Камінь-Каширський район «похизувався» найнижчим показником літнього оздоровлення дітей

12 Вересня 2017, 09:20
1558

У Камінь-Каширському та Шацькому районах області – найнижчий показник літнього оздоровлення дітей. Якщо у першому взагалі не організовують таборів через розташування у чорнобильській зоні, то у Шацькому районі вважають, що діти тут «і так оздоровлюються».

Про це йшлося під час оперативної наради в ОДА 11 вересня, – пише ВолиньPost.

Цьогоріч планували оздоровити 31 350 дітей віком від 9 до 17 років. Наразі оздоровилися та відпочили вже понад 33 тисячі школярів, тож показник вдалося навіть перевиконати. Найвищі цифри – у Нововолинську та Луцьку, де відпочило понад 44 та 42% дітей відповідно. До слова, більшість із дітей відпочивали у пришкільних таборах.

Найнижчими показниками другий рік поспіль «хизуються» Камінь-Каширський та Шацький райони. В останньому, зокрема, адміністрацію запевняють, що «вони самі знаходяться в зоні, де відбувається оздоровлення».

«Одні на базарі, інші пончики розносять», – охарактеризував таке оздоровлення голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

За його словами, так далі тривати не може, тому треба «розбиратися» із цією ситуацією. Щодо Камінь-Каширського району повідомили, що тут «принципово» не організовують пришкільних таборів, бо територія знаходиться у чорнобильській зоні, а також немає стаціонарних таборів.

Окрім того, мало коштів на оздоровлення та відпочинок школярів виділяють із місцевих бюджетів.

Коментарі
13 Вересня 2017, 02:50
А навіщо дітей оздоровлювати? Є й більш нездорові люди.... наприклад, начальник відділу освіти. Зібрав із працівників освіти профспілковий податок і разом з пузатими і сракатими директорами шкіл оздоровився і на Світязі і в Карпатах. А діти ще малі - вони й так здорові....
20 Вересня 2017, 01:32
Навіщо їх оздоровлювати якщо у районі на всю працюють переважно московського патріархату табори в яких цих дітей і оздоровлюють. Певно пан Дунайчук й намагався в деякій мірі представити їхній проект за районний але очевидно йому сказали що ця тема не котиться з тим з яким йдуть у ногу інші.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром