Виходець із Камінь-Каширського району став суддею нового Верховного Суду

12 Листопада 2017, 09:51
5521

П’ятеро волинян увійшли до складу оновленого Верховного Суду.

Урочиста церемонія складення присяги відбулася 11 листопада,  – повідомляє ІА «Волинські новини». 

Зазначимо, 30 вересня 2016 року з набуттям чинності змін до Конституції в частині правосуддя та закону «Про судоустрій і статус суддів» в Україні стартувала судова реформа. Відповідно до цих змін, Верховний суд став вищим судом в Україні, а його склад має бути сформовано із суддів, обраних виключно за результатами відкритого конкурсу. Вища кваліфікаційна комісія суддів відібрала 120 кандидатів на посади суддів у касаційних судах ВСУ (по 30 посад в адміністративному, господарському, кримінальному, цивільному). Зі 120 кандидатів, які пройшли конкурсне оцінювання у Вищій кваліфкомісії, 30 отримали негативні висновки Громадської ради доброчесності при ВККСУ.

На посаду суддів претендувала низка волинян. Проте всі етапи відбору пройшли лише п'ятеро.

Так, згідно з указом Президента України про «Призначення суддів Верховного Суду» суддею Касаційного адміністративного суду став Михайло Смокович; суддями Касаційного цивільного суду стали Віктор СтрільчукВасиль Крат та Алла Олійник
А суддею Касаційного кримінального суду став Віктор Остапук. До речі, він є вихідцем із Камінь-Каширщини.


 

Віктор Іванович Остапук – заступник голови Апеляційного суду Рівненської області. Віктор Остапук народився в селі Бузаки Камінь-Каширського району, отримав вищу юридичну освіту. У 1990 році закінчив Харківський юридичний інститут ім. Ф.Е.Дзержинського. Згідно з Указом Президента від 21.12.1992 року призначений на посаду судді Луцького міського народного суду Волинської області, у 1994-2004 роках — заступник голови Луцького міського суду. У грудні 2002 року Верховною Радою України обраний на посаду судді безстроково.

 

Коментарі
12 Листопада 2017, 13:37
Вони нічого не допоможуть Камінь-Каширському району оскільки у Них передусім хлібохватальний рефлекс.
12 Листопада 2017, 16:41
Потрібно гордитися своїми земляками,а не шукати вигоди
12 Листопада 2017, 17:08
Якщо Ми гордимося Ними то певно має бути обопільно але Їм гордитися Нами немає сенсу навпаки вони майже гидують Нами та цей час згадують скоріше як чорний в їхньому житті. Мало який, який вийшов в люди або заробив гроші повертаються з вдяністю до Нас.
12 Листопада 2017, 22:45
Пане Камінь ви хлопа не знаєте, а судження виносите про нього. То не є фест. "У 1990 році закінчив Харківський юридичний інститут ім. Ф.Е.Дзержинського". Можу "похвалитися", що бував у їдальні Харківського юридичного приблизно майже в ті роки. Хочу сказати, що студенти юридичного не розкошували, бо в меню завжди було одне і те ж: суп харчо, нирки свинячі з підливою, яловича відварена порційна, салат з червоних буряків. Веду до того, що принаймні в студентські роки він не розкошував "смакуючи" грубо нарізаними нирками в прикуску з червоним буряком.,
13 Листопада 2017, 00:00
Ага. У ті роки наскільки я знаю дивлячись який він факультет закінчував то хавати давали за рахунок держави тобто те що він у ту пору ЇВ давали безплатно. Про наприклад я ЇВ саме в той час за свій рахунок. Тому він очевидно не тільки жив але порівнюючи з тим життям що мав раніше то навіть розкошував.
13 Листопада 2017, 10:21
Кожен судить по собі.Якщо не знаєш людину то навішо патякати лишнє.
13 Листопада 2017, 14:10
"Якщо не знаєш людину то навішо патякати лишнє.": я не сказав конкретно про нього, про усіх подібних.
13 Листопада 2017, 22:38
"У 1990 році закінчив Харківський юридичний інститут ім. Ф.Е.Дзержинського. " - абсолютно зрозуміло , що це установа - кадебешна "кузня" кадрів в Україні . А тепер розкажіть , що Вітя Остапук - патріот України ))
13 Листопада 2017, 22:40
І по фіг , що він там їв і чим ср@в ))
14 Листопада 2017, 00:26
він їв нирки з дзіка
14 Листопада 2017, 21:11
А ви, судді - коментатори - хто? Що вчили, що їли, чому стільки жовчі накопичили в тілі?
14 Листопада 2017, 23:28
Жовч у тілі від зловживання жирами, розумієте салиськом, смальцем тощо, бо така її природа. А щодо судді, то вище мною написано, що не знаючи, нічого язиками чесати. (Я писав, бо знав один єдиний факт-меню в студентській їдальні в цокольному приміщенні у лівому боковому фасаді).
15 Листопада 2017, 13:43
Підтримую 777-го у тому, що не маючи конкретних фактів зловживань чи порушень законів не вартує обливати помиями людину, як це робить один наш колега, котрому у силу різних причин тре дарувати за його висловлювання і, за його словами, не гидувати цим. Життя покаже чи зможуть наші земляки, котрих обрали на високі посади в царину високоповажної пані Юстиції, а це, окрім Віктора Остапука, Андрій Овсієнко - член Вищої ради юстиції України та деякі інші правники, демонструвати гідність та честь, як би цього нам хотілося. Звичайно, вкрай важко бути білою вороною серед нашої прогнилої та корумпованої системи, оскільки вона безжалісно та жорстко викидає із себе "інородні тіла" та різного роду вискочок. Тим не менше, є люди здатні навіть за таких обставин залишатися людяними та навіть у доступний їм спосіб опиратися цьому системному злу і найскладнійшій хворобі нашої держави - корупції. А щодо кгбешної кузні кадрів, як зазначає Читач, то доля правди у цьому є. За минулих часів кожен абітурієнт для вступу на юридичний факультет мав поклопотатися про рекомендації від комсомолу, компартії та, звісно, благословіння цієї ж Контори Глибокого Буріння. У ХЮІ ніхто студентів ніколи безплатно не кормив, як стверджують тут ну дуже "обізнані" коментатори, це вам не Академія ім. Дзержинського у Москві, де готували офіцерів відповідного профілю. Тому в студентських їдальнях "рибні дні" по вівторках і четвергах студенти крутили носом і згадували свої улюблені салат з червоних (столових) буряків та "суп харчо, нирки свинячі з підливою, яловича відварена порційна..." тощо. Ми всі хто навчався у ВНЗ у радянські часи пройшли через чистилище Фелікса Едмундовича у більшій чи меншій мірі, але це не означає тотальну відсутність патріотичних почуттів до свого краю та своєї української держави. Вища освіта - це лишень інформація, а світоглядні позиції у великій мірі залежать від сім'ї, родини та середовища, у якому тобі довелося гартувати своє розуміння суспільних процесів. Відтак, не маючи конкретних негативних фактів, я схиляюся до довіри новообраному за конкурсом високоповажному судді Віктору Остапуку та сподіваюсь на його взаємність до своїх земляків з Полісся. Бо свій, як кажуть у народі, якщо й не допоможе, то хоча б скривиться...
15 Листопада 2017, 21:17
"сподіваюсь на його взаємність до своїх земляків з Полісся.": ніякої взаємності навіть і не надійтеся оскільки у перших навіть числах візьмемо той же самий Камінь-Каширський автодор якого роздерибанили й директором чи начальником в минулому був той же самий Остапук якщо не брат то родина має бути оскільки останній також з Бузак. Потім той самий Овсієнко батько якого також займає немаловажну роль в Камінь-Каширскій райлікарні і на сьогодні самі бачимо куди Вона котиться. А отже надіятися на якусь там взаємність немає сенсу. Хіба що можна Їм тільки поспівчувати у тому що Вони змушені бачити як деруть бабло їхні колеги зі Сходу або центральної Ураїни які попроходили скоріше всього за те саме бабло тільки більше але самому ногою вліво, вправо розстріл. Ось на цьому їхнє співчуття і закінчується оскільки якщо кого братимуть за хабар у Верховному суді або там же у Вищій ради юстиції України то неодмінно першими Наших оскільки Вони можливо дійсно попроходили завдяки меншій сумі або за допомогою мікс+знання.
17 Листопада 2017, 18:01
Невеличке уточнення для пана Хріна на користь пана Каменя-у Харківському юридичному був і є "таємний" воєнізований факультет, де дійсно годують за державний кошт. Претенденти на навчання проходять через фільтрацію та складають багацько психологічних тестів та з фізо товаришують.
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024