Почесний громадянин Каменя-Каширського може отримати Шевченківську премію

10 Листопада 2017, 14:00
1432

Кандидатуру Івана Феодосійовича висунуло Всеукраїнське товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка. 

А у день працівників культури, 9 листопада, представники Луцької міської ради вручили з нагоди свята почесні творчі премії, грамоти та подяки міського голови культурним діячам краю та народним майстрам, – пише Таблоїд Волині

Подяку за активну участь у культурному житті міста та з нагоди Дня працівника культури вручили також волинському письменнику Івану Корсаку.

Крім цього, відомий письменник, лауреат численних престижних літературних премій, почесний громадянин двох міст – Каменя-Каширського та Луцька, заслужений  журналіст України Іван Корсак цьогоріч зареєстрований на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Кандидатуру Івана Феодосійовича висунуло Всеукраїнське товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка.

До першого конкурсного туру в номінації «Література, публіцистика, журналістика» допущено його книги «Борозна у чистому полі» (видавництво «Ярославів Вал», 2014 р.), «Вибух у пустелі» («Ярославів Вал», 2015 р.), «На розстанях долі» («Ярославів Вал», 2017 р.).

Зазначимо, що твори письменника перекладені білоруською, польською, литовською, російською, англійською і турецькою мовами.

Коментарі
10 Листопада 2017, 17:52
Не отримає. Давно втратив реальність з малою батьківщиною.
10 Листопада 2017, 19:01
Камінь як завжди про своє. У нього,-Каменя, більше суб"єктивного. Дам йому приклад об"єктивного підходу до даної ситуації. Каюсь ніц не читав, якщо не рахувати уривки "Вибуху у пустелі" Івана Феодосійовича. Його творчість для гурманів змісту і стилю, мені ж більш до снаги гуманістичний аспект, тобто твори, де розкривається безмежний світ життєвих ситуацій людини та особливості сприйняття цих ситуацій свідомістю людини, наприклад, Гюнтер Грас "Кішки-мишки", "Гра на жерстяному барабані" тощо. Проте мої вподобання - це мої вподобання і вони не мають ніякого відношення до оцінювання результатів активної життєдіяльності у зрілому віці Корсака І.Ф. Якщо люди-фахівці прийняли рішення щодо його творчості, то напевне треба прислухатися до них.
10 Листопада 2017, 19:46
"Його творчість для гурманів змісту і стилю": читав його книгу але даруйте не згадаю назви але зміст такий що розкриває корупційну суть сьогодення та пов"язує з корупцією минувшини яка звісно переплітається з царизмом якось так. Про те я читав про корупцію в суддівських лавах одного російського письменника написано десь в 1824роком, видання сучасне. В цю мить не скажу автора але знайду десь в моїй бібліотеці. Тому у мене склалося таке враження про нашого героя, що це в деякій мірі вибраний плагіат. Публіцист напевно він непоганий але з художнім змістом трохи не в"яжеться.
10 Листопада 2017, 21:54
Про рівень світосприйняття, художню та публіцистичну майстерність Івана Феодосійовича, якщо вам і не довелось читати його творчість, свідчить навіть рівень його, якщо можна так висловитися, цитованості за межами України. Наведене у цій статті " ...твори письменника перекладені білоруською, польською, литовською, російською, англійською і турецькою мовами." говорить само за себе. А скільки знаменитих за кордоном і у світі українців, але невідомих на своїй Батьківщині, він повернув в Україну своїми дослідженнями та книгами - все це варте за нагоди уваги та прискіпливого читання. Я не раз висловлювався за те, аби час від часу запрошувати цю напрочуд ерудовану та високоосвічену людину до нашого міста для зустрічей з людьми. Пан Іван, яко поліщук за духом, наш земляк, як ніхто інший вміє та може доносити молоді, інтелігенції свіже і неповторне слово письменника про суєту життя та потребу зазирати за горизонт. Я привселюдно хочу вибачитися перед Іваном Феодосієвичем за окремі коментарі у його адресу у цій статті, хоча він цього й не потребує. Бо таки добре знає наших людей і розуміє, що серед них є такі, на котрих не варто гніватися... Лікар, як правило, на хворих не гнівається! А талановитий письменник неодмінно є лікарем наших душ...
10 Листопада 2017, 23:24
"талановитий письменник неодмінно є лікарем наших душ...": це вже явне перебільшення. Якщо він лікує Вашу душу то Ви явно хвора людина оскільки художня публіцистика не може лікувати української душі хіба що Ви іншого віросповідання в якій Ви вже доказали.
10 Листопада 2017, 23:38
Дякую пану Хріну. Колега Камінь ниньки ніяк не заспокоється, то не є фест. Для Каменя скажу, що результати творчості можна наближено порівняти з матеріальними об"єктами культурного надбання. Наприклад, мені польський будинок біля універмагу подобався, а Гноянцю ні, от він його зруйнував та там закріпився зі своїм девайсом до кінця віку, доки не прийде в майбутньому представник нових поколінь та не знесе той "Кухоль" з девайсом 2016-2017 років під нуль.
10 Листопада 2017, 23:53
Складне питання оскільки його бізнес у першу чергу підтримується Мером міста і тому таке подумалося що саме через це Мер не бажає децентралізації у цьому регіоні оскільки після виборів майже все має змінитися і тому саме через ці обставини можуть Нашому письменнику наламати дров перед призначенням Шевченківської премії.
11 Листопада 2017, 00:00
В одному з офісів хтось видрукував і повісив на стіні приблизно таку фразу " Кожен приносить радість! Один, коли сюди приходить, а інший - коли звідси виходить!" Це я про життє та девайси в унісон до Вашого коментаря...
11 Листопада 2017, 00:21
"Один, коли сюди приходить, а інший - коли звідси виходить!": це має висіти не в офісі, а в комірці охоронця "Краю Нашого". Це якщо читати українським правописом але якщо читаємо івритом тобто знизу вверх та ще й кирилицею то маємо сумбур "Наш Край". Але Ви задумувалися чому супермаркети "Наш край" мають таку назву? Відповім тому що Старий Заповіт має чотириста тисяч разів сказане іудеями йдемо до "Нашого Краю"
11 Листопада 2017, 02:25
Пане Хрін приймаю "вхід-вихід" з розумінням.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024