Дунайчук закликав активніше освоювати спрямовані в район кошти із державного бюджету

23 Жовтня 2017, 15:50
1537

Не так багато часу залишилося до початку нового бюджетного року, а тому фінансові питання наразі найбільш обговорювані й саме на них під час робочих нарад акцентує увагу районне керівництво.

Про це повідомляє сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Сьогодні, 23 жовтня, під час апаратної наради в голови райдержадміністрації Валерія Дунайчука йшлося про використання коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток району.

Начальник управління регіонального розвитку та інвестицій райдержадміністрації Олександр Нікітчук зазначив, що на поточний рік із державного бюджету передбачені кошти в сумі 6 млн 448 тис. 200 грн., співфінансування з місцевих бюджетів складає 2 млн 872 тис. грн.

– Станом на сьогоднішній день на реєстраційні рахунки розпорядників коштів із державного бюджету спрямовано 4 млн 921 тис. 200 грн. Проведення касових видатків становить 1 млн 721 тис. 786 грн. Відповідні роботи виконані на загальну суму 1 млн 842 тис. 986 грн., – зазначив Олександр Лук’янович. – Стовідсоткове освоєння коштів здійснено Заліською, Нуйнівською сільськими радами та відділом культури райдержадміністрації. Часткове проведення касових видатків забезпечили Добренська, Черченська сільські ради, відділ освіти райдержадміністрації та центральна районна лікарня. Відсутні касові видатки по Раковоліській, Олениненській, Бузаківській, Грудківській, Видричівській, Сошичненській, Ворокомлівській, Тоболівській, Піщанській, Пнівненській, Полицівській та Стобихівській сільських радах.

Враховуючи вищезазначене, керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук звернувся до головних розпорядників коштів:

– Активізовуйте роботу, адже залишилося усього два місяці на освоєння коштів. Якщо до кінця цього терміну ви не спрацюєте в даному напрямку, то гроші повернуться до державного бюджету.

 

 

Коментарі
23 Жовтня 2017, 22:46
"на поточний рік із державного бюджету передбачені кошти в сумі 6 млн 448 тис. 200 грн.,": здається це саме ті кошти які були отримані через активну діяльність Нашого депутата Констанкевич:" Завдяки народному депутату 23 виборчий округ отримав понад 27 мільйонів гривень із фонду соціально-економічного розвитку." та які у свій час могли й не прийти через те, що очільник області говорив, що кошти мають йти передусім на завершення довгобудів. Але чому ці кошти про які давно вже говорять попали саме зараз але про яких давно вже говорять, принаймі вже з літа. Відповідь проста тому, що це останній квартал року і тому вони могли прийти найпізніше це тільки зараз. Очевидно для того, щоб іншим разом сказати, що кошти народного депутата не освоєнні як доказ своїх власних амбіцій. Про те очевидно, що пан Дунайчук не володіє ситуацієї в зв"язку із тим, що:"Уряд підготував законопроект, який дає можливість використання коштів, які направлені на капітальні видатки і стратегічні проекти з переходом на наступний рік. Про це на «Годині запитань до Уряду» повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко."
23 Жовтня 2017, 23:04
Пан Камінь ретельно все моніторить. Залишається лише дивуватися, що він при цьому встигає насмажити пательню бараболі, нагодувати веприків та курей, загребти листя в саду та відвідати "Наш край".
24 Жовтня 2017, 00:36
Я не розумію,держава дає гроші , а вони не можуть їх використати.Яка причина? Мо нема на що вже витрачати?
24 Жовтня 2017, 01:10
"Мо нема на що вже витрачати?": у свій час коли люди вже дійсно не розуміли на що витрачати гроші то в цей час придумали таке, вони будуть перекривати дахи садочки та школи на металлочерепицю. Навіть прийняли программу яка до цього часу очевидно не закрита. Але ось вже забув у якому відомстві вона була прийнятта чи-то Облдержадміністрація чи-то Волиньрада. Скоріше всього що облдержадміністрацією оскільки Їм треба було показувати іншим що вони там працюють, мислять тобто.
24 Жовтня 2017, 01:28
справа в екології, бо хвилясті азбесто-цементні листи (шифер) містять волокна азбесту. доведено, що волокна азбесту збільшують ризик легеневих хвороб і раку зокрема. тому шифер у цивілізованих країнах не використовується.
24 Жовтня 2017, 02:00
Я починаю не любити тебе,Ізя.До чого тут шифер?????Чи ти за рахунок інших любиш показувати свої знання з різних галузей?Ще Камінь самоутверджується за допомогою цього сайту.І ти теж.Моє скромне прохання до вас обох говоріть по темі,а не про шифер і рослини на Озюрко. І я більше,як впевнена,що ви обоє тупонете при відповіді.Ну,давайте...
24 Жовтня 2017, 11:42
"Мо нема на що вже витрачати?"- то може їм не варто і давати бабло , раз вони не вміють вміло господарювати?Як ви думаєте ,панове -чиновники?
24 Жовтня 2017, 11:43
Чого ви до того шиферу вчепились? Маємо більшу небезпеку – «інтелект» районного губернатора. Людина явно не тямить на звичайних темах, що створює неповторні можливості розкрадати і з державного, і з місцевого бюджетів. Мабуть через це його тримають на посаді. Якщо Дунайчук є представником Гунчика у районі, а той представником Порошенка в області, тобто, якщо вони обоє є ланками, сходинками владної піраміди, то перш за все мали б сушити голову з питань розвитку в області, районі підприємництва – середнього та малого. Тобто з питань створення дієвих джерел наповнення бюджетів. Натомість маємо всі ознаки місцевого інфантилізму. За які кошти цей усміхнений збирається незабаром утримувати школи, медустанови, будувати дороги, водогони, каналізацію, підтримувати пенсіонерів??? Чи, як завжди, розраховує на «дарунки» Констанкевич. Але вона, як і УКРОП не вічна й на носі закони, за якими певна фіксована частина соціальних витрат в обов’язковому порядку буде переадресована місцевим громадам.
24 Жовтня 2017, 13:39
Тут проблема становлення кожної влади вірніше представників від влади. Кожний новий який приходить до керма влади старається у принципі повторити схеми які існували до цього оскільки як зазвичай рішення готуються заступниками або меншими клерками яким навіть не в коліно і не вголову чогось придумати своє рідне. Цього року я заходив до того самого Нікітчука, взагалі з пропозицією або почути його думку про влаштування сонячних батарей на школу №2 для того щоб проект під назвою "басейн" зрушив з місця. Як зазвичай зраділи новій людині але останнє слово у нього було таке, що мовляв я мушу сказати, розказати голові РДА через те що він мовляв господар становища. Тому у принципі таке становище скрізь в області коли мало-помалу якась ідея, рішення завжди проходить через плече голови РДА, а ті певно завжди через плече голови ОДА. Таким чином тормозиться уся робота з так званого розвитку територій. Тобто усі місцеві копіюють центральну владу від низу до верху і тому ніякого розвитку не може бути і не буде. Це просто інституційне і воно продовжується з року в рік, з кожним президентом. Ось тільки децентралізація у принципі може щось зрушити з місця цю ситуацію коли налагодженні процеси які тормозять розвиток ламаються й налагоджуються зовсім інші процеси які представниками президента на місцях не можуть контролювати й представниками нового покоління управлінців робляться спроби працювати по іншому. Тут справа навіть не в самій децентралізації, це не самоціль децентралізуватися. Це свого роду стрибок через предстаників президента нового покоління управлінців території які інколи показують чудеса розвитку. І тому у нас децентралізація тормозиться саме через те що представник адміністрації та його кантора разом з районою радою занадто контролюють процеси що навіть не знаходяться громадяни які бажали б щось на цьому місці організовувати. Навіть думка про те, що Вони щось тут можуть тут налагодити вже відсутня, а тому апелювати сьогодні до голів сільських рад до якоїсь там роботи, а тим більше до розвитку територій вже являться для них крамолою. Ось тільки голова Хотешівської сільської ради ще намагається щось робити але це пов"язується скоріше всього що він скоріше не має абстрактних мислень у тому що можна робити, а що не можна і в результаті цього виявляється що те що зроблено є новим і таким що треба. Я його знаю вже більше як 15 років й разом читали книгу:" Планування місцевого економічного розвитку теорія і практика" або принаймі я Йому давав її до прочитування більш як десять років тому (назад).))))
24 Жовтня 2017, 16:34
Видно що ви з ним разом книжки читали.
24 Жовтня 2017, 20:13
"Видно що ви з ним разом книжки читали": пропоную і Вам почитати, а крім того долучитися до Технічного університету який й розробив наприклад Комунальне підприємство "Етнопарк - Північна Турія" який підписали десь вісім сільських рад за сприянням того самого голови сільської ради с. Хотешів. Про те я розумію громадян котрі без активної роботи так як і до речі пан Дунайчук, думають просто буквально як в магазин пішли й купили наповнення бюджету, податки та платежі сипляться із рога изобілія як і Ви до речі, оскільки не розібравшися починаєте нервувати. Просто так нічого не буде слід працювати але Вони працюють так як вигідно своїй кишені. Не буває, наприклад ось це питання потім розглянемо, а це побачимо, а цей мені не подобається, невигідний, цей багато говорить і тому подібне. Приблизно така робота і в РДА. Працювати слід постійно та наполегливо й тоді появиться результат. Моя така думка, що пана Дунайчука підставили клерки яким не вигідно було займатися тими питаннями які слід було, роками вибудовувався механізм взаємозалежностей бізнесу та влади яку поламати в контруктивну сторону ой як тепер не легко. У цьому випадку між іншим сам бізнес повинен бути зацікавлений в розвитку краю оскільки тільки Його розвиток дасть можливість заробляти і не в той спосіб який зараз маємо - мінімізації податкових платежів, а в дійсній роботі усіх без винятку. Яка це робота це вже інша справа якщо почитаєте зрозумієте, те що я ВАм пропоную.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром