Камінь-Каширський: держслужбовців навчали застосовувати дисциплінарні стягнення

03 Листопада 2017, 14:18
1442
Вчора, 2 листопада, у Камені-Каширському проходило навчання голів, секретарів, членів дисциплінарних комісій апаратів, структурних підрозділів райдержадміністрацій, окремих територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.
Участь у ньому взяли представники Камінь-Каширського, Любешівського, Маневицького, Ратнівського районів, – повідомляє сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.
Навчання відбувалося за програмою тематичного постійно діючого семінару «Законодавство у сфері державної служби».

Окрім того був проведений тематичний постійно діючий семінар «Законодавство у сфері служби в органах місцевого самоврядування» для посадових осіб місцевого самоврядування Камінь-Каширського району.

Відповідні заходи проводили фахівці Волинського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій спільно з міжрегіональним управлінням Національного агентства України з питань державної служби у Волинській та Рівненській областях.

Привітав поважних гостей голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук.

Із зазначеною вище аудиторією комунікували:

Людмила Куренчук – заступник директора – керівник навчально-організаційного відділу Волинського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій;

Олег Лавренчук – начальник міжрегіонального управління НАДС у Волинській та Рівненській областях;

Іван Саламан – головний спеціаліст-юрисконсульт міжрегіонального управління НАДС у Волинській та Рівненській областях;

Інна Міщук – начальник відділу правового забезпечення структурних підрозділів облдержадміністрації юридичного управління облдержадміністрації.

Спікери інформували присутніх про загальні засади та правове забезпечення дисципліни та дисциплінарної відповідальності, реалізацію членами дисциплінарної комісії їх повноважень при проведені дисциплінарного провадження, практику застосування дисциплінарних стягнень, а також щодо особливостей застосування трудового законодавства в органах місцевого самоврядування, новацій та змін до проекту Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».



 

 

Коментарі
03 Листопада 2017, 20:32
Такий захід мав би бути проведений з представниками інспекції праці оскільки тільки вони можуть давати в кінці-кінців висновки з Трудового законодавства. Все інше від лукавого. Дисциплінарне стягнення може бути засноване тільки на трудовому законодавстві, якщо працівник уклав трудовий договір з роботодавцем , а роботодавець застосовувати дисциплінарне стягнення якщо працівник підпорядкований роботодацю. Це в спрощеному вигляді. Можливо захід мав на меті трохи інше оскільки місцеве самоврядування має право інколи штрафувати за певні види адміністративних правопорушень то інша справа і слово: "дисциплінарне стягення" тут не застосовується. Крім того існують деякі критерії відносно самого роботодавця як от до голів сільських рад. Смію нагадати деяким особам з К-Каширської РДА. Голову сільської ради не можливо звільнити через так зване порушення Їми "трудового законодавства" оскільки він сам являється роботодавцем який обраний безпосередньо через прямі вибори і потім йому не можливо "дати", "виписати" дисциплінарне стягнення. Його можна тільки засудити за кримінальною статтею. Але розумні голови в РДА у свій час намагалися голову сільської ради зняти з посади через те, що він мовляв порушив трудовий розпорядок і нічого тупого та дурнішого у свій час не бачив та не чув, а отже сьогоднішня акція є більш як вдалою але запізнілою у часі оскільки таку лекцію слід було б прочитати деяким особам РДА шість років тому але про те Вони сьогодні вже заступники РДА із більшими повноваженнями як було раніше. Ось як Вони рулять Камінь-Каширським районом і звичайно не дивуюсь чому сьогодні Камінь_Каширський район пасе задніх в децентралізації та чому для НАс не дали госпітальний округ. Протираємо штани та спідниці, а район плаче гіркими сльозами.
03 Листопада 2017, 23:14
Насправді державний службовець у більшому рабстві, ніж будь-хто. Тут неможливо поскаржитись, не виконати протизаконної вказівки, а оскарження цих дій ось тут-то тягне за собою різного роду "висновки". Все затруть під себе, а надто розумного зітруть-зігнуть і "чемно попросять ". Угодники діють нагло і без підключення совісті, за що дійсно йдуть на підвищення і сміються зовсім не в тряпочку.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024