Обізнаність є найкращим захистом: безробітним камінь-каширцям розповіли, як не стати жертвами торгівлі людьми

08 Жовтня 2017, 11:00
1505

У Камінь-Каширському районному центрі зайнятості відбувся семінар для безробітних на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».

Захід проведено за участю спеціалістів центру зайнятості та фахівця із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Володимира Приведенця, – повідомляє Камінь-Каширський районний центр зайнятості.
Багато українських громадян отримують пропозиції працювати або навчатись за кордоном. На жаль, деякі співвітчизники стають жертвами работоргівлі. Тому на семінарі акцентовано увагу присутніх на основних ризиках нелегальної трудової міграції, надано поради, як не стати жертвами торгівлі людьми.

Виїжджаючи за кордон, треба обов’язково подбати про власну безпеку: нікому не довіряти свій паспорт, залишити вдома детальну інформацію про майбутнє місце перебування, дізнатися номери телефонів українських посольств та консульських представництв, знати хоча б елементарні слова іноземної мови. Підписання контракту є обов’язковою умовою працевлаштування за кордоном. 

На семінарі безробітних ознайомлено з можливостями легального працевлаштування в Україні і за кордоном, умовами укладання та розірвання трудового договору. Обізнаність і інформованість кожного громадянина є найкращим захистом від незаконних дій шахраїв.

 


 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром