Заяви на монетизацію субсидій прийматимуть ще до 1 листопада

16 Вересня 2017, 12:25
1172

Кабінет міністрів України вніс зміни до положення про призначення субсидій, які передбачають збільшення терміну подання громадянами заяв на монетизацію зекономлених субсидій до 1 листопада 2017 року.

Таке рішення було ухвалено на засіданні уряду, передає кореспондент УНН.

Міністр соціальної політики Андрій Рева під час представлення проекту рішення пояснив, що в чинному положенні щодо призначення субсидій передбачено, що громадяни мали подати заяви на повернення коштів від зекономлених субсидій до 1 вересня.

«В діючому положенні ми передбачаємо, що зекономлена частина субсидій виплачується людьми згідно з поданими заявами до 1 вересня поточного року. До нас поступають заяви від громадян, що з об'єктивних причин не всі змогли подати заяви до 1 вересня. Тому пропонується продовжити термін подачі таких заяв до 1 листопада поточного року», - сказав А.Рева.

Також, за його словами, було передбачено чинним положенням про субсидії про неперепризначення на наступний термін субсидії, якщо є прострочена заборгованість терміном понад два місяці на суму більше 340 грн.

«У нас є звернення багатьох людей, які кажуть, що вони не визнають цю заборгованість як спір між ними і житлово-комунальними підприємствами. В такому випадку, в разі подачі до суду на вказану суму заборгованості, то до вирішення питання по суті ми цю заборгованість не беремо до уваги і перепризначаємо її субсидію на наступний термін», - додав міністр.

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024