Семиметровий пам’ятний знак у Хотешові відкриють до Покрови

24 Вересня 2017, 14:41
2966

З нагоди 75-річчя створення Української повстанської армії та Дня захисника України в Камінь-Каширському районі відбудеться велелюдне вшанування українських повстанців, які в період війни таборувалися в лісовому урочищі Зарічки.

Про це стало відомо на засіданні Громадської ради при облдержадміністрації, – повідомляє «Волинська газета».

У програмі пошанування жертовності Героїв минулої війни – відкриття семиметрового пам’ятного знаку в вигляді хреста, виступи представників місцевої влади, ветеранських та патріотичних організацій.

Дата проведення заходу ще не відома, але він повинен відбутися не пізніше 14 жовтня ц. р.

Нагадаємо раніше Район.Камінь-Каширський повідомляв, що керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук спільно з членом Громадської ради при облдержадміністрації Ростиславом Кухтеєм (Волинське обласне добровільне товариство «Спілка Чорнобиль») та керуючим справами районної ради Валерієм Хитриком оглянули нововстановлений пам’ятний знак на місці стоянки бази ОУН-УПА «Північ», що в урочищі «Зарічки».

У той же час, як повідомив на засідання Громради директор «Волинських старожитностей» Олексій Златогорський, необхідні кошти для продовження пошукових робіт на місці колишньої бази УПА в лісовому урочищі «Зарічки», що на території Хотишівської сільради Камінь-Каширського р-ну. Попередньо встановлено наявність у грунті як мінімум 64 елементи для досліджень. Утім, ні районна влада, ні обласна коштів для завершення робіт так і не виділила, -- пише «Волинська газета».

 

Коментарі
24 Вересня 2017, 20:53
Цікаво які патріотичні організації прибудуть на це відкриття пам"ятного знаку і як це відриття асоціюється з тим, що на відкритті буде присутній майже як останній комуністичний лідер який у той час виявляється добре знав про присутність воїнів УПА у лісі коли учителював на селі та проживав у баби Клави. Колись так казали для того щоб справу загубити ЇЇ слід очолити.
24 Вересня 2017, 21:55
В районі останнім комуністичним лідером був Воробей, оскільки він в часи війни дитиною з простої сім'ї вижив з батьками у землянці після втрати родинної хати, однак, пізніше, отримав все від освіти до житла і роботи завдяки радянській владі. Всі решта у районі, навіть, до певної міри, Маркус були пристосуванцями, щонайбільше чинушами, бо вже тоді давало це безбідне життя... З Каденчуками було щось схоже - які б тодішня влада не давала шанси і можливості, починаючи від доступної освіти, вони так і не вийшли зі свого родинного соціального стасусу, принаймні, за своєю суттю... Назвіть мені сьогоднішніх очільників партій району, котрі переконані у "ідеології" партій, які вони очолюють. Правильно, нема таких, як і нема самих ідеологій та і, врешті, самих партій, оскільки це все бізнес - проекти у сфері політичної індустрії!
24 Вересня 2017, 22:54
З іншого боку, якщо Р.Кухтей, думаючи про вічне (бо вже не юнак), вирішив проявити себе в царині збереження правдивої історії краян, то най так і буде. Управлінських навичок же в простолюдинів нема, а він має. Тим більше очевидці майже всі повмирали, а молодим байдуже. <br/>&quot;...починаючи від доступної освіти..&quot;-це номінально доступна, а фактично був диференційований підхід з телефонним правом та хабарами у вигляді, чи по ціні &quot;копійки&quot; на престижні спеціальності.
24 Вересня 2017, 23:31
&quot;було щось схоже - які б тодішня влада не давала шанси і можливості, починаючи від доступної освіти, вони так і не вийшли зі свого родинного соціального стасусу, принаймні, за своєю суттю..&quot;: я чуть не розсміявся, чесне слово як Ви взагалі можете порівнювати вихідців з села, простолюдина як тут вже говорили з першими особами партії яка грала не тільки особливу роль візьмемо Камінь_Каширщину. Й до речі якщо говорити відносно Моєї родини, особисто Мене й цих кого Ви назвали то Я пахав на Них як папа &quot;карло&quot; але свій шлях почав практично коли колектив проголосував на профспілкових зборах направити мене на навчання до інституту за рахунок підприємства. Тобто шість років я отримував стипендію від підприємства але Мені особисто так і не дали скористатися своїми знаннями оскільки через два роки підприємство комерцелізувалося й після того усі розбіглися по своїх квартирах, а я пішов додому й через два місяці у податкову будувати практично фінанси держави Україна.
25 Вересня 2017, 01:38
Знову за рибу гроші? &quot;...як Ви взагалі можете порівнювати вихідців з села, простолюдина як тут вже говорили з першими особами партії яка грала не тільки особливу роль візьмемо Камінь_Каширщину. &quot; А хто перших осіб партії у районі був з міста? В Україні навіть Президент, окрім Януковича, котрого сільська дівка нагуляла у Єнакієве, також були парубками з села. То що заважало Вам вибитися у &quot;люди&quot;? Тільки не розказуйте, що антикомуністичні переконання та козацький дух у грудях ))
25 Вересня 2017, 01:39
слід читати: ...навіть всі Президенти...&quot;
25 Вересня 2017, 02:41
Допоможу Каменю. Все просто, бо Камінь не потрапив у номенклатуру, не вмів годити та вправно за комір закидати.
25 Вересня 2017, 08:38
А Камінь це напевно Шумік Олег.
25 Вересня 2017, 14:16
Якщо ви думаєте, що у совкові часи для роботи у владі вишукували лишень найбільших сраколизів та пияків, то це не зовсім так...Тут не йдеться про ідеологію чи практику роботи, мова йде про добір кадрів для виконання тієї чи іншої роботи. Щодо вміти &quot;кинути за комір&quot;, то, мабуть, таки й це було - бо робота могоричова.. )) З іншого боку, а хто тоді чи нині не захиляє? Інша справа, що хтось на це рефлексує, ставить у основу всього, а іншому - бінамне.. Тре випити - вип'є, нема потреби - ще краще ))
25 Вересня 2017, 21:35
Про п&quot;яниць зрозуміло та логічно? Але ж номенклатура-це була основа совка, а не дуполизи та алкаші. Де у вас хоч слово про неї?
11 Жовтня 2017, 23:57
&quot;хто перших осіб партії у районі був з міста&quot;: отож бо що не були з міста партійною номенклатурою, що доказує лишній раз і по сьогодні, що вихідці з села і є тими номенклатурниками які й до сьогодні роблять погоду у місті навіть не розуміючи що таке місто та що з Ним робити. Про те нове покоління прийде й наведе лад у місті.
12 Жовтня 2017, 01:46
&quot;Все просто, бо Камінь не потрапив у номенклатуру,&quot;: Я був занадто молодий щоб втрапляти в комуністичну партійну номенклатуру, а потім й потім Для Мене це було ні до чого тому, що мав на той час роботу з якої кормилася моя сім&quot;я і я сам, а отже немав так званих політичних поглядів на процеси які так чи інакше проходили, якщо вони проходили де-інде. Звідки такий висновок? ТОму що політичної номенклатури в Камінь_Каширську не було й сьогодні не має існують тільки одні пристосуванці. Я ніколи пристосуванцем не був й сьогодні не має такої звички пристосовуватися до когось чи до чогось. Мав, маю і матиму голову, руки які заробляли без пристосування до інших. Можливо така моя біда але відносно однодумців це інша справа.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024