Ми повинні посилити діяльність по контролю лісопилорам, – Дунайчук

03 Жовтня 2017, 21:13
2608

Сьогодні, 3 жовтня, голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук провів засідання робочої групи з проведення обліку наявних пилорам, деревообробних цехів і підприємств, які знаходяться на території району та здійснюють виробничу діяльність задля отримання прибутку.

Участь у нараді також взяли начальник управління регіонального розвитку та інвестицій райдержадміністрації Олександр Нікітчук, директор державного підприємства «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» Олександр Грицай та головний лісничий ДП «Камінь-Каширське лісове господарство» Василь Фіц, директор Камінь-Каширської філії ПАТ «Волиньобленерго» Денис Бутолін, начальник Камінь-Каширського відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Волинській області Валентин Чих, представники інших силових структур та відомств, – інформує сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Розпочинаючи нараду, керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук зауважив, що сьогодні робоча група працює за попередньо розробленим планом, орієнтуючись на відповідне доручення голови обласної державної адміністрації від 23 лютого 2016 року.

– Ми повинні посилити діяльність по контролю лісопилорам, – зазначив Валерій Савович. – В окремих населених пунктах району є потужні деревообробні підприємства, з яких пиломатеріали вивозять багатотонними тягачами. І те, що продукція вивозиться постійно, помітно по погіршенню стану дорожнього покриття.  При цьому великих надходжень до державного бюджету з обробленого на пилорамах лісу ми не маємо. Складається ситуація, що у нас є люди, які знають та відстоюють власні права, проте відверто забувають про свої обов’язки. Наприклад, про те, що слід належно оформити найману працю на своїх підприємствах та сплатити необхідні податки. Так не повинно бути.

Виступив на нараді і керівник Камінь-Каширського відділу поліції Валентин Чих:

– Патрульна поліція спільно з працівниками лісової охорони здійснила 41 виїзд, за якими було зареєстровано 19 правопорушень, які внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Так, роботи у нас ще багато, однак в порівнянні з іншими районами на теренах Камінь-Каширського району помітні якісні зрушення. Важливо, щоб інформування про правопорушення було своєчасним, що дозволило б нам більш оперативно та якісно здійснювати свою роботу. В цілому ж хочу відмітити, що наша взаємодія з лісовою охороною дає позитивний результат, тож ми й надалі працюватимемо у такому форматі.

– Аби виправити ситуацію на краще, потрібно, щоб наша робоча група виїхала на місця та обстежила проблемні об’єкти. Я думаю, що з допомогою Камінь-Каширської філії ПАТ «Волиньобленерго», патрульної поліції району, працівників лісових господарств та природоохоронних служб ми зможемо консолідувати наші зусилля, щоб вивести тіньову частину лісозаготівельної галузі у правове русло, – підсумував Валерій Дунайчук.

 

Коментарі
04 Жовтня 2017, 02:11
"орієнтуючись на відповідне доручення голови обласної державної адміністрації від 23 лютого 2016 року.": напевно це доручення з області йшло своїм ходом, пішком або навіть по пластунськи. Нарешті доповзло ))))). Одним словом побудувати школу це не зовсім запросто але й через посилення:" посилити діяльність по контролю лісопилорам, – Дунайчук" що й слід було доказати.
04 Жовтня 2017, 02:13
Поки ви ,шановна владо, допетрали,що треба приглянути за пироламами,то вже цієї ночі крадеться кільканадцять колод лісу.А ви ще нарад кілька зробіть ,поговоріть,подцмайте.А там і лісу не стане і проблем не буде і нарад не буде...
04 Жовтня 2017, 10:03
насмішили .....
04 Жовтня 2017, 11:19
Помста стобихівцям,щоб не пвднімали пір'я.
04 Жовтня 2017, 12:23
Помста помстою.... та районний бюджет може наповнюється і непомітно, а кишені кришуючих - точно відчутно. От попробуй знайди рішення, щоб і "на ТОЙ сесть и рыбку съесть". Як у байці: ... а віз і досі там..."
04 Жовтня 2017, 17:11
У свій час не встигнеш приїхати в село як усі вже позакривалися й махають ручкою. До чого я веду? До того що шкурні інтереси є й в деяких членів РДА тому той же самий голова коли їздив сам з інспекційними поїздками по району від райсанепідемстанції має сам знати як ведеться ця "боротьба" яка у решті-решт ні до чого не приводить оскільки попередники також запустили цю справу. У свій час я перестав робити спроби щось робити у цій справі колегіально через те що продають на ліво і направо деякі члени РДА які роками сидять у "білому домі" й живуть тільки тим що продають інтереси держави та місцевого самоврядування зокрема для власного задоволення. Тому без люстрації не обійдешся якщо хочеш нормально працювати і отримувати результати. А так результатів не має і не буде. Недаром на вищому рівні придумали слово люстрація яка й передбачає позбутися від осіб які не зацікавлені у реформах, а не зацікавлені передусім вчорашні які переплелися своїми стосунками з бізнесом до такої степені що вже не розуміють де власний, а де державна кишені.
04 Жовтня 2017, 20:27
То,-розумієте, шедевр у виконанні Каменя. Вразив колега.
04 Жовтня 2017, 21:24
Враження буде тоді коли дійсно щось там буде, тобто принаймі зареєструються в податковій адміністрації. Але дивіться з податкової адміністрації нікого немає, не тому що це не цікаво й не тому що вони не повинні за цим слідкувати. У тій стороні вже давно налагоджені схеми й не передбачають посилювати аміністративний тиск на так званих "підприємців".
04 Жовтня 2017, 22:47
Контролювати треба лісгоспи, створювати прозорий ринок деревини, а не шукати крайнього. Також лісові господарства мали би платити в місцеві бюджети від кількості заготовленої деревини, а не тільки з рубок головного користування, яких останнім часом, дивним чином не стало.
05 Жовтня 2017, 00:09
Стара-стара казка... Навіть не на новий лад! Пилорамщики і не почухаються. Був облік пилорам, були рейди, і ресовці інформували, та все успішно затихало.Зміінилась тільки корупційна схема і тепер на арені з"явилась фірма "ДофАрбо"( або її варіанти) в особі... ну ви знаєте його. Так що й "надалі працюймо в тому ж форматі"!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром