На Камінь-Каширщині тварин вакцинуватимуть від сказу з літаків

11 Жовтня 2017, 16:11
3586

По всій Волинській області проводять пероральну вакцинацію тварин від сказу, розкидаючи ліки з літаків.

Про це йдеться на сайті Управління держспоживслужби України у Волинській області.

З метою реалізації положень міжнародних угод між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерством сільського господарства і розвитку села Республіки Польща щодо виконання програми боротьби зі сказом на території України починаючи з 2013 року в області проводиться пероральна вакцинація диких м’ясоїдних тварин. До 2016 року ця робота проводилась на території 10 районів області за винятком Камінь-Каширського, Ківерцівського, Луцького, Любешівського, Маневицького та Рожищенського районів. Починаючи з 2016 року пероральна вакцинація проводиться на території всієї області.

В поточному році кампанія по пероральній вакцинації м’ясоїдних тварин розпочата з 1 жовтня і триватиме орієнтовно (в залежності від погодних умов) до 15 жовтня. Робота проводиться з використанням авіатранспорту, який обладнаний системою GPS і системою рівномірної реєстрації викидів вакцини. Польоти відбуваються по визначених паралельних лініях, а відстань між лініями перельотів не перевищує 1 км.

Станом на 10 жовтня проведено 85% запланованих робіт.

В кожному районі визначено контрольну зону, територією 1 км², на якій приманки, в кількості 25 штук, розкладаються вручну. На 4, 8, 15 день проводиться контроль за її споживанням.

Через місяць після вакцинації м’ясоїдних тварин проти сказу буде проведено відстріл лисиць із розрахунку 4 голови на 100 км² буферної зони.

Спеціалістами ветеринарної медицини у добутих лисиць буде відбиратися патматеріал для лабораторного дослідження у Державному науково-дослідному інституті лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи і Державному науково-контрольному інституті біотехнологій і штамів мікроорганізмів.

 

 

Коментарі
12 Жовтня 2017, 16:52
Десь Камінь завіявся, нема кому й цінну пораду надати антисказистам! ))
14 Грудня 2017, 21:41
Після вакцинациї в с.Видерта всі лисиці подохли. Вони їх травлять а не вакцинують. Я сам 4 штуки бачив лежали як кукурузник полетав.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024