Скільки цьогоріч заготовили чорниць та грибів на Камінь-Каширщині

01 Жовтня 2017, 10:14
1942

Про обсяги фактично заготовлених другорядних лісових матеріалів та продукції побічних лісових користувань усіма користувачами району говорили під час апаратної наради у райдержадміністрації.

Про це повідомляє сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

– Відповідно до рішення обласної ради від 10 березня 2016 року № 3/29 були погоджені ліміти використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненні побічних лісових користувань на 2016-2020 роки загалом по області, в розрізі районів та постійних лісокористувачів, – зазначив начальник управління регіонального розвитку та інвестицій райдержадміністрації Олександр Нікітчук. – Згідно з даним рішенням і відповідним розпорядженням голови облдержадміністрації від 27 квітня 2016 року № 178 на Камінь-Каширський край розподілено 887 тонн ягід чорниці (18 % – в загальному по області). Зокрема, ставка збору за здійснення побічних лісових користувань за 1 тонну ягід чорниці складає 962 грн.

 

Разом з тим, за словами начальника Камінь-Каширського відділення Ковельської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області Ірини Платонової, за спеціальне використання лісових ресурсів по району сплачено 126,6 тис. грн. Заготівлю здійснювали 5 суб’єктів господарювання, у тому числі 4 – фізичних особи, 1 – юридична.

Левову частку зібраних дарів лісу становить чорниця. Її заготовили 126 тонн. Окрім того, 3 тонни – грибів лисичок.

Як повідомили доповідачі, найбільше сплачено в місцеві бюджети Карасинської, Воєгощанської, Стобихівської, Черченської, Видричівської, Качинської, Новочервищанської сільських рад. Не надходило коштів від заготівлі другорядних лісових ресурсів у бюджети Ворокомлівської, Боровненської, Клітицької, Верхівської та Раковоліської сільських рад.

– Прикро, що окремі сільські ради не спрацювали в цьому напрямку. Планую провести нараду за участі сільських голів, аби детально обговорити дане питання, – наголосив керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук.

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром