Підцир'я: священик розповів школярам про пам’ятку світової літератури

03 Жовтня 2017, 21:43
3337

Сьогодні, 3 жовтня, настоятель Свято-Петро-Павлівського храму с. Підцир’я прот. Сергій Михалюк на запрошення педагогічного колективу та школярів зустрівся з учнями 8-го класу місцевої школи.

Розмова велася на тему: “Біблія як пам’ятка світової літератури”,  – пишуть на сайті Камінь-Каширського благочиння. 

Представники підростаючого покоління мали можливість поспілкуватися зі священиком та задати йому питання, які їх хвилюють. В часі бесіди піднімалися різні теми, були обговорені навіть шанси збірної України з футболу на потрапляння у фінальну стадію Чемпіонату світу.

Протоієрей Сергій подякував школярам за можливість спілкування з ними та висловив сподівання, що ця зустріч буде корисною для всіх її учасників.

 



 

 

 

Коментарі
04 Жовтня 2017, 01:59
"В часі бесіди піднімалися різні теми, були обговорені навіть шанси збірної України з футболу на потрапляння у фінальну стадію Чемпіонату світу.": пригадую у свій час до Нас приводили героїв соціалістичної праці, потім зовсім героя Білоцерківську та інших шанованих громадян. Навіть Мені довелося раз виступати перед п"ятикласниками розказував як можна знайти роботу та як добре працювати й заробляти певну копійку і т. д. Тепер певне вже інші "герої" сьогодення розказують про вічне напевно немаловажне для молодих людей.
04 Жовтня 2017, 02:12
А героєм соцпраці був Марко Йосипович Крат?
04 Жовтня 2017, 11:48
«Представники підростаючого покоління мали можливість поспілкуватися зі священиком та задати йому питання, які їх хвилюють». «Новояз» – за Оруеллом Джорджем. «підростаюче покоління» - це вже покоління, покоління молодих, покоління школярів. Згодом це покоління перейде до покоління людей старшого за них віку. «Поспілкуватись зі священиком» - калька з російської «пообщаться». Це те саме, що - «ушов і калітку за собою не закрив». А було сказати українською – «Молоді люди мали можливість почути думки священика та поставити йому свої запитання». Бо якщо свої, то значить про те, що цікавить їх.
04 Жовтня 2017, 16:35
А чого він вас муляє, той Крат? Що спільного з візитом священника до школи це має? Крат фронтовик, але школами його не водили, оскільки до гутарки не був такий придатний як інші, про яких згадує Камінь. Героєм праці була його сусідка Градобоєва, авторка незабутнього місцевого квасу, що продукував місцевий консервний завод...<br/>Варто дослухатися до Читача, оскільки він піднімає світоглядні та ментальні речі, позаяк священник йде до школи переважно з метою прозелетиму, а мав би, принаймні, переслідувати екуменічу. Цитуючи Оруелла, коментатор підштовхує нас, бо діти ще того не розуміють, до інших світоглядних проблем, порушених у книзі Нобелівського лауреата &quot;Поневолений розум&quot;. Ось такі речі повинні читати вчителі, керівники шкіл і освітніх галузей, аби наші діти були хоча б трішки готовими до нових викликів часу та гібридного захоплення українських душ та електорату...
04 Жовтня 2017, 16:36
слід читати &quot;прозелетизму&quot;, не того ґудзічка натиснув ))
04 Жовтня 2017, 19:50
Розумієте,-пане Хрін, я не паплюжу пам&quot;ять про туземну номенклатуру і ти більше їй не заздрю. В юному віці залишив Камінь, тому знайомий лише вибірково з екскомандирами місцевої промисловості. Для мене було відкриття (чесне слово), що у Камені були Герої Соціалістичної праці. Дякую за інформацію. А квас пам&quot;ятаю. Продавали в півлітрівках, а влітку з діжки (одна й та сама жінка багато років).
04 Жовтня 2017, 20:09
Щодо даного факту, то сімейство священників проявляє активність в конкурентному середовищі, вдало використовує потенціал сугестивної психології, дає приклади правильного управління колективами людей.
04 Жовтня 2017, 21:06
Цікаво чи продовжать вчителі запрошувати служителів баптистів, п'ятидесятників, євангелістів, свідків Єгови, священиків УПЦ КП, УГКЦ, РКЦ, щоб підвищити в учнів рівень літературних знань, адже вище названі деномінації однозначно користуються одним і тим самим джерелом - Біблією.
04 Жовтня 2017, 21:27
Та не мала Білоцерківська зірки Героя, хіба вже геть мені пам'ять зраджує. Вона була фронтовиком, мала нагороди, це Камінь має якусь інсайдерську інфу щодо геройства цієї в цілому нормальної та людяної пані.
04 Жовтня 2017, 22:10
Білоцерківська,-Царство їй Небесне, мала орден і медалі. Декілька разів за її життя побічно не перетинався з нею.
04 Жовтня 2017, 22:11
там без &quot;не&quot;
04 Жовтня 2017, 22:13
А квас продавала ніби як Палаткіна
05 Жовтня 2017, 00:20
Щодо героїв соціалістичної праці то це образно кажучи про всіх охочих добре попрацювати у межах радянської системи але щодо Білоцерківської то це не брехня, поки ще маю пам&quot;ять й у тринадцятилітньому віці бачив на ЇЇ грудях зірку героя. Крім того у ті дні Нам малечі давали потримати ЇЇ (зірку) на руках. Потім Вона була у Нас крім того класним керівником два роки й до цього часу згадуємо з теплотою ЇЇ педагогічні навики оскільки Ми ЇЇ любили як свою матір і Вона Нас теж тому сьогоднішній репортаж про інших &quot;героїв&quot; якось не кладеться з тим, чого бачив раніше у Підцир&quot;їській школі зокрема ось і все.
05 Жовтня 2017, 01:40
Зірка Героя і Орден &quot;Красной Звезды&quot;, яким нагородили більше 3 млн. громадян у Союзі, пане писаре, це різні речі...
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром