Стобихівка: батьки нарешті відпустили дітей на навчання

18 Вересня 2017, 16:23
4140

У понеділок, 18 вересня, учні школи села Стобихівка розпочали навчальний рік.  

Батьки відпустили дітей до школи з ультиматумом: до 15 жовтня цього року повинні підготувати документи на будівництво нової школи, – повідомляє власний кореспондент газети «День».

Затримка майже на два тижні була викликана  масовим батьківським протестом, про який попереджали вже кілька років тому. Причина: аварійне приміщення школи і те, що воно вже просто не вміщає всіх учнів. Діти вчаться у дві зміни, приміщення школи нетипове, нема актового, спортивного залів, їдальня в іншому приміщенні. Кілька класів узагалі навчаються у кімнатах місцевого будинку культури.

Стобихівка – село багатодітне, населення переважно належить до однієї з протестантських течій, сповідує народження дітей «скільки Бог дасть». На Волині є і гірші школи, проте не скрізь батьки так активно піднялися на захист прав дітей. Делегація стобихівців їздила  на прийом у Міністерство освіти у Київ.

Сьогодні вранці представники батьківської громади зі Стобихівки передали свій ультиматум завідуючому Камінь-Каширським районним відділом освіти Віктору Пасю. Вони відпустили дітей на навчання, але: лише до 15 жовтня цього року. Якщо за цей час не буде, як вимагають, підготовлена документація на спорудження нового приміщення школи,  діти знову не підуть у школу.

Віктор Пась повідомив,  що за цей термін нереально підготувати документацію і провести її експертизу. Є розбіжності між батьками і владою у визначенні розміру школи. Батьки вимагають, аби будували приміщення для школи 1 – 3 ступенів. Проте є можливість довозити старшокласників (всього 3 кілометри) у сусіднє село Карасин, де є типове приміщення школи на 400  з лишком учнів, а навчається половина. Ця школа має всі підстави стати опорною. Отож дискусії і протести ще будуть тривати, та головне, що діти, врешті, почали навчатися.

Коментарі
18 Вересня 2017, 21:35
"Віктор Пась повідомив, що за цей термін нереально підготувати документацію і провести її експертизу.": трохи бреше звичайно, оскільки підготувати запит на здійснення проектної документації до районної ради, адміністрації РДА, ОДА це невелика справа оскільки буквально ще вчора на подібну школу готувалося в селі Осівці. Найбільше часу це два тижні й уся документація буде готова щоб районна рада, РДА, ОДА прийняли позитивне рішення. Але для чого проводити експертизу якщо буде здійснюватися капітальне будівництво то тут також тільки можна розвести руками. Експертизу роблять у тому випадку якщо здійснюватимуть капітальний ремонт то інша справа але ж селяни бажають Нову школу то слід у нього ще раз запитати що він мав на увазі.
18 Вересня 2017, 23:32
Друзі спустіться на грішну Землю не літайте в просторі. Ми хочемо, ми бажаємо, тваринячі голоса не йдуть на небеса. Даруйте я грубо але схаменіться в своїх бажаннях. Товариш камінь відпрацьовує укропівські мідні. Будьмо реалістами буде примусове обєднання громад і зникне популізм розпочнеться реальне життя.
19 Вересня 2017, 00:10
"Товариш камінь відпрацьовує укропівські мідні.": якщо у Вас на усі виклики суспільства або деяких ЇЇ членів як ото громада цього села про якого Ми говоримо така або подібна відповідь як й до речі у дописувача "Хрін" то Ваший нік Вас звичайно дійсно характеризує, тому тут у цьому випадку я не можу більше нічого сказати крім того як про те, що Ви дійсно "Думаючий". Ви обособлюєтеся ще між іншим нашому Меру який вже говорив компліменти Вашому опоненту про те, що якась там "кам"яная голова" але потім вже просто "голом" чи "голов" не так важливо про те вже більш оригінально. Далі думаю вже буде за правописом.
19 Вересня 2017, 00:12
Пась прямо як колектор,бо з легкої руки Каменя через нього каналізується фройдівське "Воно".
19 Вересня 2017, 01:10
"Пась прямо як колектор,": він Їх купив за могорич, просто розрулив ситуацію, навчив як казати селянам але далі нічого не буде якщо він говорить про те, що "що за цей термін нереально підготувати документацію і провести її експертизу.", тому що про яку саме документацію йде річ він не говорить але у принципі без рішення районної ради нічого небуде. Але рішення районної ради все-таки не буде про те час протягнеться і селянам як завжди буде кукіш. Потім стануть Їх пресувати за пилорами і про все забудеться.
19 Вересня 2017, 03:13
Звичайно, що влада вже святкує перемогу...<br/>Але кого ж призначать &quot;Цапом відбувайлом&quot;?
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром