Школи в Оленине не будуватимуть, доки не збудують в Осівцях

06 Жовтня 2017, 10:12
4445

В ОДА розглянули депутатський запит Анатолія Філюка щодо будівництва загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Оленине Камінь-Каширського району. 

Про це інформує прес-служба Волинської облради.

"Рішення про будівництво цього загальноосвітнього закладу було прийнято в 2013 році, так як були складені акти про аварійний стан старих корпусів цієї школи і неможливість проведення їх капітального ремонту. Відділом освіти Камінь-Каширської районної державної адміністрації було виготовлено проектно-кошторисну документацію та проведено її державну експертизу (вартістю 18045,843тис. грн.), прийнято рішення та уповноважено вести будівництво управління капітального будівництва Волинської обласної державної адміністрації. В цьому ж році розпочалося будівництво підрядною організацією «Житлобуд-2».

В селі Оленине 94 дитини дошкільного віку, в школі навчається у дві зміни 146 учнів. Ще ЗО дітей доїжджають на навчання у сусідні села. Батьки власними силами здійснювали будівництво одного із старих корпусів школи. Приміщення корпусу молодших класів інтенсивно руйнюється, майстерня - із тріщинами у стінах, їдальня у пристосованому приміщенні",- пише депутат у запиті, який підтримали більшість колег на сесії.

В ОДА підтвердили, що на початок нового 2017-2018 навчального року в загальноосвітній школі І-ІІ ступенів с.Оленине було 145 учнів. 

"Крім того, 12 учнів 11 класу буде довозитися в загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів с. Житнівка (введена в експлуатацію в 2015 році, потужністю 154 учнівських місць) та 13 учнів 10 класу - в загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів с. Боровне.

Навчання в школі с.Оленине проводиться в дві зміни. Для поліпшення умов навчання дітей у 2015-2016 роках добудовано 5 класних кімнат, учительську та санвузли", - йдеться у відповіді ОДА на запит.

Посадовці також повідомляють, що проектно-кошторисна документація, виготовлена в 2013 році, потребує корекції в питаннях кількості класних кімнат та їх площах. "Задана в документації проектна потужність навчального закладу 220 учнівських місць не відповідає нормативам по експлуатації приміщень.

Питання щодо виділення коштів для будівництва вищезазначеного об’єкта доцільно розглядати за умови наявної скоригованої у діючі ціни проектно-кошторисної документації.

Разом з цим повідомляємо, що у План заходів на 2015-2017 роки з реалізації Стратегії розвитку Волинської області, затвердженої рішенням обласної ради від 10.03.2016 № 3/20, включена згадана школа.

Також повідомляємо, що в Камінь-Каширському районі здійснюється будівництво школи І-ІІІ ступенів в с.Осівці на 220 учнівських місць, вартість будівництва якої становить 54089,138 тис. гривень. На початок 2017 року залишкова вартість будівництва становила 49089,324 тис. гривень. Роботи тривають.

На 2017 рік на будівництво зазначеної школи виділені кошти з державного та районних бюджетів у сумі 17691,005 тис. гривень. Отже, на початок 2018 року загальна сума необхідних коштів на будівництво школи в с. Осівці ще становитиме 31398,319 тис. гривень. 

В додаток інформуємо, що на адресу облдержадміністрації надійшло ряд звернень від народного депутата України Констанкевич І.М. з проханням розпочати будівництво шкіл в с.Башлики Ківерцівського району, с.Оленино Камінь-Каширського району та інших населелених пунктах області. 

Але позиція обласної державної адміністрації - не створювати довгобудів, а добудовувати уже розпочаті об’єкти. Наразі в області здійснюється будівництво трьох важливих інфраструктурних об’єктів в с.Любохини Старовижівського району, с.Вербка Ковельського та с.Осівці Камінь-Каширського районів.

З огляду на вищевикладене, враховуючи значний обсяг необхідних коштів, з метою недопущення збільшення кількості об’єктів незавершеного будівництва, концентрації бюджетних коштів на пріоритетних для громади об’єктів вважаємо за доцільне завершити спочатку будівництво школи в с.Осівці, і лише після цього розпочати будівництво школи в с.Оленине", - заявляють в ОДА. Лист підписав голова ОДА Володимир Гунчик.

Коментарі
07 Жовтня 2017, 21:45
Скоро 15 жовтня - останній дзвоник у Стобихівській школі - виходячи з цієї статті...<br/>Вражаючі цифри: &quot;Відділом освіти Камінь-Каширської районної державної адміністрації було виготовлено проектно-кошторисну документацію та проведено її державну експертизу (вартістю 18045,843тис. грн.)&quot;. Стус паперів ціною 20 лимонів... жах! А школа ще не будується і їх повторно потрібно буде адаптувати до нинішніх цін і кишень можновладців... <br/>Кому на Руси жить хорошо?
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024