Хворих Камінь-Каширщини з діагнозом інсульт лікуватимуть за сучасними технологіями

05 Жовтня 2017, 09:07
2080

Управління охорони здоров’я ОДА підтримує ініціативу КЗ «ВОЦЕМДМК» та Ковельського ТМО щодо госпіталізації хворих з інсультами з Старовижівського, Камінь-Каширського, Турійського, Любомльського, Любешівського, Шацького, Ратнівського районів у Ковельську лікарню для проведення невідкладної тромболітичної терапії хворим з ішемічними інсультами.

Про це йдеться на сторінці Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Facebook.

Ковельське ТМО має в наявності комп’ютерний томограф, який дає можливість в ургентному порядку точно встановити причину інсульту: крововилив чи тромб. Лише у випадку «свіжого» тромбу в судинах головного мозку проводиться невідкладна тромболітична терапія препаратом «Актилізе». Якщо цю лікувальну процедуру вдасться провести в найближчі 1-2 години після виникнення тромбу – хворий не буде мати жодних наслідків інсульту та уникне інвалідності.

В даний момент відповідальні працівники Управління охорони здоров’я ОДА, КЗ «ВОЦЕМДМК» та Ковельського ТМО розробляють нормативно-правову базу щодо організації системної роботи медиків ВОЦЕМДМК та Ковельського ТМО та інших лікувальних закладів області від початку захворювання до проведення тромболітичної терапії інсульту та реабілітації таких хворих.

Успішне втілення цього задуму забезпечить найсучасніше лікування хворих з ішемічними інсультами і позбавить їх важких наслідків цього грізного захворювання.

 
 
Коментарі
05 Жовтня 2017, 12:55
"Якщо цю лікувальну процедуру вдасться провести в найближчі 1-2 години після виникнення тромбу – хворий не буде мати жодних наслідків інсульту та уникне інвалідності.": це напевно просто знущання якесь якщо врахувати той період часу коли первинний діагноз ставиться в місцевих лікувальних установах з урахуванням що дорога до Них це приблизно від 65км до 35км., потім час витрачений на діагноз у місцевій лікарні, потім час витрачений дорогою на підвіз до Ковеля, а це знову таки від 65км. до 125 км. Питається скільки часу залишається хворим для спасіння душі та здоров"я? Скажімо так хвилин 10-20 але якщо врахувати ту ситуацію коли хворий їде по тих дорогах які маємо сьогодні то у Нашому випадку ні душі ні здоров"я не залишається. Для чого мутити народ говорячи про те, що Ковель зможе комусь там допомогти. Слід реально дивитися на речі. Реальність у Нас така, що вчора був прийнятий Закон який відтерміновує районам із Чорнобильською припискою ще на п"ять років отримання пенсії плюс не вдала медична реформа , а отже маємо на виході геноцид власного народу оскільки такої наруги не витримує людське тіло тому матимо збільшення смертості в геометричній прогресії.
06 Жовтня 2017, 16:59
Любі мої не тратьте сил і везіть таких відразу до Церкви, а перед тим до Клайна не забудьте заїхати.<br/>Всіх Вас Люблю
06 Жовтня 2017, 22:30
І Клайну гешефт, і аптекаркам?
07 Жовтня 2017, 04:07
Сюпрунихо муляна, щоб тобі кисло було від такої любові))) ач, як шкодує сили любих, всіх вперед ногами просить везти))
07 Жовтня 2017, 12:24
Старих та немічних слід умертвити щоб справдилося як в святому письмі; сорок років народ ізраїльський ходив пустелею поки усі не повмирали які виходили з Єгипетського рабства. Так буде і з Українцями повмирають старі та немічні вірніше кажучи приймуть медичну реформу та таким способом умертвлять те покоління яке виходило з російського рабства аж потім молоді стануть біля керма влади української держави. Але чи пробачать Їм кості їхніх предків?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39