Суд зобов'язав Камінь-Каширську районну раду дати відповідь журналістові

25 Жовтня 2017, 09:07
2156

Камінь-Каширський районний суд Волинської області визнав неправомірними дії Камінь-Каширської районної ради, яка у відповіді на запит журналіста Нестора Ліпича повідомила, що запитувану інформацію можна знайти на сайті ради.

Про це повідомляє «Доступ до правди».

Суд зобов’язав раду надати журналістові відповідь протягом 5 робочих днів і відшкодувати судовий збір.  

Нагадаємо, запитувач просив надати інформацію про витрати на ремонт сесійної зали в адміністративному приміщенні Камінь-Каширської районної ради, на що конкретно було витрачено кошти та долучити до відповіді документи.

Натомість від райради він отримав лист із повідомленням, що відповіді він може знайти на веб-сайті http://kamin-radio.com.ua.

«Відповідачем не надано суду належних та допустимих доказів виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», а саме надання відповіді на запит позивача, оскільки лист, яким Камінь-Каширська районна рада повідомила запитувача, що відповіді він може знайти на веб-сайті http://kamin-radio.com.ua не є належною відповіддю на запит», - ідеться у постанові суду.

Як писав «Доступ», судовий збір у справі оплатила ініціатива «На суд за доступ».

Вірна, організаторка ініціативи, розповіла «Доступу», що тепер ці гроші буде повернено в загальний фонд і переспрямовано на іншу справу з доступу.

 

Коментарі
25 Жовтня 2017, 14:28
Бажано скинути весь судовий процес який має з"явитися на сайті судової адміністрації. Суд який виграв журналіст проти місцевої вдади ще вчора такого не можна було й допустити. Вітаю усіх не тільки журналіста але й краян з перемогою здорового глузду.
25 Жовтня 2017, 21:02
Варто привітати і суддю і весь районний суд із початком руху до принципів законності та справедливості. А також висловити сподівання, що судді цього суду, які роблять це через силу, всупереч своїм інстинктам, підуть до пенсії, до того як підуть ще далі.
25 Жовтня 2017, 21:29
А чому районна рада має звітувати перед кожною нікчемою ?
25 Жовтня 2017, 22:23
" Анонім" нікчема ти !!! Бовдур необразований . Люди мають право знати куди і на що тратять їхні гроші ...
25 Жовтня 2017, 23:07
Ось Юрист "грамотно та юридичними термінами" все і пояснив. Воістину, Бовдурів у нас ще доста. Як мінімум, два...
26 Жовтня 2017, 00:18
Для початку писати навчіться без помилок, добродії "Юристи" та "Журналісти"
26 Жовтня 2017, 00:20
Підтримую аноніма!" Дійсно коли б цей журналіст запитував інформацію і проводив розслідування та викривав схеми то хайби робив ті запити, а то як дурень з ступою грається у запити і нічого толкового не робить!
26 Жовтня 2017, 00:33
Правильно ти все написав, не слухай інших ... Це криси районної ради можуть виступати проти .. Суд підтримав значить так і має бути... Ато вже зажерлися, обдурюють, обкрадають людей як тільки можуть.... Життя бумеранг, рано чи пізно все ним повернеться .
26 Жовтня 2017, 00:36
Я теж підтримую юриста.
26 Жовтня 2017, 00:44
В нас більшість посадовців не грамотні. Не тільки писати, а говорити не вміють культурно і нічого працюють начальниками і на роботу дурнів за гроші беруть.А тут до простих людей чіпляються.. Спочатку на себе подивіться.. Не набридло бути підстилками?
26 Жовтня 2017, 00:47
Правда на всі 100%. Підтримую !
26 Жовтня 2017, 02:32
А шо там з тою вчителькою з Грудок,що девятикласника образила,сказавши;Я ТЕБЕ ТАК ДОВЕДУ ЩО ПОЇДЕШ ДО СВОГО БАТЬКА В АТО,<br/>Ви в курсі,народ,чого Решетовський її не сварить,бо вона його племінниця,а найголовніше вона ЖІНКА СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ.Тому статус їй дозволяє ображати дітей.<br/>Цікаві ті лебці,то штундів з озера виганяють то дітей в школі ображають.Де ви лебці розкажіть шо за діла у вас .
26 Жовтня 2017, 02:34
Наплодите дебілів, а потім скаржитесь, що їх &quot;ображають&quot;.
26 Жовтня 2017, 03:04
Я справжній, а 21/41 троль. неграмотні, у нас... Для початку будь-який, як пише троль, посадовець вчився в школі, потім 5 років вчився у ВНЗ, а вже потім приховані механізми привели його в маринарці у крісло посадовця. То пан троль обливає брудом когорту педагогів, які виплекали середню освіту та доцентів з професорами, які зліпили з учорашніх учнів мислячих мужів? Чи це все про ті таємничі механізми, які дають закріпитися дрібним чиновником на малій батьківщині, а не буи у фрустрації десь далеко?
26 Жовтня 2017, 03:20
Скажіть, а правда що Пась призначив свою жінку директором школи?? Цікаво хіба жінка і чоловік можуть працювати в одній галузі на керівній посаді?
26 Жовтня 2017, 03:25
Грицю гайда до педагогічного, 5 років серед дівчат покрутишся, станеш дипломованим педагогом, а тоді можна буде і з Пасем посперечатися на рівних.
26 Жовтня 2017, 12:53
Вельми плутано думки свої демонструєте. Навіть дипломати собі такого не дозволяють. А було сказати простіше – справа навіть не в школах та вчителях, що в них на життя собі заробляють, а в дозволеному хамстві, принципами якого чиновники керуються. Бо є закони. Зокрема, закон «Про інформацію», а ще закон «Про доступ до публічної інформації». Кожний громадянин, незалежно від своїх намірів, має право, на підставі цих законів, запитати про все у чиновника, окрім того, що за законом «Про державну таємницю» заборонено розголошувати. Кожний громадянин має законне право знати про всі дії чиновника, бо той живе коштом податків з громадян. Кожний громадянин має законне право знати про статки чиновника та членів його родини, аби переконатись чи не бере чиновник непередбаченого законом від людей та з державного або місцевого бюджету, що наповнюються податками громадян. Для цього є спеціальний сайт, який про це розповідає. А ще є сайт, який розповідає про рух коштів місцевих бюджетів та державних установ. Лише знання про справи державні та справи громадські роблять людину громадянином, бо громадянство, то є не лише наявність паспорту на підтвердження такого, а й участь у справах місцевих та справах державних. Не державою живе справжній громадянин, навіть з «чорнобильської» зони, натомість держава живе громадянами. Держава цивілізована – це громада.
26 Жовтня 2017, 13:48
&quot;а правда що Пась призначив свою жінку директором школи&quot;: ПАсь може рекомендувати призначити ЇЇ на посаду директора, це не заборонено. Призначає або надає згоду на призначення районна рада. Потім той же самий Пась пише наказ та укладає конктракт. Слух може йти про її призначення але це усім до одного місця оскільки з початку 18 року усі директори складуть повноваження в зв&quot;язку із складом нового Закону та призначення відбудеться за конкурсом. Хто виграє конкурс той і буде директором.
26 Жовтня 2017, 14:23
Якби люди обирали, то інша справа. А так зрозуміло як воно буде...
26 Жовтня 2017, 20:56
Невіглас Камінь в черговий раз судить про речі, в яких нічого не розуміє. Бо ніхто з директорів повноважень складати не буде, бо призначались вони безстроково. Конкурсний відбір буде, але лише на вакантні місця.
26 Жовтня 2017, 20:59
0953 не з вами ж дискусія була, а з тролем 777, то чому плутаєтеся під ногами? Троль 2144 сумнівається в розвинутості особистісних якостей деякої частини посадовців. Я ж його запитував, чи може він пояснити,як такі люди вибилися на посади? Що ж тут плутаного пане Ліпич?
26 Жовтня 2017, 23:55
Головною для директора є управлінська діяльність, наприклад,розробка системи управління охороною праці в школі. З історії нашого краю ми знаємо, що до середини 60-х років всі голови колгоспу (або майже всі) взагалі не мали ніякої професійної освіти, більшість і середньої освіти не мали. Проте сяк так ті колгоспи животіли, а вони інколи показували чудеса управлінської діяльності. Велика когорта посадовців була також з числа російських мігрантів, які також не мали освіти, або вивчилися нашвидкуруч у воєнне лихоліття, проте справно управляли поліщуками. Тому всякі емоційні судження щодо дружини Пася цілковитий абсурд. На виробництві більшість начальників трієчники-двієчники
27 Жовтня 2017, 00:27
Знайшов чим похвалитись!!! Не позорся і не пиши того в чому не розбираєшся. Мабуть і сам такий самий раз так захищаєш.. Країна процвітає лише тоді коли керівники освічені, чесні і справедливі.. А це про що ти тут пишеш, то неукам розказуй. Всі колгоспи тому і розпались, що керували такі самі.
27 Жовтня 2017, 00:32
Таке написав, що читати соромно .. Краще прибережи при собі свої думки, бо ти цілковитий дурень. Недаремно вся молодь за кордон виїзджаю, бо ж як послухаєш таких дураків, то розумієш що лише в цій країні може таке бути . Де ж в цивілізованій країні двоячники і трієчники керувати.. Чого ж вони можуть навчити.. Хіба що розкрадати що ще залишилось ..
27 Жовтня 2017, 00:41
Всі розумні і освічені люди звичайно засуджують Пася.. А на їхніх крис і зважати не потрібно.. Вони ж бояться що така лахва як зараз ним може закінчитись. Бардак такий розвели, роблять що хочуть...
27 Жовтня 2017, 01:09
Дурень - сам дурень можна так відповідати? Яке я та відношення до Пася? Ніякого! Де мною написано, що нетехнологічні механізми призначення посадовців то є фест? А ніде. Пригадав забудькуватим які управлінці у нас були за совка і не більше. А тепер по суті справи емоційні хлопи мені пояснять, хто жінка Пася, яка в неї освіта та де вона до цього часу працювала? Бо я ніц не знаю.
27 Жовтня 2017, 02:42
ну шо тут знати вона робела вчітилькую тай купела субі джипа....<br/>пухоже на казку золушкєєє......а то в рєалє так є ...<br/>а ше вона кончіла акадємію вчительок.я з єю вчєлася. я зараскє дірєкторка і вуна тожє.<br/>бо тре добрє вчєтися.Понятно?
27 Жовтня 2017, 02:51
&quot;кончіла акадємію вчительок&quot;-це не водний, чи політех, а педагогічний ВНЗ, тому формально фест. Щодо навчання, то в совку говорили: &quot;Хто на що вчився&quot;.
27 Жовтня 2017, 10:28
Агов! «Жіночки»! Тож мова тут не про Пася та його, а про те, що суд наступив на авторитет ради районного розміру. Було б цікаво почитати не 777-го, а найактивніших і найпрогресивніших районних депутатів. Наприклад Козіка, який представля в раді «найпрогресивнішу» партію, а за сумісництвом є вчителем, який кадри для країни штампує.
02 Грудня 2017, 10:31
Село і люди ти чо охерів,допридела чо ти лебців обіжаєш
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024