У Камені-Каширському навчали, як людям не стати товаром

20 Жовтня 2017, 10:12
1884

Для відвідувачів Камінь-Каширського районного центру зайнятості провели інформаційний семінар на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».

Захід відбувся за участю профорієнтатора центру зайнятості Валентини Козік, фахівця із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Володимира Приведенця та фахівця Камінь-Каширського бюро безоплатної правової допомоги Едуарда Гречка, ‒ повідомляють у РЦЗ.

Про ризики нелегальної трудової міграції розповів Володимир Приведенець. Він наголосив, що при виїзді за кордон треба дотримуватись певних правил: нікому не довіряти свої документи, в тому числі паспорт, при працевлаштуванні необхідно укласти контракт зрозумілою мовою, дізнатися номери телефонів українських посольств та консульських представництв, знати хоча б елементарні слова іноземної мови, залишити вдома детальну інформацію про майбутнє місце перебування.

Про можливості та переваги легального працевлаштування в Україні і за кордоном поінформувала Валентина Козік. Саме в нелегальній зайнятості найбільше проявляються шахрайські форми працевлаштування і такі його види, як торгівля та економічна експлуатація.

З умовами укладання та розірвання трудового договору, контракту, цивільно-правової угоди ознайомив Едуард Гречко. Він переконав присутніх, що легальне оформлення трудових відносин є найкращим захистом від незаконних дій злочинців та шахраїв на ринку праці.

Насамкінець присутні переглянули відеоматеріали, які підтвердили все сказане щодо наслідків нелегальної трудової міграції.

Коментарі
20 Жовтня 2017, 18:38
"дізнатися номери телефонів українських посольств та консульських представництв,": незнаю як при перетині Польської таможні але при перетині Білоруської або Російської у свій час я завжди отримував СМС на свій телефон номер Українського посольства та нагадування про українське посольство яке розташоване там то і там. Очевидно це було пов"язано із цим самим і завжди було тепло від згадки про те що Моя держава турбується про мене (Нас) хоч в такий спосіб.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром