Тоболівська сільська рада може ініціювати утворення ОТГ із центром у Тоболах

05 Жовтня 2017, 08:15
5575

Таку думку висловили депутати Тоболівської сільської ради вчора, 4 жовтня, на черговій сесії.

Участь у роботі цієї сесії взяла і заступник голови райдержадміністрації Інна Бігун, – повідомляє сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації..

Перед початком засідання Інна Віталіївна поспілкувалася з сільським головою Наталією Балик задля ознайомлення та вивчення стану справ й проблем тамтешньої громади. 

З-поміж питань, які розглянув депутатський корпус на засіданні, обговорили актуальне – об’єднання територіальних громад. Відтак, третина депутатів зійшлись на думці, що ініціюватимуть утворення ОТГ із центром у селі Тоболи, а відповідні пропозиції пропонують надіслати сусіднім населеним пунктам: Оленине, Боровне, Нові Червища.

Заступник голови райдержадміністрації акцентувала на важливості проведення територіальної реформи, наголосивши про посилення ролі органів місцевого самоврядування в управлінні справами громад.

– Звичайно, є певні труднощі, які неминучі в результаті об’єднання, однак є більше переваг у даному процесі. А це, в першу чергу, додаткові фінансові перспективи, які від­криваються перед тими громадами, котрі вирішили об’єднатися, – резюмувала Інна Бігун.

Коментарі
05 Жовтня 2017, 11:59
А не пізно вєлікая юрістка почала активізуватися?
05 Жовтня 2017, 12:07
Звичайно це їхні справи, можливо це й краще у тій проблемі з Новими Червищами але у такому разі Полиці, Старі Червища, Іваномисль та деякі ще можуть об"єднатися відповідно до плану, а це однозначно плюс додатковий ОТГ на території району. Потім про додаткові фінансові перспективи вже ніхто не говорить оскільки процес затягнеться й про додаткові фінансові можливості ніхто й незгадає.
08 Жовтня 2017, 11:37
"А не пізно вєлікая юрістка почала активізуватися?" - як тільки громади справді об'єднаються і утворять ОТГ , таким "юрісткам" і "палітікам" як вона , не буде в цих громадах місця..
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром