Майже 800 тисяч збитків завдали лісокради камінь-каширським лісам

04 Вересня 2017, 14:12
1777

Станом на 1 вересня у районі зафіксовано понад 160 випадків незаконної порубки дерев. Сума завданих збитків – понад 790 тисяч гривень.

Сьогодні, 4 вересня, на апаратній нараді, яку провів перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік, обговорили заходи щодо попередження в районі самовільних рубок лісонасаджень та несанкціонованого видобутку бурштину, – повідомляє прес-служба РДА.

Начальник Камінь-Каширського відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Волинській області Валентин Чих зазначив, що протягом 8 місяців 2017 року надійшло 19 повідомлень стосовно незаконних порубок лісу, відомості про які внесено до Єдиного реєстру досудових рослідувань.

Щодо 16 з них прийнято рішення, а ще 3 залишаються у провадженні слідчого відділення, триває досудове розслідування. Так, у зв’язку з відсутністю ознак складу кримінального правопорушення 13 проваджень закрито, 3 – направлено до суду з обвинувальними актами. Проведено 12 обшуків у домогосподарствах осіб, котрі підозрювались у вчиненні кримінальних правопорушень вищезазначеної категорії.

– Працівниками відділу поліції спільно з представниками лісової охорони постійно здійснюються рейди, спрямовані на виявлення незаконних порубок лісу, незареєстрованої найманої робочої сили, відпрацьовується транспорт, яким перевозять лісодеревину, на наявність відповідних документів на продукцію та пилорами, – наголосив Валентин Іванович. – З метою виявлення та документування фактів незаконного видобутку бурштину, місць його зберігання, переробки та реалізації, встановлення та затримання осіб, які причетні до вчинення даного виду злочину, функціонує мобільна група, а відтак ситуація в цьому напрямку контрольована.

По даному питання заслухали також директорів ДП «Камінь-Каширський лісгосп» В’ячеслава Кузьмича та ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» Олександра Грицая.

За словами доповідачів, станом на 1 вересня цього року працівниками ДП «Камінь-Каширський лісгосп» зафіксовано 50 випадків незаконної порубки дерев (сума завданих збитків – 107,8 тис. грн.), а фахівцями ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» було виявлено 111 випадків (сума завданих збитків – 685,692 тис. грн.). Відповідно до чинного законодавства вжито необхідні заходи, зокрема в адміністративному порядку на лісопорушників накладено штрафи.

Коментарі
04 Вересня 2017, 20:28
Демократія рулить або громадяни вимушені йти красти оскільки просто таки нічого їсти. Добре що хоч безвіз "дали" то хоч добропорядні громадяни мають десь заробити яку копійчину.
04 Вересня 2017, 22:01
"громадяни вимушені йти красти оскільки просто таки нічого їсти" - повна дурня ! Крадуть ліс не для того , щоб не вмерти з голоду , а для того , щоб гарно "погудіти" в барі чи купити дорогі речі!
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром