягом радянського часу. Вони завди мали свою думку і майже ніколи не звертали на думку влади. Ось так приблизно Вони й зайшли у Українську незалежність не довіряючи нікому й до цього часу. Я трохи був знайомий із декотрими людьми з цього села. Переважно сьогодні Вони толерантні до української держави але живуть переважно майже одною великою громадою і чималою громадою оскільки вони переважно протестанського віросповідання яке й вливає на їхню народжуваність та збільшення чисельності цього села і це чудово. Чудово й те що Вони нарешті звернулися до предстваників влади це говорить про їхню обізненість та початок довіри до української влади тому якщо дуже добре подумати то Їм слід піти на зустріч і на Поліссі матимо дуже добру організовану громаду з якою можна вести розмову і яка може показати багато чудових результатів. Про те МИ нічого і ніколи не доб&quot;ємося результатів коли Ми почнемо Їх шантажувати та напускати різного роду перевірики та іншого. Можна почати говорити і результат не забариться. Слід тільки розуміти Їх що Вони хочуть і для чого Їм таке становище. У принципі Я можу сказати що Стобихівка це чудове Поліське селище яке прямує до такого. Селом його вже не назвеш оскільки у тих місцях народжується вже щось більше, слід до Них поїхати й говорити. Але про те розмова про їхнє становище у такому руслі як подав ОДА то Їх ще більше розізлить і Вони взагалі закриються від українського світу але не від зовнішнього оскільки вони мають гроші але Ми (громаду села) їх можемо втратити.
04 Вересня 2017, 01:24
Звинуваючи мене у блудах, ви самі починаєте з оксюморону &quot;голий в штанах&quot;. Це, перше. Друге те, що, за вашою логікою, у крадіжках лісу і відсутності нормального приміщення школи у Стобихівці винуватий, скоріше за все, Хрін, який вірогідно не може відрізнити яйце від курки. Тому я вам, як вже зможу, так і розтлумачу своє бачення ситуації. Держава - це громада, податки і закон. Тому, якщо громада не вболіває за дотримання Закону щодо наповнення державної казни податками, сприяє і толерує розкрадання джерел наповнення бюджету, вона не має морального права патетично вимагати із знекровленої і воюючої держави виконання іншого Закону - віддай мені належне. Ось про що я веду мову. Наведіть спочатку елементарний порядок у себе у громаді і тоді вимагайте це зробити деінде. Я ніде не сказав, що стобихівські діти у чомусь винуваті і мають бути покарані відсутністю нормального приміщення для школи, але я наполягаю, що громада не може бути двуликим Янусом. Ось про що мова. А щодо курки, яка несе &quot;золоті яйця&quot; на Поліссі, то її нещасну обскубують зі всіх сторін та зі всіх рівнів кому не лінь і незалежно від кольору партійного прапора чи боку революційної барикади. І ніхто, окрім місцевої громади, не зупинить це свавілля, яке розриває цю поліську курку за крила, хвіст і лапи... І ще одне - не плутайте релятивізм із схоластикою у сприйнятті причин і наслідків наших бід...
04 Вересня 2017, 03:38
Цікаво В. Домарецький,-цей небайдужий хлоп в лісівничій уніформі, якесь відношення мав до незаконних пилорам? Чи тільки чарчину перехиляв та про молодиць мріяв?
04 Вересня 2017, 12:49
Я вірив, що ви не безнадійний. Почали пробиватись перші паростки послідовності мислення. Ось тільки з філософськими категоріями поки не клеїться. Софізм і релятивізм – це не однотипні категорії, а тому їх неможливо протиставляти і порівнювати. Приблизно як учня з партою. Якщо порівняти учня з партою, то висновок залежатиме від від інтересу порівняльника. Перемагатиме або учень, або парта. Тому вам варто відмовитись від догм підручника м/ленінської філософії, який примудрявся виводити правильні і неправильні категорії. Як скажімо – опортуніст. Релятивізм і софізм є властивостями людського мислення і не завжди приводять людину в оману. Буває допомагає. Всі проповіді священників та виступи мітингарів є софістичними і релятивними одночасно, бо ніколи не будуються на неспростовних фактах та твердженнях. Ви теж проявили софізм, заявивши, що «Держава - це громада, податки і закон», бо це ідеальна, вимріяна людиною модель досконалого суспільства. Словом – утопія. Так само можна співати про єдине ціле чоловіка з його дружиною. Ось тільки він не користується послугами гінеколога, а їй не загрожує простатит. Держава – це податки, це насилля. Громада – це в ідеалі закон, бо якщо б закони формулювала громада, то це ніколи б не стало тим, що є вищим за потреби та забаганки громади. Для того, щоб громада власним коштом відремонтувала чи збудувала школу, потрібен відповідний закон, який стоїть над громадою, тобто її в цьому зобов’язує. Але появу такого закону може ініціювати лише держава, яка не живе потребами однієї громади. А це вже окрема розмова про причинно-наслідкові зв’язки – детермінізм.
04 Вересня 2017, 13:42
Ви таки своєрідний Сусанін, шановний Читаче. Бо мою &quot;схоластику&quot;, себто відірваність від життя, підмінили своїм &quot;софізмом&quot;, терміном, котрий навіть за визначенням є хибним висловлюванням, хоча на перший погляд здається правильним. А релятивізм, як філософська категорія означає відносність істини. І не більше. Тому навіть такі &quot;дотепні&quot; проктологічно-генікологічні висновки вам нічим не допоможуть у Стобихівській проблемі. Аби вимагати гроші (податки) з бюджету потрібно цей бюджет наповнювати податками, а не красти з нього. У американців є прислів'я, що тільки податки і смерть є невідворотними, все решта - відносне! Мої Вам вітання, шановний мислителю ))
04 Вересня 2017, 14:48
Не можу не милуватись вашою впертістю. Ви так вперлись і якийсь довідник понять та категорій, напевно видання «політіздату», що вже не помічаєте кумедності своєї позиції. А все тому, що не відаєте про різницю між словом і поняттям та поняттям і об’єктивною реальністю. Давні греки та їх філософськи послідовники – римляни в таких випадках гордо вимовляли – «Це ті, що не пізнали суть речей». Але то проблема більшості, бо людина воліє жити словом почутим, але не словом усвідомленим. Тому взялись цитувати «американців», але невдало, бо в наших реаліях податки не є невідворотними. Люди мають можливість не платити і не платять. І не лише ці власники пилорам, а й в рази поважніші та багатші. Маємо недосконале податкове законодавство, яке породжує неадекватні податкові інституції. Маємо тупе районне, міське, сільське керівництво, яке не «знає» скільки виробників в районі працює «нелегально». Це не тільки пилорамщики, які навіть проживаючи в Америці але за українськими законами і реаліями ніколи не будуть добровільно плати податки. Але не шукаймо щастя там, подивимось, що робиться тут. В місті Камінь, є мер Бондар. Питання. Що мер Бондар зробив для наповнення міського бюджету? Варіант відповіді – нічого. Варіант запитання – чому? Варіант відповіді - бо йому не нада, він свої комісійні має, бо він не знає, як наповнювати бюджет, що таке бюджет, що таке сприятливий бізнесовий клімат. З приводу його та інших чиновників на районі складається враження, що вони знають, що молоко береться з корови або кози, але не знають, як воно в корову або козу потрапляє. А ви знаєте???
04 Вересня 2017, 18:57
Дожився пан Хрін, що в нього з&quot;явилися &quot;опоненти&quot; не лише рівня Каменя, а й рівня юдейської гри на публіку.
04 Вересня 2017, 19:42
Читач, демонструючи свою обізнаність, все ж плутає категорії, зокрема, наполегливість із впертістю. Що ж, йому видніше.))<br/>Водночас, &quot;опонент&quot; стверджує, що через недосконалість податкового законодавства варто виправдати нелегальних пилорамщиків, мовляв, &quot;Люди мають можливість не платити і не платять. (податки). І не лише ці власники пилорам, а й в рази поважніші та багатші.&quot;. Далі - він заперечує сам собі, оскільки, вочевидь через аграрну освіту чи причетність до асоціації фермерів району, невдало скеровує нас до священних корів чи норовливих кіз, кому що ближче. Але ж і там вічне - хочеш молока, спочатку НАГОДУЙ ту козу! А якщо тобі молоко, а у нашому випадку - фінансування з бюджету на будівництво школи- не конче потрібне, то май справу з козлами... Тут нема жодної юдаїки, це конче наша провінційна українська &quot;хитрість&quot;, якою ми послуговуємось вже не одне покоління - не вкрадеш, не проживеш!
04 Вересня 2017, 23:41
Я в захваті. Навіть не думав, що ви мене так розважите своїми висновками. Про юдеїв. А ви знаєте, що християнство походить від юдейства? Так само, як юдейство походить від вірувань давнього Єгипту. Вважайте мене давньоєгіптянином, шанувальником Осиріса та Ісиди. А ще я шумер, фінікієць і хет, але не маю найменшого відношення до аграрного товариства. Колись я вас з цього приводу спростовував. Забули? Розумію. Емоції. А ви з Каменя та продукти радянської освіти. Співчуваю. Але то жарт для дописувачів, які не знають, що правопорушенням є те, що передбачено законом, а не те, що комусь не подобається. Потім перечитайте мої тексти. Я там про місцеве начальство, яке «не знає про нелегальних виробників». Це з приводу того, що згідно правових норм, не може розслідуватись протиправна дія, про яку, Хріне вчитайтесь і збагніть, не повідомлено у встановленому законом порядку. Знаєте – повідомте кого треба, ну хоча б поліцію, бо чиновник місцевий осліп і оглух, а вас від справедливості розпирає. То перед тим, як луснути, подайте повідомлення в поліцію. Ну купіть ви той лотерейний квиток і не ліпить блазня для читачів цього сайту. То я вам як «юдей» «місцевому» кажу.
05 Вересня 2017, 00:47
На завершення нашої &quot;інтелектуальної&quot; еквілібристики щодо Стобихівки, котра більше схожа на розпускання павичем хвоста аніж полеміки по суті, скажу наступне. Я таки маю справу з міцним горішком з грунтовною освітньою підготовкою, провокативним способом мислення та іншими обдаруваннями, але який мало за чим не послизнувся, як артист Міронов на шкірці кавуна у к/ф &quot;Діамантова рука&quot; і не проколовся з сакраментальним &quot;Чьйорт побєри&quot;. Бо, не маючи інвалідності через склероз, я таки добре пам'ятаю і свою минулу провокацію та ваші спростування. Але тут я не буду розпатякуватись щодо деталей, оскільки мої припущення були не тільки щодо аграрного сектору у районі, а більш суттєвіші. Вас видають мимовільні відхилення на певні сфери знань, схоластика та інші манери і все це таки підтверджує мої здогадки. А , врешті, яке це має значення? Мені властиво з повагою відноситись до гідних опонентів, позаяк, на моє переконання, це ознака певної шляхетності. Тому, нехай ці наші скубання, особливо вірогідні &quot;юдейські&quot; дотичності з походження, залишаться в iCloud до ліпших часів. ))<br/>П.С. А от розмову таки варто вести по суті. Сплатив податки і спи спокійно! Хто-хто, а ви про це знаєте краще за мене ))) Чи не так?
05 Вересня 2017, 01:44
Уважному читачу. Колись давним-давно в Рожищах був так званий &quot;Цукортрест&quot;, яким керував добродій Поканєвич, а головним механіком був пан Мендель. Так у них була звичка чубитися на публіку (на загальних зборах трудового колективу), а під вечір сидіти разом у місцевій ресторації, та радіти з того &quot;концерту&quot;.
05 Вересня 2017, 13:14
Ні не так. Ніколи не працював в приватному бізнесі. За мене, з моєї зарплатні, податки платила бухгалтерія. І не впевнений, що завжди вона робила це правильно. Могла і завищувати . Дякую за комплементи, але я на них не напрошувався. Більш переймаюсь українською «болячкою», все спрощувати та однозначно, а тому догматично тлумачити, як це особливо майстерно робить Тимошенко та її подруга Ляшко, які люблять прилюдно почубитись. А ще маємо проблему – не бачити причину явища. Щодня виловлюємо хабарників, а їх все більшає. Днями на Волині на «гарячому» злапали самого голову РДА разом з головою РР та місцевого земельного кадастру. Телеканали тріщать від викривальних передач, а багато від викривань змінилось? Та майже нічого. Досі маємо ерзац поліцію, таку саму прокуратуру, суди, органи виконавчої влади. Не діють ці заходи на тих, хто має «особливу свідомість». Уряд, нардепи знають цьому причину? Як би ж то. Виступи місцевих нардепів, а надто губернаторів без сміху не можна сприймати. Всі кармалюки та робінгути. А на прикладі одного села, школи та нелегального бізнесу в ньому можна побачити ці фундаментальні причини, наслідком чого є це село. І що. Спочатку дурницю виголосив обласний губернатор, а потім з’явився хор підтримки, який жваво взявся обговорюють наслідки. Та ще за одним стандартним рецептом – «ОРЗ». Не прощаюсь, бо знаю, що буде не одна нагода людям на вашому прикладі показати наші, сподіваюсь тимчасові, національні вади.
05 Вересня 2017, 14:25
Буду радий хоча б чимось прислужитися людям, маю на увазі ваше &quot;...буде не одна нагода людям на вашому прикладі показати наші, сподіваюсь тимчасові, національні вади.&quot; Причина моєї присутності на цьому сайті єдина - у всілякий спосіб, у т.ч. і у провокативний, заставити земляків думати і працювати над вирішенням цих, як ви кажете, &quot;національних вад&quot;. Мені, у зв'язку з тим, що всілякі способи помічні, пригадався такий кумедний випадок чи анекдот. До молодого інтерна в поліклініці на прийомі звернулася добряче підтоптана бабуся, що вже третій тиждень у неї не проходить гикавка. Оглянувши хвору, цей молодюсінький лікар повідомив їй діагноз - причиною гикавки є вагітність! Бабуся з ґвалтом і криком на таку зухвалість полетіла коридором до головного лікаря і вже за кілька хвилин він вичитував цього інтерна: &quot;Та як ви смієте, що ви собі дозволяєте, молодий чоловіче? Ви цій жінці у внуки годитесь, де ваша совість таке припускати і говорити...?&quot; На що новоспечений ескулап, винувато кліпаючи очима йому відповів: &quot; Але ж гикавка таки пропала у хворої! &quot; <br/>Єдине, що я б просив. Окрім констатації &quot;національних вад&quot;, про які і так всі знають, хотілося б почути хоча б якийсь конструктив. От я пропоную все ж таки працювати офіційно і платити податки, ви ж заперечуєте - доки не буде досконалого податкового законодавства - цього робити не варто. А де вихід? Перестановку ліжок у &quot;борделі&quot; - прошу не пропонувати, це &quot;гра престолів&quot;. Тим паче, що і Юля , і Олєжка вам вже добряче остогидли... ))
05 Вересня 2017, 15:46
Не можу втриматись. Українською не «заставити», бо заставити можна щось за щось – читай, «застава». По сучасному – іпотека. Заставити можна кімнату коробками, а город тичками. Людей можна змусити, або надихнути. По-друге, щоб платити податки, треба оформити підприємство. Бо інакше податок не приймуть. Хабар візьмуть, в порядку приховування відсутності дозволу на підприємницьку, прибуткову діяльність. Читайте законодавство. Тому мій конструктів – тра просто скористатись досвідом країн ЄС. Фіскальна служба – це не митарі, а на 80% фінансова розвідка, яка встановлює, хто живе багатше за задеклароване. А декларувати прибутки мають всі, навіть пенсіонери, як це робиться в цвітучих країнах Заходу. Питання – в нас так є??? Читайте законодавство і не моралізуйте правові та економічні питання.
05 Вересня 2017, 16:33
Ох і чистоплюй же Ви, Читаче! Доморощеним філологам та самовпевненим занозам пропоную витяг з Академічнорго словника, де одним із значень цього слова є: <br/>&quot; ЗАСТАВЛЯТИ, яю, яєш, недок., ЗАСТАВИТИ, влю, виш; мн. заставлять; док., перех., з інфін., рідше з прийм. до і спол. щоб, аби, розм. Примушувати виконувати що-небудь, ставати до якоїсь роботи. Замість науки, дяк заставляв Тараса носити воду, рубати дрова, топити піч (Панас Мирний, V, 1955, 309); [Лукаш:] Чужу все до роботи заставляти не випадає... Наймички — не дочки... (Леся Українка, III, 1952, 229);&quot;<br/><br/>А тепер, троха моралі! Поліщуку не мож попускати, сподіватися на якісь моральні засади, він поважає гарапу та невідворотність покарання, бо так жили кілька поколінь його пращурів. У більшості мешканців цього краю все це закріпилося на підсвідомому рівні ще й за колгоспних часів, коли нічийна власність спонукала людей красти колгоспне. І на завершення про фінансову розвідку. Повідомляю &quot;розвідників&quot; - ЗМІ перенасичене повідомленнями, що у Стобихівці функціонує до півсотні незареєстрованих пилорам, на них пиляють незаконно зрізану і незаобліковану у встановленому порядку деревину, що вкрадена у ближніх лісах! Підприємці та пенсіонери з того наживаються і НЕ ДЕКЛАРУЮТЬ прибутки. Прошу: притягнути до відповідальності крадіїв лісу, незаконних підприємців та через місцевого нардепа ініціювати відповідний проект Закону про загальне і обов'язкове для громадян України декларування прибутків... <br/>Тут жодного моралізаторства, лишень конструктив і пропозиції! Але ж усе це все одно зводиться до сплати податків, що зазначалося вище! Амінь Каширський ))
05 Вересня 2017, 17:47
Хріне! Гляньте на дату випуску словника. Це ті роки, коли на повну силу обговорювалось питання уніфікації російського та українського алфавітів через вилучення з українського літер «і», «ї», «є» та таке інше в площині зближення «двох братніх народів» . Принагідно згадайте в яких умовах формувалась українська літературна і навіть народна мова в 19 сторіччі, якою мовою і чому писали в 15-18 століттях. Коли в 20-х минулого сторіччя взялись, за прикладом чехів, відмивати українську мову від російських та інших нашарувань, то справа українських мовників завершилась червоним концтабором. А тепер про податки. Тут ви явно перевершили самого себе. Ніде в світі, навіть нецивілізованому, не береться податок з вкраденого. Вкрадене обкладається позбавленням волі або штрафом. Затямте. Податок – не подать. Він визначається розміром прибутку та зафіксованим правом на несплату, або часткову сплату податку. Ви обміряли прибуток кожного «неплатника»? Ні, бо не маєте права. А той, хто має цього не робить. То до кого претензії мають бути, якщо не впиратись?
05 Вересня 2017, 18:40
Я з маніпуляторами не маю більше ні сил, ні бажання далі вести мову на цю тему. Небога хоче бути &quot;святішим&quot; українцем та &quot;грамотєєм&quot; за Панаса Мирного і Лесу Українку, най собі буде! Лихо з розуму та й годі!
06 Вересня 2017, 01:56
Пане Хрін здаватись не можна. Боротись треба до останнього, навіть у невигідних умовах. Трохи про гарапника для злодійкувато-ледачкуватих зємєль. Тут не все просто, бо варто виїхати з отчого краю, як з&quot;являється поблажливість до земляків, а приїхавши сюди за голову берешся, скільки тут паскудства та, які вони необтесані. Але гарапник-це мабуть занадто, бо треба таки їх привчати до цивілізованих відносин?
06 Вересня 2017, 11:18
ну нарешті добігла кінця полеміка &quot;Хрін- Читачу&quot; і навпаки! Хух! Але було цікаво!
06 Вересня 2017, 12:32
Ви себе такими порівняннями лякаєте чи заспокоюєте???
18 Вересня 2017, 00:01
&quot;Я з маніпуляторами не маю більше ні сил, ні бажання далі вести мову на цю тему&quot;: стопарик, дзеркало і йвно вперед знову із новими силами та бажанням. )))
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром