Як використовуються кошти субвенції, обговорили у Камені-Каширському

20 Жовтня 2017, 17:12
1440

Сьогодні, 20 жовтня, голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук спільно з головою районної ради Віктором Сусом провів робочу нараду із сільськими головами краю.

На порядок денний виносилися такі питання, як хід використання коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток регіону, а також перспективи виконання місцевих бюджетів у 2017 році.  Доповідали: начальник управління регіонального розвитку та інвестицій райдержадміністрації Олександр Нікітчук, начальник управління фінансів райдержадміністрації Валерій Бортнійчук, начальник Камінь-Каширського відділення Ковельської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області Ірина Платонова, – повідомляють у прес-службі РДА.

– Станом на сьогодні з державного бюджету на рахунки розпорядників отримано коштів на суму в понад 4,9 млн гривень з державного бюджету, – звітуючи по першому питанню, зазначив Олександр Нікітчук. – В даний час розпорядниками коштів проводиться робота щодо оновлення проектно-кошторисної документації, здійснюється проведення відповідних тендерних процедур, укладання договір з підрядниками. Робіт же виконано на суму трохи більше ніж 1,8 млн гривень.

Свої консультації стосовно формування місцевих бюджетів присутнім у залі керівникам громад надав Валерій Бортнійчук:

– Ми повинні визначити ті основні завдання, які сьогодні спроможні виконати. Нам слід опиратися на наявні в районі можливості та ресурси, що дозволять втілити в життя корисні для громад ідеї.

Ряд важливих питань, такі як оподаткування земельних ресурсів громадян від фізичних осіб та сплата податків за нерухомість в ході наради підняла Ірина Платонова:

– Приємно, що сьогодні деякі сільські ради ведуть системну роботу по наповненню місцевих бюджетів. Однак в окремих населених пунктах вона не доведена до логічного завершення. Вчергове звертаюсь до очільників сільських рад: звірте списки боржників. Вони мають співпадати з іменами в нашій базі. Це ж ваші кошти, які в подальшому підуть на розвиток громад.

Підбиваючи підсумки наради, Валерій Дунайчук зазначив:

– Всі проблемні питання ми повинні вирішувати оперативно. 2017 рік завершується і саме результати проведеної протягом нього роботи стануть фундаментом для нових проектів в наступному бюджетному 2018 році. Ми повинні посилити виконання тих завдань, які в майбутньому можуть гальмувати процес соціально-економічного розвитку району та впровадженню в життя відповідних реформ. А тому я сподіваюсь на максимальну всебічну співпрацю громад з райдержадміністрацією, районною радою та державною фіскальною службою.

Коментарі
20 Жовтня 2017, 21:39
"проводиться робота щодо оновлення проектно-кошторисної документації, здійснюється проведення відповідних тендерних процедур, укладання договір з підрядниками. Робіт же виконано на суму трохи більше ніж 1,8 млн гривень.": про те пан Дунайчук раніше у розмовах з паном Гунчиком зазначав, що усі кошти будуть до кінця року реалізовані але ось вже десятий місяць залишається 2 місяці до кінця року і тільки 36% реалізації . Знов неув"язочка.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром