Директорам шкіл району розповіли про роботу районного центру зайнятості

08 Листопада 2017, 09:55
1915

Директор Камінь-Каширського районного центру зайнятості Лілія Дзямко взяла участь у робочій зустрічі з директорами шкіл району у відділі освіти райдержадміністрації.

Прийнято новий закон про освіту. 2018 рік має бути гаслом Нової української школи. Сьогодні є багато нових завдань, інформації для вчителів, тому необхідно провести інформаційно-роз’яснювальну роботу, ‒ повідомляють у РЦЗ.

На зустрічі директор районного центру зайнятості Лілія Дзямко ознайомила присутніх з чинним законодавством про зайнятість, презентувала основні функції служби зайнятості та перелік послуг, які надаються районною службою зайнятості. Було проінформовано присутніх про необхідність звітування про вакансії для всіх роботодавців, котрі використовують працю найманих працівників.

Учасникам заходу презентовані нові форми роботи такі, як відеорезюме, онлайн-співбесіди через скап-зв’язок, що полегшують підбір відповідних працівників. Також окремим питанням обговорено з присутніми можливість користуванням електронним кабінетом роботодавця та його переваги.

Усі бажаючі задали питання, які їх цікавили, та отримали вичерпні відповіді.

Коментарі
08 Листопада 2017, 14:04
"Було проінформовано присутніх про необхідність звітування про вакансії для всіх роботодавців, котрі використовують працю найманих працівників.":необхідність для кого? Для центру зайнятості чи для роботодавців в зв"язку із статтею Закону Про зайнятість і так далі і тому подібне. До цього моменту необхідності як такої для роботодавців не було оскільки роботодавець самостійно вишукував та наймав працівника самостійно без посередництва Центра зайнятості. Якщо згідно Закону роботодавець вимушений декларувати необхідність звітування про вакансії це вже інша справа але якщо Центр зайнятості в особі директора вимагає або й навіть просить звітувати то це вже інша справа але поки до сьогоднішнього дня необхідності звітувати перед Центром зайнятості відповідно до Закону необхідності немає. Якщо ця вимога з"явилася відповідно до Закону то нехай тут з Центру Зайнятості в рамках спілкування з "безробітним" який зацікавлений в тому числі роботою в К-Каширському районі розкажуть як, коли і в якій формі передбачена звітність перед Центром зайнятості оскільки між іншим скільки не приймають в тому числі на роботу на державну службу або схожих до цієї категорії працівників ще ніколи такої звітності в Камінь_Каширський центр занятості не подавав. Тут справа така очевидно, що Центр після того як звільнилася багаторічний очільник Волинського обласного центру зайнятості пані Кучмук отримав нове дихання в особі пана якого у свій час підтримав голова обласної державної адміністрації пан Гунчик районні центри зайнятості вимушені шукати нові форми співпраці з роботодавцями району й тому ось знайшлися директори шкіл які мовляв в зв"язку із прийняттям нового Закону про освіту поспіхом тут нагадали про свої ще існування.
09 Листопада 2017, 01:45
Дуже вдале фото у статті. Нащо знущатися з директорів, Вітька 50х50?<br/>Після &quot;відпочинку&quot; у Карпатах директори ще не оговтались. Голови тримають у руках - видно відпочинок вдався!
09 Листопада 2017, 21:55
Кому потрібні ті центри зайнятості? Невже вони справді когось влаштовують на роботу? А директори були на &quot;Семінарі&quot; . нема чого з них насміхатись.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром