Народні депутати від «Батьківщини» не голосували за так звану медичну реформу

20 Жовтня 2017, 18:03
1615

Законопроект, який у сесій залі Верховної Ради протягнула провладна більшість, робить недоступними медичні послуги для більшості українських громадян. Реформа системи охорони здоров’я запроваджує співфінансування медичних послуг, зокрема оплата операцій для хворих може коштувати від 20 до 100 тисяч гривень. Людям, доведеним до зубожіння, така вартість не по кишені.

«Безліч сільських ФАПів, маленьких лікарень, стаціонарів, профільних закладів залишаться без фінансування, тому що грошей просто не вистачить. А без коштів вони зникнуть із карти України. Спочатку зникне сільська мережа лікувальних закладів, на вулиці опиняться люди, які працюють лікарями, медичними працівниками», – прокоментувала лідер фракції «Батьківщини» в парламенті Юлія Тимошенко.

Головна мета провладної медреформи – забрати в усіх громад понад 100 мільярдів гривень та сконцентрувати їх в руках корупційної Національної служби здоров’я, на утримання якої в проекті держбюджету-2018 вже закладено 200 мільйонів гривень. Ця структура на власний розсуд із запізненням на 2 – 6 місяців розподілятиме кошти між медичними закладами та сімейними лікарями. В сільській місцевості та малих містах це призведе до закриття ФАПів, поліклінік та лікарень.

Всупереч Конституції, а саме статті 49, запроваджується платна медицина. В Україні більш як 60% людей живуть за межею бідності. Вони просто не зможуть заплатити за лікування. Знищується служба «швидкої медичної допомоги». Хворих без супроводу лікаря просто будуть везти до лікарень, а там, якщо є в нього гроші, тебе вилікують. Якщо немає, то помирай.

«Необхідність проведення медичної реформи вже давно назріла в суспільстві, але без реального фінансового підкріплення змінити нічого не вдасться. Критичний стан медицини в Україні вимагає комплексного підходу, яким буде передбачено як належне фінансування галузі на всіх рівнях, так і відповідний розвиток логістичної інфраструктури, будівництво нових доріг та інші необхідні перетворення. Це не має бути просто чергова псевдореформа», – вважає народний депутат України (фракція «Батьківщина») Сергій Євтушок.

Коментарі
20 Жовтня 2017, 22:00
"відповідний розвиток логістичної інфраструктури, будівництво нових доріг та інші необхідні перетворення":це те саме як у свій час Нам пхали казки про комунізм так і сьогодні про нову реформу медичної галузі. Завтра усі встануть і побачать нові дороги і нову логістичну інфраструктуру але нехай про те усі літні люди повмирають. Потім більше того вже сорокорічні та тридцятирічні скоріше всього що не зможуть зреалізувати своє право на медичну допомогу оскільки у цьому віці як правило усі кошти йдуть на будівництіо житла, підтримку дітей. Для себе таким чином нічого не залишається. Тому скоріше всього що реформа "неправильна" краще була б та форма коли була страхова медицина оскільки ніхто для себе як правило не відкладає кошти для майбутнього акумулювання фінансів для того щоб потім підлікуватися. Одним словом вона може "запрацювати" тільки десь через десять-п"ятнадцять років якщо взагалі в державі будуть громадяни які зможуть собі відкладати на медицину. Ми забуваємо як завжди, що Ми живемо в державі а не в ліберальному суспільстві яким усе усім до лампочки, а потім ходять з простягнутою рукою. Сьогодні я підтримую "Свободу" з їхнім орієнтиром на державу.
20 Жовтня 2017, 22:57
Ото дивіться. Юля – «Батьківщина» - проти мед реформи. Опаблок – проти медреформи, Констанкевич – УКРОП – проти мед реформи. Який висновок? Реформа нормальна і правильна.
21 Жовтня 2017, 01:25
Сьгодні на майдані Соболев сказав дуже розумну річ:&quot;Більшість тих українців, які хотіли відсидітись, по хатам, думаючи що хтось для них здобуде свободу та незалежність, через десять років помирали в страшних муках від штучного голоду разом зі своїми сімями.&quot;<br/>Прозріння до Вас прийде пізніше, для тих кому 45, 50, 55 років коли будите помирати під забором, бо песії Вам не бачити як своїх вух, або сидітимите на шиї своїх дітей.<br/>Тим кому зруйнували бізнес, або рейдернули, не дійшло, тарифи та ціни теж не доходить, банках заощадження пропали і знову не торкнуло.<br/>Чекаемо далі... Не переживайте, наступні дії влади будуть не менш цікавими, раз тепите, терпіть.
21 Жовтня 2017, 01:54
Щось Каміне у вас з мовою. Вся в дефектах: «песії», «сімями», «тепите», До чого тут Соболєв? Ви ж не його, а свою Юлію цитуєте. Юля Соболєв істерик, дуркує собі під чужу дудку. Всі ці жахи, які він, вона, воно пророкують розпочались в Україні в першій половині 90-х минулого сторіччя. З 50-ти мільйонів лишилось, в кращому випадку 35. І не без участі Тимошенко, Ющенка – послідовників Кучми та натхненників Януковича.
21 Жовтня 2017, 14:03
&quot;І не без участі Тимошенко, Ющенка – послідовників Кучми та натхненників Януковича.&quot;: якщо Ви маєте такий висновок то певно, що слід добавити й сьогоднішнього фігуранта на президентському кріслі оскільки раніше Ви не дали нікому із того числа навіть надії на інше. Потім теперішній президент як відомо усім є також у минулому засновником партії &quot;регіонів&quot; навіть дав орден судді Київського апеляційного суду який засудив:&quot; Як відомо, у 1983-1984 роках суд під головуванням тодішнього заступника голови Київського міського суду Григорія Івановича Зубця розглядав справу і засудив важко хворого дисидента Валерія Марченка до 10 років таборів особливого режиму і 5 років заслання.&quot;, а отже що він є також послідовником минулих, а тому бачите пан Соболєв очевидно що має рацію коли говорить про те, що не слід терпіти й Цих, а отже таким чином справджуються і Ваші слова про те, що як почалося так продовжується аж до сьогоднішнього дня. Просто слід не тільки гріти своє місце у так званому білому домі або де-інде приблизно такого гатунку оскільки такий висновок скоріше що всього звідти але й інколи дивитися навколо як живуть люди.
21 Жовтня 2017, 20:54
Значит хорошие сапоги - надо брать!
22 Жовтня 2017, 00:40
Кінець світу мав наступити, як вводили мінімалку 3200 грн. Наш рідний УКРОП та нардеп цієї патріотичної партії через це не голосували за цей закон. І де кінець світу? Чи почав текти Цир у зворотній бік? Вчителі нарешті почали отримувати гідну зарплату, у багатьох організаціях, фірмах зменшилось лівих працівників, дещо зменшилось виплати у конвертах і т.п. Те ж саме буде з медреформою. Нині бюджет оплачує/фінансує приміщення, ліжкомісця і т.п., у великих містах майже кожне більш-менш солідне відомство має свою медицину: залізниця, прикордонники, СБУ, ЗСУ, всілякі Феофанії та інші спецмедзаклади потребують тьму коштів з бюджету. Де для них всіх набратись, коли й більшість регіонів є дотаційними. А лікарі прицьому фактично заробляють собі самі, одержуючи майже легалізовану подяку у кишеню без податків. Окремі хірурги-онкологи, нейро-, кардіохірурги, акушери та деякі інші категорії лікарів у великих містах за операційний день отримують з хворих 300-1000 $ без оподаткування та офіційної відповідальності за результати своєї роботи. Такої платні не мають провідні лікарі світу у найкращих клініках. У той же час наші перці в Україні не лікуються, вони їдуть в закордонні клініки, де отримують кваліфіковану допомогу за менші гроші. Так, в процесі перемін буде не просто, особливо бідним людям. Вигідніше буде не хворіти, але назвати це геноцидом, як каже Юля чи Богомолець, котра від свого тата і через його авторитет утримує у києві десятки лікарняних приміщень практично за державний кошт, це є популізм і профанація. Вчитайтесь у суть цієї реформи і ви зрозумієте її значення у процесі зміни суспільних відносин до світової практики. Радянський Союз помер і скільки б ми його не бальзамували, як Ілліча у Мавзолеї, руцьою нам він вже не помахає, хіба нагадає про себе своїми вихованцями та послідовниками...
22 Жовтня 2017, 01:48
А хто така тимошенко ? І що залежить від того, голосувала її секта за щось чи не голосувала ???
22 Жовтня 2017, 16:40
Тимошенко – це бородавка на видному місці, а члени її секти – прищики на задньому місці українського суспільства. Все через тривале сидіння та малорухливість. Піде в країні рух, прищики зійдуть, бородавки повідпадають. Навіть така «високоосвічена», як Констанкевич. Наявність прищів та іншого є свідченням нашої недуги. Треба лікуватись і радикально лікуватись.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024