«Вони думають, що вічно житимуть за рахунок дотації з держбюджету,» – Гунчик про нестворення ОТГ на Камінь-Каширщині

28 Вересня 2017, 15:44
2433

Камінь-Каширський та Горохівський райони пасуть задніх у створенні об’єднаних територіальних громад. Про це йшлося сьогодні, 28 вересня, засідання колегії Волинської облдержадміністрації.

На переконання голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, найгірша ситуація із втіленням децентралізаційної реформи – у Камінь-Каширському районі, де досі не створили жодної ОТГ. Окрім того, за його словами, доволі пасивним є і Горохівський район, – пише Волинська Правда.

Тож у відеоселекторному режимі Володимир Гунчик попросив голову Камінь-Каширської райдержадміністрації Валерія Дунайчукадоповісти про стан справ.

За інформацією останнього, в районі мали намір створити 5 ОТГ. Утім, рішення про об’єднання прийняли лише дві – Сошичненська та Карасинська. Щоправда, 5 громад із 7, які мали входити у Сошичненську ОТГ, рішення про об’єднання не прийняли. Мовляв, жителі – проти. Така позиція сільрад обурила Володимира Гунчика.

«Я так розумію, що вони думають, що вони – у чорнобильській зоні, тому вічно будуть жити за рахунок дотації з держбюджету. Я вже казав, що в будь-який момент держава може прийняти рішення і зняти всі пільги з цих територій», – висловився він.

Коментарі
28 Вересня 2017, 20:54
Методологія неправильна. Яка може бути порада, наприклад, з дядьком Колею, чи тьоткою Гапкою (з усією повагою до трудівників,але-це як не завжди треба правду матку різати (іноді можна й промовчати)).
28 Вересня 2017, 21:04
"найгірша ситуація із втіленням децентралізаційної реформи – у Камінь-Каширському районі,": певно що ця справа запущена та йде дуже погано але найкращим варіантом для краю буде тоді коли цей процес буде запущений одночасно для того щоб Наш край входив у політику роздержавлення місцевої влади одночасно з усіх напрямків для того щоб на К-Каширщині вибори проводилися одночасно в усіх ОТГ. Це найголовніше для того щоб Нам бути єдиними. Якщо ми будемо Разом Нас ніхто не поб"є.
02 Жовтня 2017, 02:08
Такі як ви весь вік живете за рахунок коштів держбюджету . І саме такі як ви в першу чергу зацікавлені , щоб ОТГ не відбулось .Бо тоді ви станете НЕ ПОТРІБНІ
12 Лютого 2018, 23:27
Хлопці ви всі праві,ця затія вже давно себе скомпроментувала. Лозунг- "Давай децентралізацію" вичерпав себе. Давайте щось по другому видумаємо.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024