В Осівцях все ще планують збудувати школи в цьому році

01 Листопада 2017, 11:09
2324

Актуальним залишається питання освоєння коштів Державного бюджету, спрямованих на реалізацію інвестиційних проектів. Між іншим, невикористані фінансові ресурси вже наприкінці року можуть повернутися назад у казну. Саме про це говорили 31 жовтня під час наради у голови обласної державної адміністрації з питань соціально-економічного розвитку області.

Як повідомив в.о. начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Станіслав Наумчик, для реалізації 22 інвестиційних проектів за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку передбачено 148 млн 683 тис. грн. Всього в область надійшло 78,8 млн грн, зокрема у жовтні – 13,8 млн грн. Натомість касові видатки склали 36,8 млн грн, що становить 49 % від загальної суми надходжень, – пише Волинська правда.

Аби пришвидшити процес, облдержадміністрація звернулася до Кабінету Міністрів України із проханням наблизити фінансування наступних місяців. Однак виникає неприємна тенденція: одні проекти реалізують дуже швидко і фінансування не вистачає, інші ж – навпаки. Як результат – кошти залишаються на рахунку і наприкінці року вірогідно повернуться в Держбюджет. Тому виникає питання щодо перерозподілу коштів на інші об’єкти, але на це потрібен дозвіл Уряду.

Слід зазначити, що за кошти ДФРР у 2017 році планують збудувати акушерсько-гінекологічний корпус Волинського перинатального центру, школи у селах Осівці Камінь-Каширського району, Любохини Старовижівського району, у селі Вербка Ковельського району, спортмайданчики на території Рожищенської ДЮСШ, відремонтувати Іваничівську районну лікарню, провести реконструкцію Горохівської ЗОШ, стадіону «Дружба» та школи у смт Голоби, ДНЗ у селі Залісся Ковельського та Старосілля Маневицького районів тощо.

Що ж стосується субвенції із Державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку регіону, то тут склалася інша проблема. Зі слів начальника управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції облдержадміністрації Юрія Кресака, в цілому для фінансування 330 об’єктів передбачено 161 млн 979 тис. грн для. Станом на 27 жовтня 2017 року в область надійшли всі кошти. Однак фактично виконано робіт на суму 31 млн 187 тис. грн, тобто на 25,9 %.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024